Ο Όρμπαν προειδοποιεί: Η Δύση θα στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σε δύο έως τρεις μήνες


Δυτικές στρατιωτικές μονάδες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στη ζώνη σύγκρουσης στην 
Ουκρανία εντός δύο έως τριών μηνών, προειδοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν , τονίζοντας ότι αυτό που προηγουμένως φαινόταν απίστευτο και πέρα ​​από τη λογική θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτό που ήταν αδιανόητο πριν από δύο ή τρεις μήνες μπορεί να γίνει συνηθισμένο σε δύο ή τρεις μήνες. Θυμάμαι όταν οι Γερμανοί είπαν ότι δεν είναι έτοιμοι να στείλουν στην Ουκρανία θανατηφόρα όπλα, αλλά θα στείλουν καλύτερο εξοπλισμό, κράνη... Και τώρα λένε ότι η Γερμανία πρέπει να παραδώσει στην Ουκρανία τέτοια πυραυλικά συστήματα που μπορούν να στοχεύουν ακόμη και τη Μόσχα ή τουλάχιστον μακριά στη Ρωσία », είπε ο Όρμπαν στο ραδιόφωνο Košut .

Στην Ουγγαρία , το 86% των πολιτών αντιτίθεται στην πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων από τη Δύση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας του ουγγρικού κέντρου δημοσκοπήσεων Századvég .

Ο ερωτηθέντος πληθυσμός ρωτήθηκε αρχικά εάν συμφωνούσε με την "ανάπτυξη στρατών ευρωπαϊκών ή ΝΑΤΟϊκών χωρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία", μετά το 86% των ερωτηθέντων απάντησε όχι, το 11% απάντησε θετικά και περίπου το 3% δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σζιτζάρτο δήλωσε ότι η αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα ήταν παραβίαση της απόφασης της διατλαντικής συμμαχίας να μην παρέμβει στην ουκρανική σύγκρουση.

Η Βουδαπέστη θα ήταν αντίθετη στην αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας, τόνισε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

Το ίδιο σκέφτεται και ο πρόεδρος της Κροατίας Zoran Milanović , ο οποίος παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι μέρος του ΝΑΤΟ , αντιτίθεται επίσης στην αγορά εξωφρενικά ακριβών όπλων:

Πριν από δύο χρόνια, η δυτική στρατιωτική συμμαχία αποφάσισε να μην παρέμβει στην ουκρανική σύγκρουση, υπενθύμισε ο Szijjártó απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και εάν η Ουγγαρία θα ήταν αντίθετη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη