Αμερικανός στρατηγός παραδέχεται μετανιωμένος: «Η Ρωσία έκανε «πολύ καλά» στην ενίσχυση της αμυντικής της βιομηχανίας»


Ο ρωσικός στρατός προσαρμόζεται και μαθαίνει κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, παραδέχτηκε ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ.

Η Ρωσία δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς ο στρατός της έχει δείξει την ικανότητα προσαρμογής και η χώρα έχει επεκτείνει τη βιομηχανική της βάση εν μέσω της σύγκρουσης με την Ουκρανία , δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγός Ράντι Τζορτζ. Ο νέος αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου ορκίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 .

Ο Τζορτζ, ο οποίος είναι ο υψηλότερος στρατιωτικός αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, μοιράστηκε την αξιολόγησή του την Τρίτη σε ένα φόρουμ που φιλοξενήθηκε από την Ομάδα Άμυνας Συγγραφέων στην Ουάσιγκτον.

Οι ρωσικές δυνάμεις «προσαρμόζονται και μαθαίνουν» εν μέσω συγκρούσεων με τον ουκρανικό στρατό, είπε.

Ο αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ τόνισε την πρόοδο της Ρωσίας στον τομέα των drones, των αιωρούμενων πυρομαχικών και του ηλεκτρονικού πολέμου.

«Μην υποτιμάς τον εχθρό σου. Αυτό δεν είναι ποτέ καλό για αρχή», επεσήμανε ο Τζορτζ, αναγνωρίζοντας ότι η Μόσχα «έχει κάνει πολύ καλά αντλώντας χρήματα και ενέργεια στη βιομηχανική βάση [της]».

Στη Ρωσία, παρατήρησαν αμέσως ότι ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός του αμερικανικού στρατού τους αποκάλεσε εχθρό ...

Μεταξύ των υψηλόβαθμων προσκεκλημένων της εκδήλωσης ήταν η Christine Wormuth , γραμματέας του στρατού των ΗΠΑ, η οποία παραδέχτηκε ότι η Ρωσία, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση , αποδείχθηκε ικανή να ανοικοδομήσει τη βιομηχανική της βάση.

Ο Wormuthova επέμεινε επίσης ότι το Πεντάγωνο έμαθε επίσης πολλά από τις μάχες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου .

«Απομακρυνόμαστε από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την καταπολέμηση της εξέγερσης. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις», δήλωσε.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα , το μέγεθος του αμερικανικού στρατού θα μειωθεί κατά 24.000 θέσεις, ή σχεδόν 5%, από 494.000 σε 470.000 στρατιώτες μέχρι το 2029 , δήλωσε ο γραμματέας του στρατού των ΗΠΑ.

Ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν τα σχόλιά της, συμπεριλαμβανομένων των The Hill και Fox News , συνέδεσαν την κίνηση με «έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού» στον αμερικανικό στρατό.

Η πύλη πολυμέσων Military.com αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι ο αμερικανικός στρατός δεν είχε 10.000 μέλη για να καλέσει 65.000 στρατιώτες το 2023 .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η παραγωγή όπλων και πυρομαχικών της χώρας πηγαίνει «πολύ καλά, άριστα», με τις δυνάμεις που πολεμούν την Ουκρανία να λαμβάνουν σταθερά τα όπλα που χρειάζονται σε ποιότητα και ποσότητα από τη Δύση.

Οι υπάλληλοι της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας «εργάζονται σκληρά στα εργοστάσιά τους και, αν χρειαστεί, πηγαίνουν απευθείας στη ζώνη σύγκρουσης… και προσαρμόζουν [το υλικό εκεί] αναλόγως», είπε ο Πούτιν, περιγράφοντάς το ως «αληθινό ηρωισμό».

Επικαλούμενη έναν ανώνυμο Εσθονό αξιωματούχο , οι New York Times ανέφεραν τον Σεπτέμβριο ότι η παραγωγή πυρομαχικών της Ρωσίας ήταν επταπλάσια από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη