Οι προβλέψεις της BABA VANGA για το 2024


Συχνά περιγράφεται ως ο Νοστράδαμος της σύγχρονης εποχής, η Μπάμπα Βάνγκα ήταν μια Βούλγαρη μυστικίστρια του οποίου οι υποτιθέμενες προφητικές ικανότητες την έφεραν για πρώτη φορά στην προσοχή του κοινού στη μέση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τυφλή από την παιδική της ηλικία, αλλά φαινομενικά ικανή να δει μακριά στο μέλλον, έγινε σύντομα μια πολύ δημοφιλής φιγούρα, με σημαντικά άτομα όπως ο Βούλγαρος τσάρος Μπόρις Γ' και ο Σοβιετικός ηγέτης Λεονίντ Μπρέζνιεφ σύμφωνα με πληροφορίες να τη συμβουλεύονται προσωπικά. Έκτοτε της πιστώνεται η πρόβλεψη πολλών δραματικών γεγονότων, από την τραγική βύθιση του υποβρυχίου Kursk το 2001, μέχρι τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που άλλαξαν τον κόσμο . Η φήμη της είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν σκεφτούμε την έλλειψη γραπτών αρχείων που να αναφέρουν τι ακριβώς έκανε ή δεν είπε.

Αν και η Baba Vanga πέθανε το 1996, τα οράματά της εξακολουθούν να θεωρούνται από πολλούς ως σημαντικά. Πράγματι, μία από τις αναφερόμενες προβλέψεις της για το 2023 – ότι θα γίνουμε μάρτυρες ηλιακής δραστηριότητας που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τη Γη – φαίνεται να υποστηρίζεται από γεγονότα του πραγματικού κόσμου.

Τον Αύγουστο του 2023, αναφέρθηκε ότι η NASA είχε εντοπίσει μια τεράστια ηλιακή κηλίδα που θα μπορούσε να προκαλέσει ηλιακές εκλάμψεις και «στεφανιαίες εκτοξεύσεις μάζας» ηλιακού πλάσματος. Τέτοια γεγονότα μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες υποδομές, με τρομερές συνέπειες για την κοινωνία.

Ωστόσο, αν υποθέσουμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα ​​φέτος με ένα κομμάτι, ποιο από τα σενάρια του Baba Vanga μπορεί να μας συμβεί το 2024; Ας εξετάσουμε μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες προφητείες.

Αλλαγή τροχιάς;

Οι ηλιακές εκλάμψεις δεν ήταν τα μόνα αστρονομικά φαινόμενα στο ψυχικό ραντάρ του Μπάμπα Βάνγκα. Λέγεται επίσης ότι είχε προβλέψει ένα ακόμη πιο απίστευτο γεγονός: μια αλλαγή στην ίδια την τροχιά της Γης.

Οι τροχιές των σωμάτων στο ηλιακό σύστημα καθορίζονται από τις βαρυτικές δυνάμεις και είναι πάντα επιρρεπείς σε αλλαγές. Ωστόσο, τέτοιες αλλαγές συνήθως λαμβάνουν χώρα με πολύ σταδιακό τρόπο, σε μεγάλες χρονικές περιόδους, οπότε οτιδήποτε πιο ριζικό θα είχε δραματικά αποτελέσματα για όλους μας. Σκεφτείτε ότι η διαταραχή του κλίματος, τα αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας και το γενικό χάος θα ήμασταν ειλικρινά αδύναμοι να κάνουμε οτιδήποτε.

Ανάπτυξη βιολογικών όπλων;

Μία από τις πιο ανησυχητικές προβλέψεις που αποδίδονται στον Baba Vanga περιλαμβάνει μια «μεγάλη χώρα» που πραγματοποιεί δοκιμές βιολογικών όπλων ή επιθέσεις.

Μια σημαντική ανακάλυψη στον κβαντικό υπολογισμό;

Ο κόσμος αυτή τη στιγμή διέρχεται μια επανάσταση μηχανικής μάθησης, επομένως είναι κατανοητό ότι η γενετική τεχνολογία AI, όπως το ChatGPT, βρίσκεται στους τίτλους των εφημερίδων. Λιγότερο συζητούμενο από τον κυρίαρχο τύπο είναι το γεγονός ότι ο τομέας των κβαντικών υπολογιστών προχωρά επίσης με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Οι κβαντικοί υπολογιστές είναι σε θέση να επιλύουν προβλήματα πολύ πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς υπολογιστές μέσω της εφαρμογής κβαντικών μηχανικών εφέ, και χρησιμοποιώντας «qubits» (κβαντικά bit) σε αντίθεση με τα πιο γνωστά «bits».

Είναι εξαιρετικά περίπλοκα πράγματα που ακούγονται σαν κάτι από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά σίγουρα συμβαίνει. Και είναι απίστευτο να φανταστεί κανείς ότι ο Baba Vanga, ένας μυστικιστής που ζούσε στα βουνά της Βουλγαρίας, προέβλεψε προφανώς μια σημαντική ανακάλυψη στον κβαντικό υπολογισμό στην εποχή μας. Εάν συμβεί το 2024, αναπόφευκτα θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, επηρεάζοντας τις ζωές σχεδόν όλων στη Γη.

Η έλευση των ανθρώπων σχεδιαστών;

Μια πολυσυζητημένη προφητεία Baba Vanga περιλαμβάνει ανθρώπινα όντα που μεγαλώνουν και γεννιούνται σε εργαστήρια. Ή μήπως εννοούσε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να «βελτιωθούν» σε γενετικό επίπεδο, και έτσι να σχεδιαστούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές των γονιών τους; Όποια και αν είναι η ακριβής αλήθεια αυτού που οραματίστηκε ο μυστικιστής, αυτό είναι σίγουρα δυστοπικό πράγμα που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα συμβεί ήδη από το επόμενο έτος.

Τούτου λεχθέντος, είναι σίγουρα πιθανό να δούμε εκπληκτικές προόδους στους τομείς των γενετικών δοκιμών, της εξωσωματικής γονιμοποίησης και του τοκετού, με πιθανές συνέπειες για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προσεγγίζουν τον τοκετό. Μπορεί να μην πρόκειται να εισέλθουμε στην πραγματικότητα που ονειρεύτηκε ο Aldous Huxley στο Brave New World , όπου οι άνθρωποι μεγαλώνουν σε κάδους, αλλά μπορεί κάλλιστα να βρισκόμαστε στο κατώφλι των απίστευτων αλλαγών.

Καταπληκτικές ιατρικές ανακαλύψεις;

Θα τελειώσουμε με μια κάπως πιο αισιόδοξη νότα – συγκεκριμένα, την πρόβλεψη του Baba Vanga ότι η ανθρωπότητα δεσμεύει τον καρκίνο «με σιδερένιες αλυσίδες». Με άλλα λόγια, επιτέλους γιατρεύοντας τους ανθρώπους από αυτή τη μάστιγα. Θα μπορούσε το 2024 να είναι η χρονιά που θα συμβεί αυτό;

Η ίδια η Baba Vanga πέθανε από καρκίνο και λέγεται ότι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 1990 εντόπισε την ακριβή ημερομηνία του θανάτου της: 11 Αυγούστου 1996 . Αν είναι εξίσου ακριβής με τις σκέψεις της για τις ιατρικές ανακαλύψεις, ίσως κοιτάμε μπροστά σε ένα πολύ λαμπρότερο μέλλον για την ανθρώπινη υγεία. Αυτό είναι αν αποφύγουμε να καταστραφούμε από μια μετατόπιση στην τροχιά του πλανήτη, φυσικά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη