Ομολογία του προέδρου του Πακιστάν: Βοηθήσαμε την Τουρκία σε αρκετούς πολέμους, θα το ξανακάνουμε


Δηλώνοντας ότι θα καλωσορίσουν την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πακιστάν, ο Πρόεδρος του Πακιστάν Αρίφ Αλβί είπε: «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω από την Τουρκία και το Πακιστάν από στρατηγική άποψη. Η ισλαμική Ούμμα θα είναι πάντα στην ατζέντα μας. Είναι σημαντικό για τους λαούς της Τουρκίας και του Πακιστάν να δείξουν ότι οι δεσμοί μας γίνονται πιο στενοί».


Απο το directus.gr

Ο Πρόεδρος Alvi έκανε δηλώσεις στο Anadolu Agency για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, για τις σχέσεις με την Ινδία, για τις πολιτικές εξελίξεις στο Πακιστάν και τις πλημμύρες στη χώρα.

Ερώτηση: Πώς αξιολογείτε μια πιθανή επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πακιστάν; Ποιοι είναι οι τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο χωρών;

Alvi: Θα χαιρετίσουμε την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Πακιστάν. Το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν βαθιές μακροχρόνιες σχέσεις. Όσον αφορά την Ισλαμική Ούμα, αυτή η σχέση χρονολογείται πριν από 14 αιώνες και από την άποψη ότι είναι κράτος, υπάρχει από την ίδρυση του Πακιστάν. Όσον αφορά τους λαούς, υπάρχει σχέση από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Οι μουσουλμάνοι στο Πακιστάν βοήθησαν στον πόλεμο της Τουρκίας με τη Ρωσία και στον σεισμό στην Τουρκία. Στείλαμε κόσμο να λάβει μέρος σε διάφορους πολέμους στο πλευρό της Τουρκίας. Για το λόγο αυτό, όποιος κι αν έρθει στην εξουσία, υπάρχει βαθιά κατανόηση και σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η δυναμική συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύω ότι υπάρχει αμοιβαία αγάπη. Οι επισκέψεις μου στην Τουρκία όταν έγινα Πρόεδρος και πριν από αυτό το ραντεβού ήταν πολύ εντυπωσιακές για μένα.

Αυτή η φιλία είναι εξαιρετικά βαθιά και για αυτό τονίζεται από τους προέδρους και τους πρωθυπουργούς και των δύο χωρών με εξαιρετικά γνήσιες εκφράσεις. Θα καλωσορίσουμε την επίσκεψη του κ. Ερντογάν. Οι χώρες συνεργάζονται περισσότερο. Αυτό γίνεται σημαντικό σήμερα γιατί ο κόσμος αλλάζει. Ο κόσμος βρίσκεται σε μια αλλαγή. Για το λόγο αυτό, οι φιλικές χώρες πρέπει να εδραιώσουν αυτούς τους δεσμούς στη νέα εποχή για να δουν τον κόσμο με έναν νέο τρόπο. Για παράδειγμα, ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν μια έκπληξη για όλους μας. Θέλουμε ειρήνη. Ο ρόλος του Ερντογάν όσον αφορά την ειρήνη, η αναζήτηση της ειρήνης από τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, νομίζω ότι αυτά είναι σημαντικά. Περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, αμοιβαίες επενδύσεις… Αυτό πρέπει να αναζητήσουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε στρατηγική κατανόηση του τι συμβαίνει γύρω από την Τουρκία και το Πακιστάν.”

Με λίγα λόγια, οι πακιστανοί ομολογούν πως βοήθησαν την Τουρκία σε πολέμους, όπως για παράδειγμα στην εισβολή στην Κύπρο και μας προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και τώρα, κατά της Ελλάδας!

Όλα αυτά, την στιγμή που στη χώρα μας ζουν χιλιάδες πακιστανοί ισλαμιστές!

"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια