Σε περιδίνηση η ΝΔ από τα σκάνδαλα - Οι συνεχείς αποκαλύψεις απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα εκλογικά σχέδια Μητσοτάκη


Τα συνεχή σκάνδαλα διαφθοράς δεν μπορούν να συγκαλυφθούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ με ατζέντα τύπου: Τουρκία, Γλυπτά Παρθενώνα και επενδυτική βαθμίδα

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου τα συνεχή σκάνδαλα διαφθοράς στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Μετά τις περιπτώσεις Πάτση και Χειμάρα, ήλθε η περίπτωση της βουλευτού Θεσσαλονίκης Άννας Ευθυμίου, η οποία φέρεται να είχε κλείσει συμβάσεις άνω των 100.000 ευρώ με το Δημόσιο, να φέρουν την κυβέρνηση σε θέση άμυνας και εμφανή αμηχανία, παρά τη βοήθεια που έσπευσαν να προσφέρουν τα (πολλά) φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις και η εικόνα εκτεταμένης διαφθοράς προκαλούν εύλογη φθορά στη ΝΔ και πιθανώς να ανατρέψουν τον εκλογικό σχεδιασμό Μητσοτάκη.

Η ΝΔ είχε διακηρυγμένο στόχο να διενεργήσει τις εκλογές από τον Απρίλιο και μετά.

Ωστόσο τα νέα δεδομένα δεν αποκλείεται να τις φέρουν πιο κοντά, δηλαδή το πρώτο 10ήμερο Απριλίου ( 2 ή 9), καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο, εάν το κυβερνόν κόμμα θα αντέξει μέχρι τότε, έστω και εάν επιμένει σε ατζέντα θεμάτων όπως: τεχνητή κρίση με Τουρκία, Γλυπτά Παρθενώνα, επιδόματα – ψίχουλα και η περιβόητη επενδυτική βαθμίδα.

Διαφορετικές εισηγήσεις

Ο πρωθυπουργός δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις από τον στενό κύκλο των συνεργατών σχετικά με τον χρόνο των εκλογών.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο κ. Μητσοτάκης έχει εστιάσει σε δύο ημερομηνίες: 2 και 9 Απριλίου.

Η πρώτη φαίνεται πιθανότερη, καθώς το Μαξίμου δεν θέλει να λάβει χώρα η διαδικασία των διερευνητικών εντολών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η πιθανολογούμενη επίσπευση των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία (στις 30 Απριλίου και στις 14 Μαΐου σε περίπτωση β΄ γύρου, αντί για τις 18 Ιουνίου όπως έχει προγραμματιστεί) αποτελεί μία νέα παράμετρο για τους εκλογικούς χρόνους και στην Ελλάδα, εάν η κυβέρνηση καταφέρει να αντέξει στη φθορά μέχρι τότε και να στήσει τις πρώτες κάλπες περί τα τέλη Μαΐου.

Τρίτωσε το κακό

Μετά τους Πάτση και Χειμάρα ήλθε η αποκάλυψη για την Άννα Ευθυμίου που φέρεται να έκλεινε «χρυσές» δουλειές με το Δημόσιο, παρά τη βουλευτική της ιδιότητα.

Η ίδια υποστηρίζει ότι η σχέση της με το Δημόσιο χρονολογείται από το 2008 ως σχέση εντολής και «χειρίζεται υποθέσεις κατ’ αποκοπήν και πλήρως κοστολογημένες, χωρίς κανένα περιθώριο κέρδους»



Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ των βουλευτών και του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι αιρετοί να μην μπορούν να συνεργάζονται με κρατικούς φορείς.

Κάτι που, όπως δείχνουν τα έγγραφα που ανάρτησε ο κ. Πολάκης, η Άννα Ευθυμίου δεν τήρησε.

Ενδεικτική της αμηχανίας που επικρατεί στο στρατόπεδο της ΝΔ είναι η εκκωφαντική σιωπή των κατά άλλα δραστήριων φιλοκυβερνητικών χρηστών των social media.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη