Πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ: Η Γαλλία έστειλε ξένη λεγεώνα στην Ουκρανία


Η Γαλλία έστειλε στρατιώτες από τη λεγεώνα των ξένων της στην Ουκρανία , αποκαλύπτει ο πρώην βοηθός του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Στίβεν Μπράιεν σε άρθρο για τους Asia Times .

«Εστάλησαν για να υποστηρίξουν την 54η Ειδική Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ . Οι Γάλλοι στρατιώτες στρατολογήθηκαν από το 3ο Γαλλικό Σύνταγμα Πεζικού , μια από τις κύριες μονάδες της Λεγεώνας των Ξένων», δηλώνει ο Bryen.

Ισχυρίζεται επίσης ότι η πρώτη ομάδα στρατιωτών της γαλλικής μονάδας συμμετείχε ήδη σε μάχες με ρωσικές μονάδες στο Donbass .

«Είναι απίθανο οι Ρώσοι να ανεχθούν για πολύ την αύξηση του αριθμού των γαλλικών στρατευμάτων, ακόμα κι αν πρόκειται για ξένους στρατιώτες λεγεώνων. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι σε αυτό», συνοψίζει ο συγγραφέας του άρθρου.

Οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο το οποίο δείχνει νεκρούς Γάλλους στρατιώτες που πολέμησαν εναντίον τους στο Τσάσιβ Γιαρ

Στα μέσα Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 13.387 ξένοι μισθοφόροι έφτασαν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για να πολεμήσουν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.

Αναφέρει επίσης ότι 5.962 αγωνιστές εκκαθαρίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη