Παραμονές της 21ης Απριλίου-Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος με δημοκρατικές διαδικασίες εκλέγεται απ΄τους Αξιωματικούς Αρχηγός του Στρατιωτικού Κινήματος!


Η εκλογή του αρχηγού της χούντας έγινε στο σπίτι του Παττακού κοντά στη Λεόντειο, έπειτα από επίμονη απαίτηση του Ιωάν. Λαδά..

Η εκλογή του αρχηγού της χούντας έγινε στο σπίτι του Παττακού κοντά στη Λεόντειο, έπειτα από επίμονη απαίτηση του Ιωάν. Λαδά.. Με δημοκρατικές διαδικασίες και μυστική ψηφοφορία...

Στο μικρό σαλονάκι βρίσκονταν οι 17 της «Επαναστατικής Επιτροπής», προτού αναλάβουν δράση. Ο Παττακός έκοψε από ένα μπλοκ 17 χαρτάκια και τα μοίρασε σ' όλους για να γράψουν το όνομα του αρχηγού.

Ως κάλπη χρησιμοποιήθηκε μία... φρουτιέρα! Χρέη ψηφολέκτη έκανε ο νεότερος σε ηλικία Δ. Ιωαννίδης. Μετά την καταμέτρηση βρέθηκαν 16 ψηφοδέλτια με το όνομα «Παπαδόπουλος» κι ένα λευκό!

Αναρωτήθηκαν όλοι ποιος ψήφισε λευκό. Ουδείς γνώριζε, παρά μόνον ο Στ. Παττακός. Σε παλιά συνέντευξη του (λέει ο συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης) μου αποκάλυψε ότι το λευκό ήταν του Παπαδόπουλου! Τον ρώτησα γιατί το έκανε  «Προφανώς για να δω τις αντιδράσεις τους...».

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη