Toyota: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα κυριαρχήσουν ποτέ στην αγορά


Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δήλωσε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) δεν θα κυριαρχήσουν ποτέ στην αγορά αυτοκινήτων.

Τα ηλεκτρικά ηλεκτρικά ηλεκτρικά με μπαταρίες θα κατακτήσουν μόνο το 30% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς, έχει προβλέψει η Toyoda.

Οι ειδικοί της αυτοκινητοβιομηχανίας εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την προθυμία των καταναλωτών να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους « Net Zero » της πράσινης ατζέντας.

Ο Toyoda είπε ότι τα παραδοσιακά αυτοκίνητα που καίνε καύσιμα καθώς και τα υβριδικά και τα οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου θα αποτελούν την υπόλοιπη αγορά.

Ο εγγονός του ιδρυτή της Toyota, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο είπε ότι η στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι η λύση όταν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο ζουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

Η Toyoda είπε σε μια επιχειρηματική εκδήλωση αυτόν τον μήνα ότι ο περιορισμός των επιλογών των καταναλωτών και της ικανότητας να ταξιδεύουν φτιάχνοντας ακριβά αυτοκίνητα δεν είναι η λύση.

«Οι πελάτες - όχι οι κανονισμοί ή οι πολιτικές - θα πρέπει να λάβουν αυτή την απόφαση», είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι κινητήρες σίγουρα θα παραμείνουν».

Μιλώντας στους υπαλλήλους σε μια συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων ο Toyoda επέμεινε ότι ήταν σωστό ότι η αυτοκινητοβιομηχανία επικεντρώνεται σε εναλλακτικές τεχνολογίες έναντι των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο πρόεδρος επεσήμανε επίσης την πρόσφατη ανακοίνωση της Toyota ότι εργάζεται σε έναν νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο υπέθεσε ότι οι τράπεζες μπορεί σύντομα να σταματήσουν να δανείζουν χρήματα σε εταιρείες που συνεχίζουν να κατασκευάζουν κινητήρες με ορυκτά καύσιμα.

Διαφημιζόμενη εδώ και χρόνια από την Toyoda, η «προσέγγιση πολλαπλών οδών» υποστηρίζει ότι οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να επιλέγουν όποιον τύπο αυτοκινήτου ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Τόνισε ότι η στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα είναι τόσο γρήγορη όσο κάποιοι έχουν προβλέψει.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αυτή η στρατηγική δικαιώθηκε εν μέρει αφού η Toyota αποκάλυψε ότι είχε παραγάγει ρεκόρ 9,2 εκατομμυρίων οχημάτων το 2023 με έναν μήνα του χρόνου ακόμα να έχει ολοκληρωθεί.

Το ετήσιο σύνολο αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκ.

Ταυτόχρονα, οι πωλήσεις για τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 7% στα 10,2 εκατομμύρια οχήματα.

Ο Koji Sato, Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, υποσχέθηκε πέρυσι η Toyota να πουλάει 1,5 εκατ. ηλεκτρικά ηλεκτρικά με μπαταρία ετησίως έως το 2026 και 3,5 εκατομμύρια έως το 2030.

Η Tesla, ο μεγαλύτερος παραγωγός EV στον κόσμο σε ετήσια βάση ανέφερε 1,8 εκατομμύρια παραδόσεις πέρυσι.

Οι παρατηρήσεις του Toyoda έρχονται μετά την επιβράδυνση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη προς το τέλος του 2023.

Πρόσφατα η Ford μείωσε την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών της για να στραφεί πίσω στα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο εν μέσω της κατακόρυφης πτώσης των πωλήσεων EV.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Society of Motor Manufacturers and Traders δήλωσε ότι το μερίδιο αγοράς της χώρας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιστράφηκε πέρυσι καθώς οι καταναλωτές διστάζουν τις υψηλές τιμές.

Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πιέσεις από τις κυβερνήσεις να αυξήσουν την παραγωγή μη δημοφιλών ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν απειληθεί με πρόστιμα εάν δεν πετύχουν τους στόχους της πράσινης ατζέντας.

Η Toyota άσκησε πίεση κατά της εφαρμογής τέτοιων πολιτικών.

Η εταιρεία έχει πει στις κυβερνήσεις ότι «ανησυχεί εξαιρετικά» για τους στόχους της πράσινης ατζέντας με τους οποίους δεν θα μπορούσε να συμμορφωθεί.

Οι στόχοι «Net Zero» βλάπτουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες «τόσο οικονομικά όσο και όσον αφορά τη φήμη της επωνυμίας της» προειδοποίησε ο Toyota, σύμφωνα με έγγραφα που ελήφθησαν σύμφωνα με τους νόμους περί Ελευθερίας της Πληροφορίας από το ενημερωτικό δελτίο Fast Charge.

Αντίθετα, η Toyota άσκησε πιέσεις για καθυστερήσεις στα σχέδια και ζήτησε τα υβριδικά να είναι εν μέρει επιλέξιμα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη