Ποιος είναι ο πρώτος στο στόχαστρο του Πούτιν: Αν γίνει πυρηνικός πόλεμος, αυτοί θα είναι οι κύριοι στόχοι της ρωσικής επίθεσης


Ο Ρώσος πρόεδρος 
Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι κινδυνεύει με πυρηνικό πόλεμο εάν στείλει τα στρατεύματά του στην Ουκρανία .

Εάν αυτό συνέβαινε και η ευαίσθητη ισορροπία της σχετικής ειρήνης στον κόσμο διαταράσσονταν, υπάρχουν ορισμένες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες που η Μόσχα πιθανότατα θα ήταν η πρώτη που θα στόχευε σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην ομιλία του προς τον λαό στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πούτιν υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ προετοιμάζονταν για «επίθεση σε ρωσικό έδαφος».

«Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε επίσης όπλα που μπορούν να χτυπήσουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα αυτά απειλούν πραγματικά μια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;» ρώτησε ο Πούτιν.

Με αυτό, αναφέρθηκε σε νέες εκκλήσεις του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν , ο οποίος είπε ότι η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά της Ρωσίας δεν μπορούσε να αποκλειστεί , αν και πολλά μέλη του ΝΑΤΟ -όπως η Γερμανία, η Πολωνία και η Τσεχία-- απέρριψε γρήγορα τέτοιες προτάσεις.


Όπως γράφει το Msn.com , δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν πειράζει πυρηνικά όπλα, «αλλά ο κόσμος το παίρνει όλο και πιο σοβαρά».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία διαθέτει τον νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat RS-28 (γνωστός στη Δύση ως Satan II ) και είναι πλήρως επιχειρησιακός.

Το βλήμα έχει μήκος 35 μέτρα , ζυγίζει 220 τόνους και λέγεται ότι έχει βεληνεκές 10.000-18.000 χιλιόμετρα . Εάν αυτές οι απειλές πραγματοποιούνταν, η Μόσχα πιθανότατα θα στόχευε περισσότερες από 10 τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Ας δούμε τι θα στόχευε ενδεχομένως η Ρωσία τις ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου:

        1. Το Πεντάγωνο , έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια .

Σε περίπου 600.000 τετραγωνικά μέτρα , το Πεντάγωνο είναι το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στον κόσμο ανά περιοχή, σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμα δεδομένα στο διαδίκτυο . Το κτίριο έχει σχήμα πενταγώνου, έτσι πήρε το όνομά του, έχει πέντε ορόφους και πέντε κυκλικούς διαδρόμους σε κάθε όροφο, συνολικού μήκους 28,2 km . Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης μια κεντρική πλατεία πέντε εκταρίων, επίσης σε σχήμα πενταγώνου, γνωστή και ως «σημείο μηδέν».

        2. Ναυτική Βάση Νόρφολκ

Ενώ οι ΗΠΑ διαθέτουν περισσότερες από 40 ναυτικές βάσεις, η μεγαλύτερη στον κόσμο θα μπορούσε να είναι η πρώτη που θα στοχοποιηθεί. Ο Ναυτικός Σταθμός Norfolk, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Βιρτζίνια, ιδρύθηκε το 1917 και σήμερα καλύπτει μια έκταση περίπου 14 τετραγωνικών χιλιομέτρων .

Το Νόρφολκ ήταν κέντρο εκπαίδευσης για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και στενούς συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η βάση διασφαλίζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του στόλου του Ατλαντικού των ΗΠΑ και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ - 75 θωρηκτά και 134 αεροσκάφη.

3. Η περιοχή Comfort         Naval Base , που βρίσκεται στο Kings Bay

Το Msn.com υποδεικνύει ότι αυτός είναι ένας άλλος πιθανός στόχος. Είναι το σπίτι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και βρίσκεται στην κομητεία Κάμντεν της Τζόρτζια.

Η ναυτική βάση Kings Bay βρίσκεται κοντά στις πόλεις St. Mary's στη Τζόρτζια και Jacksonville στη Φλόριντα . Η βάση των υποβρυχίων είναι το λιμάνι του στόλου του Ατλαντικού για πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων, τα οποία, σύμφωνα με τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες, μπορούν να οπλιστούν με πυρηνικά όπλα Trident . Αυτή η υποθαλάσσια βάση καλύπτει περίπου 6.500 εκτάρια γης.

        4. Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Barksdale

Βρίσκεται στην κομητεία Bossier , Λουιζιάνα , και είναι το σπίτι της 2ης πτέρυγας βομβών των ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο μέρος της βάσης βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης Bozer , κατά μήκος των δυτικών και βορειοδυτικών άκρων της. Καλύπτει περισσότερα από 89 τετραγωνικά μίλια ανατολικά του Bozer και κατά μήκος της νότιας άκρης του αυτοκινητόδρομου 20. Περισσότεροι από 15.000 ενεργοί και έφεδροι υπηρετούν στο Barksdale.

        5. Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Whiteman

Βρίσκεται κοντά στο Knob Noster , στο Μιζούρι . Η βάση αυτή τη στιγμή φιλοξενεί βομβαρδιστικά B-2 Spirit . Πήρε το όνομά του από τον υπολοχαγό George Whiteman , ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ .

        6. Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ

Η Στρατηγική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών ( USSTRATCOM ) είναι μία από τις 11 κοινές μάχιμες εντολές του Υπουργείου Άμυνας, με έδρα στην αεροπορική βάση Offat της Νεμπράσκα . Είναι υπεύθυνη για τη στρατηγική πυρηνική αποτροπή, την παγκόσμια επίθεση και την άμυνα στον κυβερνοχώρο.

Παρέχει επίσης μια σειρά δυνατοτήτων για την υποστήριξη άλλων στρατιωτικών εντολών, συμπεριλαμβανομένης της ολοκληρωμένης αντιπυραυλικής άμυνας.

        7. Lualualei VLF πομπός

Αυτή είναι μια εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Lualualai της Χαβάης . Μεταδίδει στρατιωτικές εντολές σε βυθισμένα υποβρύχια σε πολύ χαμηλές συχνότητες (VLF).

        8. Αεροπορική Βάση Κίρτλαντ

Η αεροπορική βάση του Kirtland βρίσκεται στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού , δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sunport , με το οποίο μοιράζεται διαδρόμους προσγείωσης, καθιστώντας το ένα πολιτικό-στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η βάση στεγάζει το Κέντρο Πυρηνικών Όπλων της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απόκτηση, τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση προγραμμάτων πυρηνικών συστημάτων για το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Ενέργειας. Είναι επίσης το σπίτι της 58ης Πτέρυγας Ειδικών Επιχειρήσεων ( 58 SOW ), μια μονάδα που παρέχει εκπαίδευση σε τύπους, μοντέλα και σειρές αεροσκαφών.

        9.  21η Μοίρα Υποστήριξης Δυνάμεων

Είναι μια μονάδα της Διαστημικής Δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών που εδρεύει στην αεροπορική βάση Peterson στο Κολοράντο . Παρέχει επιχειρησιακή και διοικητική υποστήριξη με πληροφορίες για τον καιρό και τις πληροφορίες και συντονίζει τις επιχειρήσεις για το Space Delta 2 .

       10. Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Warren

Βρίσκεται στο Cheyenne , Wyoming . Είναι μία από τις τρεις στρατηγικές βάσεις πυραύλων. Είναι το σπίτι της 90ης πτέρυγας πυραύλων ( 90 MW ), η οποία λειτουργεί με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους LGM-30G Minuteman . Είναι επίσης το σπίτι της 20ης Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία διοικεί όλους τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της Αμερικής. Είναι η παλαιότερη συνεχώς ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Πολεμικής Αεροπορίας από το 1867 .

       11. Αεροπορική Βάση Minot

Βρίσκεται κοντά στο Minot , στη Βόρεια Ντακότα . Είναι το σπίτι της 5ης πτέρυγας βομβαρδιστικών και της 91ης πτέρυγας πυραύλων - και οι δύο της Γενικής Διοίκησης Απεργίας της Πολεμικής Αεροπορίας. Η δύναμη χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και τη λειτουργία βομβαρδιστικών B-52H .

       12. Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Λόφου

Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Hill στην κομητεία Ντέιβις της Γιούτα , κοντά στο Όγκντεν .

Είναι η κύρια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και φιλοξενεί το Ogden Air Logistics Complex , ένα παγκόσμιο κέντρο για ένα ευρύ φάσμα αεροσκαφών, κινητήρων, πυραύλων, λογισμικού, αεροηλεκτρονικών και αξεσουάρ. Εκεί βρίσκεται και η 75η πτέρυγα της αεροπορικής βάσης, η οποία παρέχει υποστήριξη στο συγκρότημα logistics.

       13. Αεροπορική Βάση Μάλμστρομ

Βρίσκεται στην κομητεία Cascade , Μοντάνα . Είναι το σπίτι της 341ης πτέρυγας πυραύλων, της διηπειρωτικής μονάδας πυραύλων της Γενικής Διοίκησης Απεργίας της Πολεμικής Αεροπορίας. Ονομάστηκε προς τιμή του συνταγματάρχη Einar Axel Malmström , που αιχμαλωτίστηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

       14. Ραδιοφωνικός σταθμός Jim Creek Naval

Ραδιοπομπός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πολύ χαμηλής συχνότητας. Ασχολείται κυρίως με μονόδρομη επικοινωνία με υποβρύχια - το κύριο καθήκον είναι η μετάδοση εντολών στα υποβρύχια του Στόλου του Ειρηνικού . Ο σταθμός βρίσκεται κοντά στο Oso της Ουάσιγκτον .

Σύμφωνα με το Msn.com, η Ρωσία είναι από καιρό γνωστό ότι έχει μια λίστα με πιθανούς στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ρώσος τηλεοπτικός παρουσιαστής Dmitry Kiselyov απαρίθμησε μερικούς από αυτούς τους στόχους το 2019 και πρόσθεσε δύο βάσεις που έκλεισαν - το Fort Richey , ένα στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο στο Μέριλαντ , που έκλεισε το 1998 και η αεροπορική βάση McClellan στην Καλιφόρνια, που έκλεισε το 2001, σύμφωνα με την πύλη. .

Ο Kiseljov πρόσθεσε ότι το Camp David , η εξοχική κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ στην κομητεία Frederick , Maryland, είναι επίσης στόχος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη