Δεν έχει συλληφθεί ο γνωστός εδώ και καιρό στην αντιτρομοκρατική Αιγύπτιος Ιμάμης των Χανίων


Χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Αιγύπτιος Ιμάμης Ε.Μ έκανε κηρύγματα μίσους κατά του Ισραήλ και επί ελληνικού εδάφους, συγκεκριμένα στα Χανιά της Κρήτης εξυμνούσε τη Χαμάς και τον Ερντογάν.

Ιμάμης στην Κρήτη υμνεί ισλαμιστές τρομοκράτες και καλεί σε «ιερό πόλεμο κατά των απίστων»Ο Ε.Μ. ήταν εδώ και καιρό γνωστός στην αντιτρομοκρατική, που τον είχε εντοπίσει και από τις αρχές Οκτωβρίου χαρτογραφούσε τις κινήσεις του. Ούτε στις τοπικές αρχές ήταν άγνωστος, καθώς επανειλημμένως, όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις του, του είχαν παραχωρηθεί κλειστά και ανοιχτά γήπεδα για να προχωρά στα κηρύγματά του.

Από τα κηρύγματα αυτά, τα οποία αναρτούσε, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν φονταμενταλιστή του Ισλάμ, που από τη μία διακηρύσσει την ειρήνη και την αγάπη και από την άλλη ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες από διαγγέλματα της Χαμάς.


Στην τελευταία του ανάρτηση είχε γράψει:

«Αν θέλουμε νίκη, δόξα, αξιοπρέπεια και χειραφέτηση, πρέπει να δούμε το παλαιστινιακό ζήτημα και όλα τα ζητήματα του αραβικού κόσμου από ισλαμική οπτική γωνία. Όχι από την οπτική γωνία της πρώτης άγνοιας και του ψευδοαραβισμού. Τότε ο Θεός θα μας δώσει τη νίκη επί όλων των εχθρών και υποκριτών από τους Άραβες και τους άπιστους…».

Ο Αιγύπτιος ιμάμης, που κατοικεί στην Ελλάδα εδώ και μία δεκαετία και ασχολείται με αγροτικές δουλειές δεν έχει συλληφθεί. Έχει όμως σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία καθώς σε μια από τις δεκάδες αναρτήσεις του τον Οκτώβριο προέτρεψε σε πράξεις βίας.Η εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων διέταξε προκαταρκτική εξέταση για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη