«Σαρώνει» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών


«Χρυσές» και με παγκόσμιο ρεκόρ στην δίκωπο οι Μπούρμπου και Φράγκου – «Χρυσή» στο σκιφ ελαφρών βαρών η Αναστασιάδου.

Τεράστιες επιτυχίες για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών που διεξάγεται στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας.

Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά ήταν χρυσό και το κατέκτησαν μετά από συγκλονιστική εμφάνιση στο τελικό της δικώπου, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου.

Αν και είναι μαζί ως πλήρωμα μόλις ένα μήνα, τα κορίτσια πήραν από την αρχή της κούρσας το «πάνω χέρι» και διατηρήθηκαν εκεί ως το φινάλε με χρόνο 6:58.41 που αποτελεί μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το προηγούμενο 6:58.68 ανήκε κι αυτό σε ελληνικό πλήρωμα και συγκεκριμένα από το 2019 στο Παγκόσμιο της Σαρασότα και πάλι τότε από την Χριστίνα Μπούρμπου, έχοντας τότε δίπλα της την Μαρία Κυρίδου.

Στην 2η θέση και αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το πλήρωμα της Λιθουανιας με 7:04.27 και στην 3η αυτό της Γερμανίας με 7:05.69.

Λίγο αργότερα, ο Εθνικός ύμνος της Ελλάδας ήχησε για δεύτερη φορά στο Κωπηλατοδρόμιο του Βαρέζε και η γαλανόλευκη ανέβηκε στον ψηλότερο ιστό προς τιμήν της Ευαγγελίας Αναστασιάδου που ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του τελικού του σκιφ ελαφρών βαρών χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23.
Η Καστοριανή πρωταθλήτρια που είχε προειδοποιήσει με το παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό του αγωνίσματος, έδωσε μεγάλη μάχη αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι.

Μάλιστα στα πρώτα 500μ πέρασε 3η πίσω από την αθλήτρια της Τουρκίας και της Ολλανδίας για να μπει μπροστά στα επόμενα μέτρα και να κρατήσει την πρωτοπορία ως τον τερματισμό όπου σημείωσε χρόνο 7:40.82 αφήνοντας 2η τη Οζμπάι (Τουρκία) με 7:43.81 και 3η την Κλερίτσι (Ιταλία) με 7:49.07.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου αναφέρθηκε μετά τον αγώνα της στις δυσκολίες του τελικού και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον τραυματισμό της στο χέρι αφιερώνοντας το χρυσό μετάλλιο στους γονείς της που ήταν παρόντες, αλλά και στον γιατρό της Εθνικής ομάδας Δρ Γιάννη Χριστογιάννη για τη βοήθεια του να ξεπεράσει τον τραυματισμό της και να παρουσιαστεί έτοιμη.

Εξαιρετική και η Δήμητρα Ελενη Κοντού που στην πρώτη παρουσία της σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος, σε αυτόν του σκιφ Κ23 πήρε την 5η με χρόνο 8:18.71

Σπουδαίος ημιτελικός και για το τετραπλό σκιφ των Εφήβων με τους Παναγιώτη Αδαμ-Απόστολο Λυκομήτρο-Νίκο Χολόπουλο-Δημήτρη Παπάζογλου να τερματίζουν στη 2η θέση με χρόνο 5:58.32 και να παίρνουν πανηγυρικά την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Την 2η θέση στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ Ελ βαρών Κ23 με χρόνο 6:39.57 κατέκτησαν οι Στράτος Τριανταφυλλου-Σταύρος Συμεωνιδης και κατέλαβαν την 8η θέση στη γενική του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του Βαρεζε.

Την παρουσία της στον τελικό του σκιφ νεανίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εξασφάλισε η Κατερινα Γκογκου που τερμάτισε πρώτη στον ημιτελικό με χρόνο 7:36.70.

Την 4η θέση πήραν στον ημιτελικό της δίκωπου εφήβων οι Βασικής Κωστουλας-Δημητρης Κούτρας με χρόνο 6:45.11 και επρόκειτο να αγωνιστούν στον μικρό τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του Βαρεζε.

Στην 4η θέση τερμάτισε και η τετράκωπος των νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη να σημειώνουν χρόνο 6:58.49 και να παίρνουν το εισιτήριο για τον μικρό τελικό.

Την 5η θέση με χρόνο 6:46.93 πήρε το τετραπλό των νεανίδων στον ημιτελικό με τις Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκου και επρόκειτο να αγωνιστεί στον μικρό τελικό.

Τη 2η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ του διπλού εφήβων πήραν οι Λεωνιδας Κοπιδης-Παναγιωτης Μακρυγιαννης με χρόνο 6:36.89 και επρόκειτο να αγωνιστούν στον τελικό Γ.

Χθες, τελευταία μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βαρέζε επρόκειτο να διεξαχθούν οι τελικοί των εφήβων και η Ελλάδα ήταν παρούσα σε τέσσερις μεγάλους και τρεις μικρούς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη