«Σιγή ασυρμάτου» για τα άφαντα Marder. Αδυνάτισαν τα ανατολικά σύνορά μας κατά 200 τεθωρακισμένα οχήματα!


Εν μέσω των τουρκικών απειλών ότι «θα έρθουν νύχτα», η Ελλάδα είναι ήδη μείον 200 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από τα ανατολικά σύνορα της και παραμένει άγνωστο πότε και εάν αντικατασταθούν από τα γερμανικά Marder που προέβλεπε το ελληνογερμανικό σύμφωνο Μητσοτάκη – Σολτς.

Ως απάντηση στα διεθνή δημοσιεύματα ότι από την Γερμανία θα προηγηθεί η παράδοση τεθωρακισμένων οχημάτων Marder στην Ουκρανία και εν συνεχεία στην Ελλάδα, το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση χτες το βράδυ όπου αναφέρει : «O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας κ. Κριστίνε Λάμπρεχτ (Christine Lambrecht), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου “Marder”.

Sorry, αλλά η παραπάνω λακωνική ανακοίνωση του ΥΕΘΑ συσκοτίζει την υπόθεση.

1ον : Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει τα ξένα δημοσιεύματα ότι η απόφαση της Καγκελαρίας είναι να καθυστερήσει την παράδοση των Marder στην Ελλάδα διότι προηγείται η Ουκρανία που έχει κατεπείγουσες ανάγκες !

2ον : Δεν προσδιορίζεται το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των ισάριθμων Marder με τα BMP-1 που ήδη έχει αποστείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη