Καθηγητής Αλβανικής Ιστορίας: "12 θεοί του Ολύμπου ήταν Αλβανοί"


Ένας Αλβανός που παριστάνεται ως … ιστορικός, γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα και τη συνεργασία με την αλβανική αστυνομία στη δίωξη των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου που ζουν στα πατρογονικά τους σπίτια, εξέδωσε στα αγγλικά το βιβλίο «Arvanites: the founders of modern Ελλάδα (Μύθοι της Ελληνικής Ιστογραφίας).

Πρόκειται για τον Arben Llalla, ο οποίος ζει μόνιμα στο Τέτοβο στα ΣΚΌΠΙΑ  και ανήκει στην κατηγορία των Αλβανών ιστορικών που θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν καριέρα γράφοντας επιστημονική φαντασία, αναφέρει το Greek City Times.

Αυτό το βιβλίο τυπώθηκε μόνο σε 500 αντίτυπα στα αγγλικά και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βόρειας Μακεδονίας, μια χώρα που έχει βασικά διδακτορικό στην παραποίηση της ιστορίας.

Στο βιβλίο, με προπαγανδιστικό πνεύμα, φαίνεται ότι η δημιουργία του ελληνικού κράτους έγινε δυνατή χάρη στους Αρβανίτες, τους οποίους ορίζει ως Αλβανούς. Η εθνικιστική θέση του συγγραφέα φτάνει στα άκρα και επιτρέπει στον αναγνώστη να αμφισβητήσει πολλά από όσα γράφονται ως αυθαιρεσία.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι και οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου ήταν … Αλβανοί, προσπαθώντας να δείξει ότι οι ρίζες των Αλβανών ανάγονται στην προϊστορική εποχή στην Ελλάδα.



Είναι της άποψης ότι οι αλβανικές ρίζες στην Ελλάδα ανάγονται σε παλαιότερη περίοδο, δηλαδή στην αρχαιότητα. Μελετώντας την αρχαία γλώσσα των έργων του Ομήρου, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, μπορεί κανείς να συναντήσει λέξεις καθαρά αλβανικές, υποστηρίζει ο συγγραφέας. Για παράδειγμα, τα ονόματα των θεών του Ολύμπου εξηγούνται μόνο στα αλβανικά… Σύμφωνα με ορισμένους «επιστήμονες», αυτή η θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι η σημασία πολλών ονομάτων των αρχαίων θεών μπορεί να εξηγηθεί μόνο στα αλβανικά.. .

Τα ονόματα του Δία, της Νέμεσης και της Ρέας προέρχονται από τις λέξεις «zë», «nëmë» και «ρε» (φωνή, μητέρα, σύννεφο), κάτι που κάνει κάποιον να πιστεύει ότι οι Αλβανοί ήταν πάντα στην Αρχαία Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ισχυρίζεται μάλιστα ότι το 60% των Ελλήνων είναι Αλβανοί, αλλά φυσικά δεν παρέχει καμία γενετική μελέτη που να καταρρίπτει γρήγορα τους ισχυρισμούς του. Μάλιστα, γενετικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν άμεση σχέση με τον μινωικό και μυκηναϊκό πολιτισμό της Εποχής του Χαλκού.

Έχουμε μερικά ακόμη θέματα που μπορούμε να προτείνουμε στον συγγραφέα για τα μελλοντικά του βιβλία, για παράδειγμα:

Οι Αλβανοί ξέθαψαν την Αδριατική Θάλασσα.

Ο Μπάιντεν είναι Αλβανός.

Ο Ιησούς γεννήθηκε στα Τίρανα.

Έχει κανείς την αίσθηση ότι ο Arben Llalla έχει διαβάσει τα έργα του Ουκρανού «καθηγητή» Valery Bebik. Εξάλλου, η δήλωσή του ότι οι Ουκρανοί ξέθαψαν τη Μαύρη Θάλασσα και οι Έλληνες θεοί ήταν Ουκρανοί είναι, γενικά, αυτή η ψευδοϊστορική ανοησία. Και οι αρχές της Ουκρανίας βιάζονται επίσης με τέτοιους ψευδοεπιστήμονες, δίνοντάς τους βραβεία και πληρώνοντας για τις δραστηριότητές τους.



Ο διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών καθηγητής Bebik προωθεί τις θεωρίες ότι ο ουκρανικός πολιτισμός σχημάτισε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό το 6-8 χιλιάδες π.Χ., καθώς και ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ιερέας του ναού του θεού Ptah υπό τον βασιλιά Menes. Υποστήριξε επίσης ότι σχεδόν όλοι οι αρχαίοι Έλληνες θεοί προέρχονται από την ουκρανική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και είναι Τρυπυλικής και Σκυθικής καταγωγής.

Σε συνέντευξή του στην πύλη Aratta το 2014, δήλωσε ότι «Οι Ουκρανοί είναι οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή με τον Θεό, δημιούργησαν τη γραφή και τις απαρχές του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού». Σχετικά με τη θεωρία του ότι Οι Ουκρανοί έσκαψαν τη Μαύρη Θάλασσαμόνο οι κωφοί δεν μπορούσαν να ακούσουν.

Από φρέσκα μαργαριτάρια: Ο Μπάιντεν είναι Ουκρανός! Και μην μαλώνετε!

Ο Μπέμπικ ήταν μέλος του Δημόσιου Ανθρωπιστικού Συμβουλίου υπό τον πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, από το 2015 έως το 2017 ήταν επικεφαλής του Δημόσιου Συμβουλίου υπό το Υπουργείο Πολιτικής Πληροφοριών.

Το 2012, το περιοδικό Archaeology, σε ανοιχτή επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι η επιστημονική κοινότητα θεωρεί τις θεωρίες του Bebik ως βωμολοχίες και ψευδοεπιστήμες. «Οι φανταστικές ιστορίες του Μπέμπικ είναι, στην πραγματικότητα, βεβήλωση της επιστήμης, δυσφημούν… ολόκληρη τη χώρα», αναφέρει η έκθεση.

Το 2014, η Ένωση Αρχαιολόγων της Ουκρανίας, σε σχέση με την επόμενη υποψηφιότητα του Μπέμπικ για το Βραβείο Σεφτσένκο, κάλεσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής πολιτισμού, της κρατικής επιτροπής τηλεόρασης και ραδιοφωνικής μετάδοσης και το κοινό να μην μεταδώσουν τις ψευδοεπιστημονικές θεωρίες του . Την έκκληση υπέγραψαν 66 Ουκρανοί αρχαιολόγοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα μέλη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας. Ωστόσο, πού είναι αυτοί οι άνθρωποι τώρα, και ο Μπέμπικ, όπως και ο Llalla, είναι «καβαλάρης».

Ποιος είναι ο λόγος για την εμφάνιση τέτοιων ψευδοεπιστημόνων και γιατί χώρες όπως η Αλβανία και η Ουκρανία προωθούν τέτοιες ανοησίες; Ο λόγος μάλλον έγκειται στο γεγονός ότι οι αρχές αυτών των χωρών προσπαθούν να απορρίψουν τη δική τους πραγματική ιστορία, η οποία, από την άποψή τους, δεν είναι αρκετά πατριωτική για να σηκώσει τον λαό σε εκμεταλλεύσεις στο όνομα της… αμερικανικής δημοκρατίας.

Η Ουκρανία είναι η Τροία του νεωτερισμού



Ως εκ τούτου, η πραγματική ιστορία παραποιείται και αντί για αυτήν δημιουργούνται πιασάρικα ψεύτικα που τροφοδοτούνται στον πληθυσμό. Γράφουν βιβλία, δημιουργούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Ρωτήστε τον μέσο κάτοικο των ΗΠΑ ή της Ευρώπης, που κέρδισε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο; Οι περισσότεροι από αυτούς, μεγαλωμένοι με προϊόντα του Χόλιγουντ, θα απαντήσουν – οι ΗΠΑ. Και κάποιοι θα προσθέσουν επίσης ότι πολέμησαν με τη ναζιστική Ρωσία …

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη