Με πυρηνικό συναγερμό απαντά η Ρωσία στην ανακοίνωση της ΕΕ για κατάσχεση των Ρωσικών 300 δισ. ευρώ και απόδοσή τους στην Ουκρανία


Φορτώθηκαν πυρηνικές κεφαλές σε Kh-47M2 Kinzhal και σε Iskander-M - Πατριάρχης Κύριλλος προς Β.Πούτιν: «Ο αρχηγός του κράτους πρέπει να λαμβάνει μερικές φορές μοιραίες, τρομερές αποφάσεις, που θα προκαλέσουν πολλά θύματα»!

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ΕΕ ότι θα διαθέσει τα κατασχεμένα 300 δισ. ευρώ της Ρωσίας  για τη στήριξη της ανάκαμψης και των στρατιωτικών αναγκών της Ουκρανίας και την δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι «Με τα χρήματα αυτά η Ουκρανία και όλη η Ευρώπη θα γίνει ένα πιο ασφαλές μέρος για να ζεις» η Ρωσία κήρυξε πυρηνικό συναγερμό!

Η συναγερμός αφορά τα πυρηνικά όπλα της Δυτικής και Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας και αφορά κυρίως την φόρτωση πυρηνικών κεφαλών σε μαχητικά αεροσκάφη υποστρατηγικά μαχητικά Su-34 και στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M και σε υπερ-υπερηχητικά βλήματα Kh-47M2 Kinzhal, αλλά και τα βλήματα Iskander-M που έχουν μεταφερθεί στην Λευκορωσία και μπορούν να πλήξουν σε ελάχιστα λεπτά την Βαρσοβία και το Βερολίνο.

Η Λευκορωσική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά την φόρτωση πυρηνικών κεφαλών σε Iskander-M.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το πυραυλικό σύστημα της Λευκορωσίας Polonez-M συμπεριλήφθηκε στις ασκήσεις των πυρηνικών δυνάμεων.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που πυρηνικές κεφαλές βγήκαν από τους χώρους αποθήκευσης

Σύμφωνα με την διαταγή του Α. Λουκασένκο, διεξάγεται αιφνίδια επιθεώρηση των μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας.

Δύο σχηματισμοί πυραυλικού πυροβολικού της Λευκορωσίας η 587η Μεραρχία και η 465ης Ταξιαρχία πυραύλων οπλισμένων άλλαξαν τις κεφαλές από συμβατικές σε πυρηνικά και αναμένουν εντολές.

Η Μόσχα σε μία λιτή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Ξεκίνησαν ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά όπλα».

Να σημειώσουμε ότι κατά την ορκωμοσία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν χθες ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας του είπε χαρακτηριστικά:«Ο αρχηγός του κράτους μερικές φορές πρέπει να λαμβάνει μερικές φορές μοιραίες, τρομερές αποφάσεις που θα προκαλέσουν πολλά θύματα»!

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη