Πτώμα 14χρονης μαθήτριας βρέθηκε στο διαμέρισμα ενός Αφγανού «επενδυτή» στην Αυστρία, σε ένα ακόμη περιστατικό που συγκλονίζει τη χώρα.


Το άψυχο σώμα της κοπέλας ανακαλύφθηκε στην περιοχή Simmering της Βιέννης, με τις αρχές να υποψιάζονται ότι είχε ναρκοποιηθεί και βιάστεί πριν πεθάνει από υπερβολική δόση.

Ένας 26χρονος Αφγανός συνελήφθη από την αστυνομία και παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αναφορά της Kronen Zeitung, ο άνδρας έφτασε στην Αυστρία για να ζητήσει άσυλο κατά το κύμα μετανάστευσης του 2015 που εισήλθε στην Ευρώπη.

Όπως πάντα, ο ύποπτος δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στη χώρα.



"Αφού η πρώτη του (αίτηση) άρνησης άσυλού απορρίφθηκε, οι αυστριακοί δικαστικοί του επέτρεψαν να περιλαμβάνεται στην προσωρινή προστασία κατά την έφεση, επιτρέποντάς του να περιφέρεται ελεύθερα σε όλη τη χώρα. Αυτή η προστασία παρατάθηκε δύο φορές, πρώτα κάτω από τον υπουργό Εσωτερικών του FPÖ Herbert Kickl το 2018 και ξανά κάτω από τον υπουργό Εσωτερικών του ÖVP Karl Nehammer, τον τωρινό καγκελάριο της Αυστρίας," αναφέρει το Remix News.

Φαίνεται ότι ο ύποπτος εκμεταλλεύτηκε την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021 για να αποφύγει την απέλαση.

Η υπόθεση είναι παρόμοια με την κατάληξη της 13χρονης αυστριακής μαθήτριας Λεονί, η οποία βιάστηκε από τρεις Αφγανούς κατά την ίδια χρονιά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη