Γιγάντια επιστράτευση μισθοφόρων στη Ρωσία-Το διαβόητο τάγμα Wagner οι φονιάδες Τσετσένοι του Καντίροφ και νεοναζί, στρατολογούνται ως «κρέας για κανόνια»


Στη Ρωσία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια «μυστική επιστράτευση», στην οποία συμμετέχουν δεκάδες διαφορετικές δομές.

Στις δομές αυτές συμπεριλαμβάνονται ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και τάγματα εθελοντών, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe. Σε αυτό το εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, με τίτλο «η θέληση είναι πιο ισχυρή από τον εξαναγκασμό» επισημαίνεται ότι όλες αυτές οι δομές στρατολογούν νεοσύλλεκτους στους οποίους υπόσχονται γενναιόδωρους μισθούς, όπως και ότι αν δεν είναι ευνοϊκή η έκβαση της αποστολής τους, αποζημιώσεις και «έξοδα κηδείας» στις οικογένειες τους.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι δεκάδες ένοπλες ομάδες, όπως είναι η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία «Βάγκνερ», τα τάγματα του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, και οργανώσεις νεοναζί, στρατολογούνται ως «κρέας για κανόνια» για να πολεμήσουν στην Ουκρανία τους πάντες, από κρατούμενους έως και αρρώστους.

Η διαφημιστική εκστρατεία διεξάγεται σε όλη την επικράτεια της χώρας. Για παράδειγμα η ιδιωτική εταιρεία «Βάγκνερ» τοποθετεί στις μεγάλες πόλεις γιγαντοαφίσες μέσα από τις οποίες καλεί νέους να ενταχθούν στις τάξεις της, ενώ τις πληρωμένες διαφημίσεις της εν λόγω εταιρείας μισθοφόρων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte (αντίστοιχο του Facebook), τις είδαν οι χρήστες 13,5 εκατομμύρια φορές.







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη