Το Ηνωμένο Βασίλειο σε συναγερμό από το ξαφνικό κύμα θανάτου: «Η χειρότερη κρίση στα χρονικά»


Οι ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την «κρίση» των αυξανόμενων αιφνιδίων θανάτων που σχετίζονται με την καρδιά.

Ανησυχητικά δεδομένα αποκάλυψαν ότι οι πρόωροι θάνατοι από καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά, έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε πάνω από μια δεκαετία.

Οι πρώιμοι καρδιακοί θάνατοι είχαν μειωθεί από τη δεκαετία του '60 χάρη στην πτώση των ποσοστών καπνίσματος, τις προηγμένες χειρουργικές τεχνικές και τις ανακαλύψεις όπως τα στεντ.

Όμως έξι δεκαετίες προόδου έχουν αντιστραφεί τα τελευταία χρόνια.

Η ανάλυση του British Heart Foundation δείχνει ότι οι καρδιακοί θάνατοι σε άτομα κάτω των 75 ετών έχουν εκτοξευθεί σε υψηλά επίπεδα.

Οι αξιωματούχοι του BHF προειδοποίησαν ότι τέτοιοι θάνατοι έχουν φτάσει τώρα σε υψηλά επίπεδα.

Η ανάλυση BHF αποκάλυψε επίσης ότι οι καρδιακές παθήσεις σκότωσαν 80 στους 100.000 ανθρώπους στην Αγγλία το 2022 – το υψηλότερο ποσοστό «στα χρονικά».

Οι καρδιακές θάνατοι σε άτομα κάτω των 75 ετών έχουν αυξηθεί για τρία συνεχόμενα χρόνια.

Το BHF είπε ότι ήταν μια «σαφή αντιστροφή της τάσης για σχεδόν 60 χρόνια» και ένα σημάδι ότι ο αριθμός των θανάτων από καρδιακές παθήσεις αυξανόταν ξανά.

Καταξιωμένοι ειδικοί ανταποκρίνονται πλέον στα δεδομένα καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει δράση.

Οι ειδικοί προειδοποιούν την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) που χρηματοδοτείται από το κράτος ότι η χώρα υφίσταται τώρα τη «χειρότερη κρίση» στα χρονικά.

Ο Δρ Sonya Babu-Narayan αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής στο BHF και σύμβουλος καρδιολόγος, είπε : «Είμαστε στη χειρότερη κρίση χρονικά .

Το BHF είπε ότι περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι πέθαναν πρόωρα από καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών προσβολών, στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων το 2022.

Ο αριθμός ισοδυναμεί με μέσο όρο 750 την εβδομάδα.

Αυτό είναι το υψηλότερο ετήσιο σύνολο από το 2008.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BHF, Δρ Charmaine Griffiths είπε ότι «Για περισσότερο από μισό αιώνα η πρωτοποριακή έρευνα και η ιατρική πρόοδος μας βοήθησαν να κάνουμε τεράστια βήματα προς τη μείωση των θανάτων από την καρδιακή προσβολή και τα εγκεφαλικά «αλλά αυτό ακολούθησε μια χαμένη δεκαετία προόδου κατά την οποία πάρα πολλοί άνθρωποι έχασαν τους αγαπημένους τους από καρδιαγγειακή νόσο πολύ σύντομα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη