Η «Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού» SVR αναφέρει ότι οι ΗΠΑ στρατολογούν τζιχατιστές για τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας


Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι τα πυρομαχικά της Ουκρανίας τελειώνουν.

Οι ΗΠΑ στρατολογούν ενεργά ισλαμιστές για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας στο εσωτερικό της σύμφωνα με την Υπηρεσία  Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας (SVR). Αναμφίβολα, αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της έντονης επιμονής και στρατηγικής της Ουάσιγκτον να πιέζει και να προκαλεί τη Ρωσία.

«Σύμφωνα με αξιόπιστες αναφορές δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην προσέλκυση ανθρώπων από τον ρωσικό Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία» προσθέτοντας ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ στρατολόγησαν 60 μαχητές στη Συρία οι οποίοι μετά από εκπαίδευση στη βάση Ελ Τανφ θα σταλούν στη Ρωσία και τις γειτονικές φίλες χώρες για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό επιθέσεων σε βαριά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ξένων διπλωματικών αποστολών» προσθέτει η αναφορά της SVR.

Τόνισαν επίσης ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν μικρές ομάδες μαχητών στη Ρωσία και σε άλλα πρώην σοβιετικά έθνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

« Τέτοιες ενέργειες τοποθετούν την Ουάσιγκτον στο ίδιο επίπεδο με τις μεγάλες διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες » καταλήγει η δήλωση της SVR.

Η εργαλειοποίηση των τζιχαντιστών είναι ένα σταθερό θέμα της Αμερικανικής παγκόσμιας στρατηγικής απέναντιστη Ρωσία. Η Ουάσιγκτον έχει πλήρη επίγνωση ότι ο τζιχαντισμός στη Ρωσία και τη γειτονιά της μπορεί να είναι ανατρεπτικός. Από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε πρόεδρος το 2000 η ​​Ρωσία ενίσχυσε τις δομές ασφαλείας της αφού βρήκε ψείγματα τρομοκρατών στην περιοχή του Καυκάσου με ισλαμική πλειοψηφία. Αυτές οι ενέργειες μείωσαν σημαντικά την ισλαμική τρομοκρατία που μάστιζε τη Ρωσία τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστήριζαν τους Καυκάσιους τρομοκράτες.

Δεν μπορεί να λησμονηθεί ότι οι ΗΠΑ υποκίνησαν μια ισλαμιστική εξέγερση στη συμμαχική με τη Ρωσία Συρία που τελικά οδήγησε την Al-Nusra και τον ISIS της Αλ Κάιντα να καταλάβουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους και να τρομοκρατούν τους αμάχους για χρόνια. Δεδομένης της αποτυχίας ανατροπής του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ουκρανίας που τώρα αποστρατικοποιείται σε πρωτοφανή κλίμακα η Ουάσιγκτον φαίνεται τόσο απελπισμένη να σπάσει τη ρωσική ενότητα και να επιφέρει τρόμο στον άμαχο πληθυσμό που στρατολογεί και πάλι την ισλαμική τρομοκρατία για να εξυπηρετήσει την ατζέντα της.

Αν και η Μόσχα αποκάλυψε τις προθέσεις των ΗΠΑ να οπλίσουν ξανά τον τζιχαντισμό δεν αποκαλύφθηκε ακριβώς πώς σχεδιάζουν να απαντήσουν σε αυτήν την απειλή. Μπορεί να υποτεθεί ότι το σύστημα πληροφοριών και ασφάλειας της Ρωσίας θα ενεργήσει έγκαιρα για να αποτρέψει τυχόν περιστατικά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρασιατικού Φόρουμ Ασφάλειας, Σέρβο απόστρατο στρατηγό Μίταρ Κόβατς, η συντριπτική πλειοψηφία του Ισλάμ αντιτίθεται στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

«Πολλοί στον κόσμο εκτιμούν ότι μόνο το 5% των Ισλαμικών χωρών ή των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν την πολιτική των ΗΠΑ ενώ περίπου το 95%  των χωρών ή των μουσουλμανικών κινημάτων είναι στο πλευρό της κυριαρχίας της ιδέας της κυριαρχίας.  και ως εκ τούτου δεν είναι περίεργο που οι περισσότερες μουσουλμανικές χώρες στον κόσμο υποστηρίζουν σήμερα τον αγώνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενάντια στη δυτική επιθετικότητα και ενάντια στα εθνικά της συμφέροντα στην Ανατολική Ευρώπη» δήλωσε ο Kovač. Υπογραμμίζει ουσιαστικά εκείνους τους τζιχαντιστές οι οποίοι εξυπηρετούν κυρίως τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον αποτελούν ένα μικρό εκατοστημόριο Μουσουλμάνων.

Η χρησιμοποίηση των τζιχαντιστών έρχεται καθώς ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παραδέχτηκε ότι η συμμαχία έχει εξαντλήσει τα αποθέματα πυρομαχικών,αυτό έρχεται τη στιγμή που ο Ρωσικός στρατός προετοιμάζεται σύμφωνα με τον αρχηγό του ΝΑΤΟ να εξαπολύσει νέα επίθεση. Όπως ανέφερε το Newsweek, οι μάχες έχουν ενταθεί ενόψει της πρώτης επετείου του πολέμου «οδηγώντας στο Κίεβο να χρησιμοποιεί πυρομαχικά με πρωτοφανή ρυθμό».

Από την πλευρά τους, οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Ουκρανικός στρατός εκτοξεύει περισσότερες από 5.000 βολές πυροβολικού κάθε μέρα «ίσο με τις βολές μιας μικρότερης ευρωπαϊκής χώρας σε έναν ολόκληρο χρόνο ειρήνης. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία εκτιμάται ότι εκτοξέυει τέσσερις φορές αυτό τον αριθμό καθημερινά».

«Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε έναν αγώνα logistics. Βασικές δυνατότητες όπως πυρομαχικά, καύσιμα και ανταλλακτικά πρέπει να φτάσουν στην Ουκρανία προτού η Ρωσία μπορέσει να πάρει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης. Η ταχύτητα θα σώσει ζωές», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν στη στρατηγική πόλη Bakhmut στην περιοχή Donbass.

«Βλέπουμε πώς στέλνουν περισσότερα στρατεύματα, περισσότερα όπλα, περισσότερες δυνατότητες. Η πραγματικότητα είναι ότι βλέπουμε ήδη την έναρξη μιας νέας επίθεσης», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Αν και η αναμενόμενη μεγάλη εαρινή επίθεση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει όπως ισχυρίζεται ο Στόλτενμπεργκ είναι αναμφισβήτητο ότι η Ρωσία συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα και βαρύ εξοπλισμό. Η Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσει μια νέα επίθεση μόλις λιώσουν τα χιόνια και στεγνώσουν οι λάσπες.

Με την Ουκρανία να αντιμετωπίζει προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού,πυρομαχικών και προμηθειών οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στη Ρωσία μπορούν να μετριάσουν κάποια πίεση. Ωστόσο η SVR θα διατηρήσει στην κορυφή το θέμα των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων ενώ η Ρωσία δεν θα αποθαρρυνθεί από την ολοκλήρωση της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας και την πλήρη απελευθέρωση του Λουχάνσκ, του Ντόνετσκ, του Ζαπορόζια και της Χερσώνας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη