Ολλανδία: την προετοιμασία του πληθυσμού για ενδεχόμενο πόλεμο, ζήτησε ο Αρχηγός του Στρατού


Οι Κάτω Χώρες θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για μια σύγκρουση με τη Ρωσία
, και αυτό ισχύει τόσο για τις ένοπλες δυνάμεις όσο και για τον γενικό πληθυσμό, δήλωσε ο αρχηγός του Ολλανδικού στρατού Martin Wijnen σε συνέντευξή του στην Telegraaf.

Αυτό δεν σημαίνει ότι “όλοι θα πρέπει να αρχίσουν να φορούν κράνος”, είπε. Αλλά η Ολλανδία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Σουηδίας, της Φινλανδίας και των κρατών της Βαλτικής, που συνορεύουν με τη Ρωσία και όπου ο πληθυσμός είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένος για την ιδέα ενός πολέμου με τον πολύ μεγαλύτερο γείτονά τους.

Ο Wijnen, ο οποίος παραιτείται την 1η Ιανουαρίου, είναι διοικητής των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων από το 2021.

“Η Ολλανδία πρέπει να μάθει ότι ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να είναι έτοιμη αν τα πράγματα πάνε στραβά”, δήλωσε. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποθηκεύουν αρκετά τρόφιμα και νερό.

“Οι Κάτω Χώρες δεν πρέπει να νομίζουν ότι η ασφάλειά μας είναι εγγυημένη επειδή είμαστε 1.500 χιλιόμετρα πιο μακριά”, δήλωσε στην εφημερίδα.

Ο Wijnen δεν είναι ο μόνος με την άποψή του. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του βελγικού στρατού δήλωσε ότι φοβάται πόλεμο με τη Ρωσία και ζήτησε καλύτερη προετοιμασία. Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους ζήτησε επίσης την επιστροφή της στρατιωτικής θητείας.

Η Ρωσία, δήλωσε ο Wijnen, γίνεται όλο και πιο ισχυρή. “Υπάρχει μόνο μια γλώσσα που καταλαβαίνει η Ρωσία και αυτή είναι ένας ισχυρός στρατός”, είπε. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο, είπε, να μειωθεί η έλλειψη ανθρώπων που εργάζονται στο υπουργείο Άμυνας.

Περίπου 600 νέοι έλαβαν μέρος σε ένα εθελοντικό έτος υπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις που θεσπίστηκε φέτος κατά παρόμοιο πρότυπο με αυτό της Σουηδίας. Ο Wijnen δήλωσε ότι ελπίζει ότι στο μέλλον θα συμμετάσχουν 2.000 έως 3.000 νέοι, εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο θα υπογράψει πιθανότατα στρατιωτική καριέρα.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη