Κακός οιωνός για το κόμμα Κασιδιάρη η απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής του


Το ότι το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο απέναντί του, αυτό είναι γνωστό και αποδεικτέο. Είναι ταυτόχρονα, όμως, και ο οδοδείκτης που δείχνει ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου στην έφεση που έχουν ασκήσει κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, τα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το σκεπτικό της Εισαγγελέως για την άρνηση στο αίτημα αποφυλακίσεως του Ηλία Κασιδιάρη που έχει εκτίσει τα 10 από τα 13 χρόνια της ποινής που του έχουν επιβληθεί, είναι αυτό μεταξύ άλλων: «Το ιδεολογικό μίσος προς τον πολιτικό αντίπαλο καταμαρτυρούν άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα, χωρίς καθόλου ηθικούς φραγμούς, με απαθή και αδιάφορη στάση απέναντι στο αγαθό της ζωής, που επιδιώκουν να προκαλούν φόβο και συνέχονται από αίσθημα τυφλής υπακοής στην ναζιστική ιδεολογία, που είναι το κίνητρο των πράξεών τους», σημείωσε στην πρότασή της.

Είναι προφανές ότι το φιλοναζιστικό και φιλοχουντικό σόου του συνηγόρου του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη, έχει στηθεί για να σαμποτάρει συστηματικά και μεθοδικά την όποια καλή διάθεση και αμεροληψία των δικαστών, με σκοπό να σύρει τα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής στο βυθό, μαζί του. Άλλωστε, εκείνος δεν έχει να χάσει κάτι από αυτή τη διαδικασία, αλλά ευνοημένη θα είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ο εν ενεργεία υπουργός και υιός του, Θάνος Πλεύρης.

Το ότι το Εθνικό κόμμα και ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έχουν αντιδράσει δυναμικά και από την πρώτη μέρα στην εξώφθαλμη προβακάτσια Πλεύρη, ήταν στρατηγικό λάθος, που εξακολουθούν να το διατηρούν.

Η εφημερίδα Παραπολιτικά, είχε στην πρώτη σελίδα της ως θέμα, την πρόθεση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει την κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές, αλλά και ευρύτερα τη διάλυση του Εθνικού κόμματος που εκείνος ίδρυσε.

Ναι, υπάρχει αυτό το σενάριο και η αντισυνταγματικότητα του νόμου δε θα αποτρέψει το πολιτικό καθεστώς από το να καταθέσει και να εφαρμόσει ένα νόμο-τερατούργημα. Το πολύ – πολύ, να δικαιωθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης στο συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όταν θα βγουν αυτές οι αποφάσεις, οι εκλογές θα έχουν διεξαχθεί και θα είναι πολύ αργά για τον ίδιο και το κόμμα του. Κάτω από αυτό το σκεπτικό, θα κινηθεί η κυβέρνηση και το μεταπολιτευτικό καθεστώς και δε θα είναι η πρώτη φορά που νομοθετούν εξώφθαλμα αντισυνταγματικά, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Η Μαρέβα Μητσοτάκη και ό,τι αυτή πρεσβεύει, έχει ανοίξει βεντέτες και ο Κυριάκος, στέκεται προσοχή απέναντί της.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης και το Εθνικό κόμμα, δεν είναι υπεράνω πολιτικής κριτικής. Καλά θα κάνουν να στοχαστούν τα στρατηγικά τους λάθη, τα οποία είναι πολλά και αρχίζουν σιγά – σιγά να τους πνίγουν. Η χώρα, έχει μπει στη διαδικασία εκχώρησης των κοιτασμάτων του Αιγαίου στον Τουρκικο-γερμανικό παράγοντα. Το διακύβευμα, είναι τεράστιο για το μέλλον του Έθνους και ο αφανισμός του μετά από χιλιάδες χρόνια παρουσίας σε αυτά τα άγια χώματα, είναι μία υπαρκτή προοπτική.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη