Το Kινεζικό βομβαρδιστικό H-6K εκτοξεύει υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο για να προειδοποιήσει το Ναυτικό των ΗΠΑ


Ενώ ο Κινέζος πρόεδρος 
Σι Τζινπίνγκ  έφτασε στη Σερβία ακριβώς την 25η επέτειο από τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι από το ΝΑΤΟ , νέα επεισόδια συμβαίνουν γύρω από την Κίνα και στέλνονται στρατιωτικά «σήματα».

Η αυστραλιανή κυβέρνηση κατηγόρησε ένα κινεζικό αεροσκάφος για επικίνδυνους ελιγμούς στην Κίτρινη Θάλασσα εκτοξεύοντας πυραύλους σήμανσης ή «δόλωμα», κοντά σε αυστραλιανό ελικόπτερο που παρακολουθεί κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.

Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κίνας , όπου οι υπερπτήσεις ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών απαγορεύονται βάσει του διεθνούς δικαίου.

Κάποιοι προειδοποιούν ότι ακόμη και η Αυστραλία δεν θα ήταν αδιάφορη αν τα κινεζικά αεροπλάνα πετούσαν περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα προς τα αεροπλάνα της...

Ένα άλλο, πρωτοποριακό έγγραφο ήταν ακόμη πιο σημαντικό: το κινεζικό βομβαρδιστικό H-6K εκτόξευσε για πρώτη φορά έναν βαλλιστικό πύραυλο από τον αέρα ως «άμεση προειδοποίηση» προς το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κινεζικό βομβαρδιστικό H-6K να εκτοξεύει έναν βαλλιστικό πύραυλο αέρος-αέρος ( ALBM ), πιθανώς KD-21 ή YJ-21 , σε κάτι που θα μπορούσε να είναι πρώτο.

Τα κινεζικά βομβαρδιστικά H-6K είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του H-6 .

Αυτά τα βομβαρδιστικά θεωρούνται ζωτικής σημασίας εάν η Κίνα χρειάζεται να υπερασπιστεί την κυριαρχία της ενάντια σε μια πιθανή βίαιη απόσχιση της Ταϊβάν υπό την ηγεσία των ΗΠΑ , καθώς εκτοξεύουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολλαπλούς στόχους σε συντονισμό με ναυτικές και άλλες αεροπορικές επιχειρήσεις.

Το βίντεο δείχνει ένα κινεζικό βομβαρδιστικό H-6 να εκτοξεύει έναν από τους «μυστηρίου» βαλλιστικούς πυραύλους του, που ευρέως πιστεύεται ότι είναι όπλο καταστροφής πλοίων.

Το βίντεο δείχνει έναν πύραυλο να εκτοξεύεται από μια βάση κάτω από την αριστερή πτέρυγα του βομβαρδιστή όπως φαίνεται από το πιλοτήριο.

Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα , τα οποία θα ήταν η κύρια δύναμη σε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά της Κίνας, θα ήταν πιθανώς ο στόχος προτεραιότητας αυτών των πυραύλων.

Δείχνει επίσης σκηνές του πληρώματος H-6 που προετοιμάζεται για την αποστολή.

Αν και οι λεπτομέρειες της εκτόξευσης του πυραύλου παραμένουν σπάνιες, ο ίδιος πύραυλος πιστεύεται ότι είχε εκτεθεί δημόσια στο Airshow China τον Νοέμβριο του 2022 στο Zhuhai.

Οι πύραυλοι που φάνηκαν τότε ήταν προσαρτημένοι σε κεντρικές βάσεις και θεωρήθηκαν από αρκετούς ειδικούς ως υπερηχητικά όπλα.

Το όπλο λέγεται ότι έχει τη σήμανση «2PZD-21» στο πλάι.

Υπήρξαν εικασίες ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να ονομαστεί KD-21 ή YJ-21.

Ενώ το KD-21 είναι πιθανώς μια παραλλαγή χερσαίας επίθεσης, το YJ-21 θα μπορούσε να είναι ένας πύραυλος κατά του πλοίου.

Κινέζοι στρατιωτικοί αναλυτές υπογράμμισαν σε μεγάλο βαθμό ότι το όπλο έχει και τις δύο δυνατότητες, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί λόγω έλλειψης συγκεκριμένων λεπτομερειών από το Πεκίνο.

Ο Song Zhongping , ένας Κινέζος στρατιωτικός ειδικός και σχολιαστής τηλεόρασης, είπε στους Global Times ότι το YJ-21 είναι πιθανόν ικανό να χτυπήσει τόσο αργά κινούμενα αντικείμενα, τόσο αεροπλανοφόρα όσο και σταθερούς στόχους.

Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα , τα οποία θα ήταν η κύρια δύναμη σε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά της Κίνας, θα ήταν πιθανώς ο στόχος προτεραιότητας αυτών των πυραύλων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη