Σοβαρά προβλήματα στα Γερμανικά τεθωρακισμένα «Puma» που θέλει να αγοράσει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη


«Καπούτ» τα Puma παραδέχονται οι Γερμανοί: Αναστέλλουν τις παραγγελίες καθώς 18 άρματα μάχης «κατέρρευσαν» σε άσκηση

Ελαττωματικά αποδείχτηκαν τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης που θέλει να αγοράσει η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη δίνοντας 2 δισ. ευρώ!

Όπως πρώτα δημοσίευσε στην Ελλάδα το pronews.gr άσκηση του γερμανικού Στρατού εξελίχθηκε σε απόλυτο φιάσκο όταν μια ολόκληρη ίλη αποτελούμενη από 18 ΤΟΜΑ τύπου PUMA έμεινε από τεχνικά προβλήματα στο πεδίο καθώς και τα 18 καθηλώθηκαν στα διάφορα στάδια της εκπαίδευσης.

Πρόκειται για σχεδόν πανομοιότυπα ΤΟΜΑ με το KF-41 Lynx για το οποίο θέλει η κυβέρνηση να δαπανήσει 2 δισ. ευρώ για 200 οχήματα.

Αν στα 18 χαλάνε και τα 18… στα 200 πόσα θα χαλάσουν ειδικά αν χρειαστεί να πάνε στο πεδίο της μάχης;

Η γερμανική κυβέρνηση τώρα αποφάσισε να αναστείλει τις νέες παραγγελίες αρμάτων μάχης Puma μετά το φιάσκο με την ίλη αποτελούμενη όπου και τα 18 ΤΟΜΑ τύπου PUMA η οποία «έμειναν» από τεχνικά προβλήματα στο πεδίο, όπως αποκάλυψε το περιοδικό Der Spiegel.

«Όσο δεν είναι αξιόπιστα, δεν θα υπάρξει δεύτερη παραγγελία» ανέφερε η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ σε ανακοίνωσή της.

«Αυτές οι ”νέες βλάβες” είναι μια ”σοβαρή αντιξοότητα” για τον Μπούντεσβερ, τον γερμανικό Στρατό», παραδέχτηκε.

Κατά τη διάρκεια γυμνασίων, τα 18 άρματα μάχης Puma που χρησιμοποιήθηκαν παρουσίασαν βλάβες, αποκάλυψε το Σαββατοκύριακο το περιοδικό Spiegel.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη