Τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ και το Great Reset… Γιατί φοβούνται τη Ρωσία Οι παρατάξεις έχουν ήδη διαμορφωθεί για τον επικείμενο Τρίτο Παγ...
Τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ και το Great Reset… Γιατί φοβούνται τη Ρωσία
Οι παρατάξεις έχουν ήδη διαμορφωθεί για τον επικείμενο Τρίτο Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο και ο καθένας πρέπει να πάρει θέση.
Ο κόσμος που θα προκύψει μετά την κατάρρευση του δολαρίου έχει σχεδιαστεί από τις παγκόσμιες ελίτ να ελέγχεται μέσω του ψηφιακού νομίσματος των κεντρικών τραπεζών σε ένα πλαίσιο πλήρους επιτήρησης και απόλυτης δυστοπίας.
Η παγκόσμια οικονομία εξαίτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων θα υποστεί έναν βαθύ μετασχηματισμό που θα ανατρέψει και τις διεθνείς ισορροπίες ισχύος και τις ίδιες τις κοινωνίες.
Χαρακτηριστικά, σε μια πρόσφατη δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Tucker Carlson εξήγησε συνοπτικά τους πολλούς λόγους που ταξίδεψε στη Ρωσία για να πάρει συνέντευξη από τον Πρόεδρο Vladimir Putin.
Η απόφασή του, προκάλεσε μια χιονοστιβάδα αγανάκτησης από τα αριστερά ΜΜΕ και πλήθος δυτικών πολιτικών, εμπνεύστηκε από την ανησυχία του Carlson ότι οι Αμερικανοί και συνολικά το κοινό της Δύσης έχουν παραπλανηθεί από την προπαγάνδα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ αφήνοντας το κοινό εντελώς χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εντάσεις με την Ανατολή.
H πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινής γνώμης δεν έχει ιδέα ποιες θα ήταν οι πραγματικές συνέπειες ενός παγκόσμιου πολέμου με τη Ρωσία και τους συμμάχους της.
Ακόμα κι αν η σύγκρουση δεν κατέληγε ποτέ να γίνει θερμή και παρέμενε περιορισμένη στη σφαίρα του οικονομικού πολέμου, οι ΗΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης είναι σίγουρο ότι θα καταστραφούν από τις επιπτώσεις.
Η κατάρρευση του δολαρίου και οι συνέπειες
Ο Carlson ανέφερε συγκεκριμένα τους κινδύνους για το καθεστώς του δολαρίου – και αυτό είναι κάτι που αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να κατανοήσει το γεγονός ότι μια κατάρρευσης του δολαρίου θα τεθεί σε κίνηση από μια μαζική εγκατάλειψή του ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.
Πραγματικά πιστεύουν (ακόμη) ότι το δολάριο είναι ανίκητο.
Οι ελίτ που παρασύρεται στην ίδια την προπαγάνδα της δεν φαίνεται να βλέπει ότι η Δύση βρίσκεται ήδη σε τροχιά οικονομικής κατάρρευσης και ο πόλεμος θα επιτάχυνε τις επιπτώσεις σε επίπεδα που δεν είχαν δει από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930. ηΗ σύγκρουση μεταξύ Ανατολής και Δύσης έχει σχεδιαστεί προσεκτικά κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας ή περισσότερο, και η Ρωσία δεν είναι αθώα σε αυτή την υπόθεση.
Η προϊστορία της Ρωσίας
Η Ρωσία έχει σταθερά συνεργαστεί με θεσμούς της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου «παγκόσμιου αποθεματικού νομισματικού συστήματος».
Με άλλα λόγια, τα συμφέροντα της Ρωσίας και των οπαδών της παγκοσμιοποίησης όντως διασταυρώνονται με διάφορους τρόπους και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν το άλλαξε απαραίτητα.
Το περιοδικό Time παραπονέθηκε πέρυσι ότι το ΔΝΤ εξέδωσε θετικές εκθέσεις για την οικονομία της Ρωσίας – Νόμιζαν ότι ο οργανισμός επρόκειτο να επαναλάβει το ψευδές αφήγημα του ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία βρισκόταν στη μέση της δημοσιονομικής κατάρρευσης.
Αντίθετα, το ΔΝΤ επαίνεσε ουσιαστικά την ανθεκτικότητα της Ρωσίας απέναντι στις κυρώσεις.
Από τη στιγμή που καθαιρέθηκε ο Ουκρανός Πρόεδρος Viktor Yanukovych (πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε με τη βοήθεια δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών) τέθηκε σε κίνηση η ατζέντα για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Και οι δύο πλευρές φαινόταν να δημιουργούν τις συνθήκες υπό τις οποίες μια ανάφλεξη ήταν αναπόφευκτη.
Η Ρωσία, περιέργως, υποστήριξε την παρέμβαση του ΔΝΤ για να διασφαλίσει την οικονομία της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, το ΔΝΤ υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να πολεμήσει τη Ρωσία για να διατηρήσει τον έλεγχο του Donbass, διαφορετικά θα κινδυνεύσει να χάσει την οικονομική βοήθεια που κρατούσε τη χώρα ζωντανή.
Αυτό είναι ειρωνεία ή συμβαίνει κάτι άλλο εδώ;
Το ΝΑΤΟ άρχισε να εξοπλίζει την Ουκρανία και η Ουκρανία χρησιμοποίησε αυτά τα όπλα για να σφάξει αμάχους στο Donbas. Ο ανατολικός πληθυσμός ήθελε να ενωθεί με τη Ρωσία, και η Ουκρανία δεν είχε καμία πρόθεση να το επιτρέψει (το διακύβευμα ήταν η χρηματοδότηση του ΔΝΤ).
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση άρχισε να συζητά ανοιχτά την επίσημη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια η Ρωσία εισέβαλε, καταλαμβάνοντας το Donbas.
Τώρα ολόκληρη η περιοχή είναι μια πυριτιδαποθήκη και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ανάψουν το φυτίλι….
Το επιχείρημα
Αλλά ας δούμε αυτήν την κατάσταση σαν να μην υπήρχε η προπαγάνδα υπέρ της παγκοσμιοποίησης, μόνο για μια στιγμή ως άσκηση κριτικής σκέψης…
Αν έπρεπε να διαλέξω μια πλευρά που είναι «πιο σωστή» στη θέση τους, αυτή θα έπρεπε να είναι η Ρωσία, αλλά όχι για τους λόγους που πολλοί αριστεροί μπορεί να φανταστούν όταν οι συντηρητικοί υπερασπίζονται τη Ρωσία.
Η ουσία είναι ότι η αριστερά ακολουθεί τυφλά τις υπαγορεύσεις του κατεστημένου, ενώ εμείς οι υπόλοιποι είμαστε τουλάχιστον πρόθυμοι να δούμε την κατάσταση και από τις δύο πλευρές (το ίδιο πράγμα που κάνει και ο Tucker Carlson, και κατηγορείται για προδοσία γι' αυτό).
Φανταστείτε αν η Κίνα εργαζόταν για να δημιουργήσει μια στρατιωτική συμμαχία με το Μεξικό με τη δυνατότητα για τον κινεζικό στρατό να οργανώσει όπλα και στρατιώτες μεγάλης εμβέλειας στα αμερικανικά νότια σύνορα;
Φανταστείτε το χάος που θα προκαλούσε αυτό στις ΗΠΑ;
Αυτό αντιμετώπιζε η Ρωσία με την Ουκρανία.
Η Αμερική σχεδόν ξεκίνησε τον παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο όταν οι Σοβιετικοί οργάνωσαν πυραύλους στην Κούβα το 1962.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τόσο κοντά στα σύνορα των μεγάλων δυνάμεων δεν είναι αστεία υπόθεση.
Αυτό ήταν ακριβώς το σκεπτικό για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας που αναφέρθηκε από τον Vladimir Putin στη συζήτησή του με τον Tucker Carlson, και είναι λογικό.
Τι γίνεται όμως αν αρχίσουμε να εξετάζουμε ποιος ωφελείται περισσότερο από αυτόν τον πόλεμο;
Ποιος κερδίζει από τον πόλεμο;
Μπορεί κάποιος να μην εμπιστεύεται τον Putin αλλά αυτό δεν αναιρεί την οργουελική συμπεριφορά των Ευρωπαίων και Αμερικανών πολιτικών ηγετών.
Υπάρχει κάτι που συμβαίνει εδώ πέρα από τους τυπικούς μηχανισμούς των γεωπολιτικών εξελίξεων.
Η σύγκρουση έχει ευρείες συνέπειες και εξυπηρετεί μόνο τους στόχους μιας επιλεγμένης ομάδας ελίτ. Υποψιάζομαι ότι στοιχεία τόσο της Ρωσίας όσο και των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ είτε εν γνώσει τους είτε άθελά τους εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.
Είναι αναμφισβήτητο… Είναι μια επαληθεύσιμη πραγματικότητα – πολλοί από τους πολιτικούς μας ηγέτες και η οικονομική ελίτ είναι διεφθαρμένοι πέρα από κάθε φαντασία.
Επιδιώκουν μια αυταρχική μεταρρύθμιση, μια μεγάλη αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας (Great reset) και πυροδοτούν πολλαπλές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.
Οι πολλαπλές συγκρούσεις
Το παράδειγμα Ανατολής/Δύσης ταιριάζει τέλεια σε αυτό το σχέδιο.
Οι χώρες BRICS είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό. ορισμένοι το έχουν ήδη κάνει στο διμερές εμπόριο.
Μην κάνετε κανένα λάθος, εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία (και σε άλλα μέρη του κόσμου όπως η Συρία ή το Ιράν) συνεχίσει να κλιμακώνεται, κράτη όπως η Κίνα θα κινηθούν για να ξεφορτωθούν τα διαθέσιμά τους σε δολάρια όπως έκανε η Ρωσία.
Ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας/εξαγωγέας στον κόσμο, πολλές χώρες θα ακολουθούσαν το παράδειγμα της Κίνας και θα στραφούν σε ένα καλάθι νομισμάτων αντί του δολαρίου για να διεξάγουν τις διεθνείς συναλλαγές τους.
Τι σημαίνει αυτό;
Το δολάριο, το οποίο έχει υπερπληθωριστεί μετά από περισσότερο από μια δεκαετία αθρόας εκτύπωσης χρήματος μέσω ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Εasing) από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, συνέχισε να παραμένει σταθερό μόνο επειδή είναι το παγκόσμιο αποθεματικό και εξαιτίας του ότι διενεργούσε σε αυτό οι συναλλαγές ενεργειακών αγαθών (το λεγόμενο πετροδόλαρο).
Οι ξένες τράπεζες διακρατούν τρισεκατομμύρια σε αμερικανικό νόμισμα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Με την απώλεια του καθεστώτος των βασικού αποθεματικού νομίσματος, ένας ατελείωτος ποταμός δολαρίων θα πλημμυρίσει ξανά στις ΗΠΑ καθώς οι ξένοι επενδυτές απομακρύνονται από το πράσινο χαρτονόμισμα.
Αποτέλεσμα: Οικονομική κατάρρευση εξαιτίας του τεράστιου πληθωρισμού.
Αυτό είναι που διακυβεύεται.
Σε αυτό αναφερόταν ο Tucker Carlson, και πάρα πολλοί στην Αμερική απλά δεν το καταλαβαίνουν.
Οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης επωφελούνται επειδή αυτό είναι ο στόχος για το οποίο εργάζονται εδώ και δεκαετίες – Η αποδιάρθρωση της κοινωνίας και της οικονομίας των ΗΠΑ έτσι ώστε η «παλιά παγκόσμια τάξη» να μπορεί να αντικατασταθεί με τη «νέα παγκόσμια τάξη» των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας.
Ένα παγκόσμιο καλάθι νομισμάτων του ΔΝΤ και μια σειρά από άλλες πολύ δυσάρεστες σοσιαλιστικές αλλαγές θα ακολουθούσαν γρήγορα.
Οι BRICS μπορεί να συνεργάζονται με το ΔΝΤ επειδή βλέπουν την εκθρόνιση του δολαρίου ως ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στο διεθνές εμπόριο.
Ή, ίσως είναι ελεγχόμενη αντιπολίτευση και αγωνίζονται για μια θέση στο τραπέζι της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Στο τέλος, η πτώση του δολαρίου θα ήταν μια στιγμή ορόσημο για το σχηματισμό ενός παγκόσμιου νομισματικού συστήματος.
Και το καλύτερο μέρος για τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης είναι ότι θα θεωρηθούν ως οι «ήρωες» όταν όλα τελειώσουν.
Πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα οδηγώντας την Αμερική σε οικονομική αποτυχία μέσω της υποτίμησης του δολαρίου και της δημιουργίας της παγίδας του τεράστιου χρέους.
Το σύστημα επρόκειτο να καταρρεύσει ούτως ή άλλως, αλλά τώρα μπορούν να εκτρέψουν όλες τις ευθύνες στον πόλεμο και την «αλαζονεία των εθνικών κρατών» και στη συνέχεια να έρθουν στη διάσωση με το δυστοπικό ψηφιακό χρήμα τους.
Το Great Reset
Μια σύγκρουση Ανατολής/Δύσης ανοίγει την πόρτα στη Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset).
Είναι, από πολλές απόψεις, ο πυρήνας της διαδικασίας αυτής.
Τα πάντα στην ατζέντα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης βασίζονται σε αυτό.
Αυτή τη στιγμή, το μόνο πράγμα που εμποδίζει την παλίρροια είναι η γενική άρνηση του κοινού να πολεμήσει.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται να πάει στο εξωτερικό για να πεθάνει σε μια ανούσια μάχη για την Ουκρανία (ο Zelensky είναι αληθινά μακριά νυχτωμένος αν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί θα χύσουν αίμα στα χαρακώματα του).
Κανείς δεν ενδιαφέρεται να ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, είτε αυτός είναι πυρηνικός είτε απλώς οικονομικός.
Νομίζω ότι η οργή του κατεστημένου για τη συνέντευξη του Tucker Carlson από τον Putin βασίζεται στον φόβο τους ότι το δυτικό κοινό είναι ήδη σκεπτικιστικό για τα κίνητρα πίσω από τη σύγκρουση και μια «αφιλτράριστη» συζήτηση για τον πόλεμο μπορεί να γεννήσει αυτό το συναίσθημα.
Η έννοια του πολέμου γίνεται όλο και πιο δύσκολο να την πουλήσει το κατεστημένο.
Αυτό, όμως, συμβαίνει… Μην αγνούμε την ικανότητα του ΝΑΤΟ ή της Ρωσίας να επεκτείνουν την κρίση πέρα από την Ουκρανία σε άλλες περιοχές ή σε χρηματοοικονομική υπονόμευση (και πάλι, ας δούμε τη Συρία και το Ιράν).
Τελικά, θέλουν να επιλέξουμε πλευρές.
Ομάδες με ιδεολογικό γνώμονα την ελευθερία στη Δύση πρέπει να επιλέξουν τη δική μας πλευρά και να αγωνιστούν για τα δικά μας συμφέροντα.
Δεν μπορεί να αφορά την επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, πρέπει να αφορά τους ελεύθερους ανθρώπους εναντίον των οπαδών της παγκοσμιοποίησης.
Η επερχόμενη καταστροφή μόνο έτσι ενδεχομένως να αποφευχθεί.
COMMENTS