Κυβέρνηση επικίνδυνων εθνοφοβικών – Ματαίωσαν την κυριακάτικη αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα για να μη δυσαρεστήσουν το ΚΚΕ


Σε μία πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση προέβη η κυβέρνηση, δίνοντας εντολή για ματαίωση της καθιερωμένης κυριακάτικης αλλαγής φρουράς στο Σύνταγμα, λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.

Η «μείζων αλλαγή φρουράς», όπως αποκαλείται, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε Κυριακή, στις 11 π.μ. περιλαμβάνει το σύνολο της φρουράς, καθώς και τους αξιωματικούς και την στρατιωτική ορχήστρα της, οι οποίοι παρελαύνουν κατευθυνόμενοι από το στρατόπεδο της φρουράς προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την αλλαγή φρουράς, προτού επιστρέψουν εκ νέου. Η μείζων αλλαγή φρουράς αποτελεί δημοφιλές θέαμα του πρωινού της Κυριακής για τους Αθηναίους, καθώς και για τους τουρίστες.

Εντελώς αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση ματαίωσε μία εκδήλωση υψηλότατου συμβολισμού, η οποία πραγματοποιείται αδιάκοπα εδώ και δεκαετίες, μαρτυρώντας την πλήρη απαγκίστρωσή της από όσα τέτοιοι συμβολισμοί εκφράζουν, καθώς και την άνευ προηγουμένου φοβικότητά της, έναντι της βουλήσεως της μάστιγας που ταλανίζει εδώ και πάνω από μισό αιώνα την πατρίδα μας και ακούει στο όνομα Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Όπως και να δικαιολογήσει η κυβέρνηση – δεν μπήκε μέχρι στιγμής καν στον κόπο να το κάνει – αυτήν της την ενέργεια, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξαιρουμένου φυσικά του ΚΚΕ, και ειδικά όσα αυτοπροσδιορίζονται ως πατριωτικά, οφείλουν σύσσωμα να καταδικάσουν τη συμπεριφορά αυτή των κυβερνόντων, η οποία καταδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν έχουν στην κυριολεξία ούτε ιερό ούτε όσιο.

Οφείλουν επίσης, να εκφράσουν έμπρακτα τη διαμαρτυρία τους και να συσπειρωθούν έστω και μία φορά έναντι μίας άνευ προηγουμένου και εκ των έσω εθνικής πρόκλησης.

Αρκετά πια!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη