Πλεύρης: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πρώην γιο μου,τον έχω αποκηρύξει γιατί ακολούθησε τη γραμμή των κομμουνιστών.»

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει αποκηρύξει τον γιο του και Υπουργό Υγείας Θάνο, κατά δήλωση του, ενώ λυπάται για τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος ακολούθησε τη γραμμή των κομμουνιστών.

Ο συνήγορος της «Χρυσή Αυγή», ο οποίος εντός της δικαστικής αίθουσας είχε χαιρετίσει ναζιστικά, σε βίντεο εξηγεί ότι δεν επρόκειτο για ναζιστικό χαιρετισμό, αλλά μεταξικό, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για τόσο για τη θέση που κράτησε ο γιος του όσο και ο Μάκης Βορίδης.

«Μου επετέθη για τον χαιρετισμό αυτό ο πρώην γιος μου. Ο πρώην γιος μου γιατί από τη στιγμή που κάποιος δεν σέβεται τον πατέρα του και τον προσβάλει ιδίως στην ιδεολογία του, δεν μπορεί να έχει σχέση μαζί μου, γιατί πάνω απ' όλα για μένα είναι η ιδεολογία. Εγώ ζω για ιδέες δεν ζω από ιδέες όπως άλλοι και λυπούμαι που και ο κύριος Βορίδης βγήκε στην τηλεόραση και ακολούθησε τη γραμμή των κομμουνιστών», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Βορίδης.

Σημειώνεται, οι πρόσφατες δηλώσεις είναι μία απόπειρα τα ανασκευάσει τα όσα είχε πει στο εφετείο όταν εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η  Χρυσή Αυγή. Τότε σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει το Golden Dawn Watch ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε:  «Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή [...] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι "η δημοκρατία ενίκησε»" έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες "δεν είναι αθώοι", ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ' έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη