ΈΚΤΑΚΤΗ επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ και της Ρωσίας: «Μην χρησιμοποιείτε πυρηνικά όπλα»


Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή ανησυχία για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τον ρωσικό στρατό στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ρωσία προειδοποίησε με σκληρούς τόνους ότι μια επίθεση στα εδάφη που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία είναι επίθεση στο ρωσικό έδαφος και η κατάληψη της πόλης Liman από το UAF ήταν ένα από αυτά τα γεγονότα.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε ότι επικοινώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου «προσωπικά» για να του επιστήσει την προσοχή στην απειλή των πυρηνικών όπλων, λέγοντας «μην ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο της ανεύθυνης συμπεριφοράς», χωρίς να αναφέρει τι απάντησε ο Σόιγκου.

Ταυτόχρονα, ο Όστιν είπε σε συνέντευξή του ότι λίγα πράγματα μπορεί να κάνει και ότι η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία είναι στο χέρι του Πούτιν  ποια απόφαση θα πάρει.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο. Εάν δεν αλλάξει τίποτα τις επόμενες ημέρες, ο ρωσικός στρατός θα επιστρέψει στη γραμμή Τρόιτσκογιε-Σβάτοβο-Κρεμένναγια. Στο Kupyansk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επεκτείνουν το προγεφύρωμα με στόχο την περαιτέρω επίθεση προς τα ανατολικά. Στόχος είναι να κοπεί ο δρόμος προς το Σβάτοβο.

Την περασμένη ημέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προχώρησαν 30 χιλιόμετρα κατά μήκος του δρόμου κατά μήκος της δεξαμενής Kakhovka σε μια μέρα, καταλαμβάνοντας 4 οικισμούς μεγάλης αμυντικής σημασίας. Έγινε απόπειρα επίθεσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με μεγάλες δυνάμεις στο Davydov Brod από την κατεύθυνση του Αρχηγείου Sukhoi.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, μια μαζική επίθεση με τανκς στο Kherson κατέληξε σε ήττα και βαριές απώλειες από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σημαντικό μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού έπεσε στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων.

Η Ρωσία ενισχύει συνεχώς τις δυνάμεις της στην ανατολική Ουκρανία.

Μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατευμάτων αναπτύσσεται στην περιοχή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρουν πηγές.

Μετά την απώλεια της πόλης Λιμάν, τα ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζονται «για μια μεγάλη επιχείρηση στον «κεντρικό» τομέα του μετώπου», δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος.

Ταυτόχρονα, όπως δείχνουν οι βιντεοσκοπήσεις, περίπου 600 άρματα μάχης και 1.200 οχήματα μάχης πεζικού από την Άπω Ανατολή θα φτάσουν στην περιοχή μάχης στο άμεσο μέλλον για την επιχείρηση στο δυτικό τμήμα του Ντονμπάς και τα πρώτα κλιμάκια έχουν ήδη ξεκινήσει φτάνουν σε αυτή την περιοχή.

Το επιχειρησιακό κέντρο του ουκρανικού στρατού στο Αρτέμοβσκ της περιοχής Λουγκάνσκ δέχεται πυρά από ρωσικά στρατεύματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ από την πλευρά του «γιορτάζει» την απελευθέρωση του Λιμάν, προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για αντεπίθεση.

Όπως είπε ο Jens Stoltenberg: «Είδαμε ότι κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη Liman, και αυτό δείχνει ότι οι Ουκρανοί σημειώνουν πρόοδο και είναι σε θέση να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις χάρη στο θάρρος τους, χάρη στο θάρρος τους, χάρη στις ικανότητές τους, αλλά Φυσικά, χάρη στα σύγχρονα όπλα που προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι σύμμαχοι», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Meet the Press» του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού NBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο καλύτερος τρόπος για να αντισταθεί η διεθνής κοινότητα στη ρωσική προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας είναι να συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη