77χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ακτιβιστές για το κλίμα μπροστά στις κάμερες δημοσιογράφων


Ο Αμερικανός συνταξιούχος Κένεθ Ντάρλινγκτον βαρέθηκε τόσο πολύ με ακτιβιστές για το κλίμα που του έκλεισαν το δρόμο στον Παναμά που έβγαλε ένα όπλο. «Αυτό τελειώνει εδώ», είπε ο Ντάρλινγκτον πριν σκοτώσει δύο ανθρώπους.

Ήταν την Τρίτη που δύο αποκαλούμενοι ακτιβιστές για το κλίμα πυροβολήθηκαν σε έναν αυτοκινητόδρομο που απέκλεισαν στον Παναμά στην Κεντρική Αμερική. Ένας 77χρονος Αμερικανός ονόματι Κένεθ Ντάρλινγκτον , ο οποίος λέγεται ότι είναι συνταξιούχος δικηγόρος, συνελήφθη μετά το περιστατικό που κατέγραψαν αρκετοί δημοσιογράφοι στα πλάνα.

Πλάνα δείχνουν τον Ντάρλινγκτον να περπατά προς τα εμπρός και να προσπαθεί να αφαιρέσει το οδόφραγμα, να μαλώνει με τους διαδηλωτές με το όπλο του τραβηγμένο και τελικά να ανοίγει πυρ.

— Αυτό τελειώνει εδώ, είπε ο Ντάρλινγκτον λίγο πριν από τους πυροβολισμούς.

Από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους δύο εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο οδόφραγμα. Ο Abdiel Díaz Chávez πέθανε στη σκηνή, ενώ ο άλλος, Iván Rodríguez Mendoza , διαπιστώθηκε αργότερα ο θάνατός του σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Ντάρλινγκτον, ο οποίος είναι πλέον ύποπτος για αδικήματα φόνου και όπλων. Έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράνομη κατοχή όπλων. Ωστόσο, τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Αμερικανός ενδέχεται να αποφύγει τη φυλακή λόγω ηλικίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη