Το Ιράν κτύπησε με βαλλιστικούς πυραύλους στόχους στο Πακιστάν!


Το Ιράν πραγματοποίησε επίθεση εναντίον των βάσεων της οργάνωσης “Τζάις αλ Άντλ” στο Μπαλουχιστάν στο Πακιστάν, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, εντός 48 ωρών, το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις σε τρεις διαφορετικές χώρες: Συρία, Ιράκ και Πακιστάν.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ Πακιστάν και Ιράν πριν από την επίθεση, αλλά επίσημη επιβεβαίωση από το Πακιστάν δεν έχει δοθεί ακόμη. Σημειώνεται ότι το Πακιστάν βρίσκεται σε σύγκρουση με δύο τρομοκρατικές οργανώσεις, και η στήριξη από το Ιράν θα μπορούσε να έχει σημαντική σημασία για το Ισλαμαμπάντ.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσε την επιχείρηση, καθιστώντας χρήση βαλλιστικών πυραύλων και drones καμικάζι κατά δύο αρχηγείων που χρησιμοποιούνται από “αντι-ιρανικές τρομοκρατικές ομάδες” στο Δυτικό Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Ιράν: Κτυπήσαμε βάσεις της «Τζάις αλ Άντλ» στο Πακιστάν

Το Ιράν εξαπέλυσε την Τρίτη πυραυλικές επιθέσεις εναντίον δύο βάσεων της ένοπλης οργάνωσης «Τζάις αλ Άντλ» («Στρατός της Δικαιοσύνης») στο Πακιστάν, όπως ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, δύο «σημαντικές βάσεις» της Τζάις αλ Άντλ στο Πακιστάν «καταστράφηκαν».

Το πρακτορείο ανέφερε ότι τα πλήγματα επικεντρώθηκαν σε μια περιοχή στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, όπου βρισκόταν «ένα από τα μεγαλύτερα αρχηγεία» της οργάνωσης.

Οι μαχητές της ένοπλης οργάνωσης έχουν κατά καιρούς επιτεθεί σε ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στη μεθόριο των δύο χωρών.

«Οι βάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο καταστράφηκαν από πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη», μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Προς το παρόν, το Πακιστάν δεν επιβεβαιώνει την επίθεση της Τεχεράνης στο έδαφός του.

Το Ιράν κλιμακώνει τις επιθέσεις

Η Τζάις αλ Άντλ είναι μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική από τις κυβερνήσεις του Ιράν, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νέας Ζηλανδίας. Δραστηριοποιείται στο Σιστάν-Μπαλουχιστάν, επιζητώντας περισσότερα δικαιώματα και βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης για τους εθνοτικούς Μπαλούτσι στο Ιράν. Η οργάνωση έχει επιτελέσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας και έχει ευθύνη για πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης που προκάλεσε τον θάνατο 11 Ιρανών αστυνομικών τον προηγούμενο μήνα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη