Ζαχαρίας Ζούπης Opinion Poll-Το κόμμα Κασιδιάρη παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά!!


«Και κερδίζουν τα μικρότερα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής. Εγώ θα επιμένω, γιατί έχει γίνει ταμπού, ότι το κόμμα Κασιδιάρη παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά, τουλάχιστον 3% στην απλή πρόθεση ψήφου, με ό,τι αυτό δείχνει»
συμπλήρωσε ο κ. Ζούπης.

Ένα ακόμα στοιχείο που προσέθεσε, είναι ότι αυξάνονται οι αναποφάσιστοι, στο σύνολο της η γκρίζα ζώνη τουλάχιστον 3%. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για μία ενιαία κατηγορία αναποφάσιστων. Δεν είναι ένα ενιαίο σύνολο με κοινά αντανακλαστικά. Οι μισοί περίπου, είναι θεσμικοί άνθρωποι, αναζητούν λύσεις και έχουν αγανακτήσει αυτή τη στιγμή γιατί δεν έχουν δοθεί λύσεις από το σύστημα. Εκεί πάει και το μεγαλύτερο κομμάτι της φθοράς της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει όμως ένα κομμάτι το οποίο έχει βαθιά αντισυστημικά χαρακτηριστικά και απορριπτικές τάσεις. Για παράδειγμα μου έχει κάνει εντύπωση ότι εκεί ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, για παράδειγμα, είναι πρώτος με πάνω από 40%-45% ο κανένας και ότι, πέρα από τις διάφορες εναλλακτικές που μπορεί να βάλει κάποιος σε μία ερώτηση δημοσκοπική, πάνω από το 40% αναζητά μία άλλη κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζούπης.

«Αυτό το στοιχείο υπάρχει πιο έντονο στη νέα γενιά, στους ανθρώπους μέχρι 30 ετών, όμως το βρίσκουμε και σε άλλες ηλικίες. Για παράδειγμα, εγώ τουλάχιστον βρίσκω και στις ηλικίες 50 με 60 ετών, δηλαδή είναι οι ηλικίες ανθρώπων που είναι φοιτητές ή που έχουν τελειώσει και περίπου οι γονείς τους» προσέθεσε.

Οι δημοσκοπήσεις οι οποίες βγήκαν, σημείωσε ο κ. Ζούπης,  πραγματοποιήθηκαν όταν τα συναισθήματα ήταν στο μέγιστο δυνατό σημείο, εννοώντας τη θλίψη αλλά και το θυμό, την οργή. «Επειδή έχω ακούσει διάφορα αυτές τις μέρες, εμείς κάνουμε μια επιστημονική εργασία και ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν θέλει να δει την πλήρη αποτίμηση ή και τις τάσεις που δημιουργούνται, χρειάζεται να κάνεις έρευνα και την πιο καυτή περίοδο, ώστε συνεχίζοντας να δεις» επισήμανε ο κ. Ζούπης και εξέφρασε την εκτίμηση, ότι μία πλήρη αποτίμηση θα έχουμε σε περίπου τρεις βδομάδες, λίγο πριν το Πάσχα. «Όλα είναι σε εξέλιξη. Η αναζήτηση των ευθυνών. Κάθε μέρα ακούμε διάφορα σοκαριστικά πράγματα. Θα κριθούν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, θα κριθεί ο τρόπος που τα προσεγγίζουν όλα τα κόμματα, όλος ο πολιτικός κόσμος, θα αρχίσει να κυριαρχεί περισσότερο μία ψυχραιμία στην αποτίμηση και από όλους μας. Αυτή τη στιγμή ας το πάρουμε ως ένα αφετηριακό γεγονός, στη στιγμή δέκα ημέρες μετά από το δυστύχημα» ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Ζούπης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη