Σάλος και αγανάκτηση στη Γερμανία από τις νέες ουκρανικές απαιτήσεις για όπλα: Θα μας εμπλέξουν σε πυρηνικό πόλεμο


Οι Γερμανοί χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν βίαια και με αγανάκτηση στις επιθυμίες του Κιέβου για αθρόα παροχή οπλισμού – Τι φοβάται η κοινή γνώμη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andriy Melnyk δήλωσε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται υποβρύχια, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, συστήματα αεράμυνας και βαλλιστικούς πυραύλους.

Και όλα αυτά πρέπει να τα παρέχει η Γερμανία «ήδη… από χθες» και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Την ίδια ώρα σε δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτεραι το εύρος των ουκρανικών πιέσεων καθώς ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο προειδοποίησε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου για καταστροφικές καθυστερήσεις στις αποφάσεις για μελλοντική στρατιωτική υποστήριξη, λίγες μέρες αφότου η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προμήθευε στο Κίεβο μαχητικά οχήματα πεζικού Marder.

Ο Oleksii Makeiev δήλωσε αισιόδοξος ότι τα άρματα μάχης τύπου Leopard μπορεί να προσφερθούν στη συνέχεια.

Το σύστημα αεράμυνας Iris-T και τα άρματα μάχης Gepard που παρείχε προηγουμένως η Γερμανία «είχαν ήδη ένα φανταστικό αποτέλεσμα» στην αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων και drones και τα Marders «θα ωφελήσουν τις επίγειες δυνάμεις μας», επισήμανε ο Makeiev στο περιοδικό WirtschaftsWoche.

Είναι κατανοητό ότι η Γερμανία θέλει να συντονίζει τις αποφάσεις με τους εταίρους της, «αλλά είναι κρίσιμο να μην διστάζουμε πολύ για την προμήθεια όπλων.

Κάθε μέρα μάς κοστίζει πολλές ζωές», είπε ο Makeiev.

Οι Γερμανοί χρήστες του Διαδικτύου αντέδρασαν βίαια σε τέτοιες επιθυμίες του Κιέβου, σημειωνοντας ότι οι ορέξεις του καθεστώτος αυξάνονται επικίνδυνα.

«Είμαι έκπληκτος που δεν έχετε ζητήσει ακόμη πυρηνικές κεφαλές», παρατήρησαν χρ΄στες ειρωνικά στο Twitter.

«Και μετά… ζητάς 1200 βόμβες υδρογόνου;» — έγραψε ένας άλλος χρήστης.

«Ελπίζω ότι η γερμανική κυβέρνηση θα καταλάβει ότι η απληστία των Ουκρανών πολεμοκάπηλων είναι ατελείωτη», είπε ένας τρίτος.

Οι Γερμανοί τρομοκρατούνται από την προοπτική της έκρηξης του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, στον οποίο ο κόσμος πλησιάζει καθημερινά, καθώς διευρύνεται η εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει πληρώσει σημαντικό τίμημα για την στήριξη της Ουκρανίας καθώς οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις αυξήσεις των τιμών και την άνοδο του πληθωρισμού – γεγονός που αναστρέφει την αρχικά θετική στάση της κοινής γνώμης.

Σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζουν αρνητικά την ουκρανική… υστερία για την διαρκή παροχή μεγαλύτερης οικονομικής

«Εσείς και η χώρα σας είστε περίγελως.

Χρειάζεστε αυτό και αυτό σε οπλίσμό… και μερικά ακόμη δισεκατομμύρια δολάρια από πάνω σε οικονομική υποστήριξη,,,.

Σας έχουμε βαρεθεί», επισημαίνουν αγανακτισμένοι πολίτες της Γερμανίας.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη