Τούρκοι και Σέρβοι κατατάσσονται στο ρωσικό Στρατό και Έλληνες μισθοφόροι στον ουκρανικό Στρατό


Τούρκοι και Σέρβοι εθελοντές κατατάσσονται στο ρωσικό Στρατό την ίδια στιγμή που Έλληνες μισθοφόροι (μιλάμε για Έλληνες από την Ελλάδα όχι ομογενείς του Ντόνμπας) στον ουκρανικό Στρατό κάτι που αποδεικνύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί νέες ιστορικές καταστάσεις.

Μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι περίπου 50 Τούρκοι πολεμούν στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων όπως επίσης και 200 Σέρβοι.

Στις τάξεις του ουκρανικού Στρατού υπηρετούν περίπου δέκα Έλληνες μισθοφόροι. Έλληνες δηλαδή, που έχουν έρθει από την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι επέλεξαν να πολεμήσουν υπέρ των Ρώσων χρησιμοποιώντας ως κριτήριο το γεγονός ότι οι Τσετσένοι Τούρκοι πολεμούν κι αυτοί κατά του Κιέβου και της Δύσης.

Οι Σέρβοι έχουν ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις με κριτήριο την Ορθοδοξία και το γνωστό «μότο» «Russians and Serbs Orthodox Brothers».

Οι Σέρβοι σε αυτό την «θεώρηση» των πραγμάτων εντάσσουν και τους Έλληνες.

Φυσικά υπέρ των Ρώσων μάχονται και εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς από το Ντόνμπας αφού θεωρούν ότι το Κίεβο καταπιέζει την εθνική τους ταυτότητα απαγορεύοντας την ελληνική γλώσσα όπως και όλες τις γλώσσες όλων των μειονοτήτων.

Να σημειωθεί ότι οι Σέρβοι έχουν ιστορικό υπόβαθρο πολέμων στο πλευρό των Οθωμανών Τούρκων.

Π.χ. ο σουλτάνος Βαγιαζήτ ο Α’ στην μάχη της Άγκυρας το 1402 μ. Χ. χρησιμοποίησε ως επίλεκτο σώμα τους Σέρβους ιππείς.

Αναφορές για Έλληνες μισθοφόρους στην Ουκρανίας είχαμε ήδη από το καλοκαίρι όταν τότε τέσσερις Έλληνες πολίτες πολεμούσαν στην ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων και από αυτούς ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος εξακολουθούσε να πολεμά τους Ρώσους όπως ανέφερε η έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τότε μάλιστα στην έκθεση αναφέρονταν ότι ακόμα άλλοι δύο διέφυγαν την αιχμαλωσίας και του θανάτου και αποχώρησαν από τη χώρα.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη