Η Στοκχόλμη εμπλουτίζεται με "το μεγαλύτερο τζαμί της Σκανδιναβίας"


Ανατινάσσεται και ανασκάπτεται το Skärholmen στη νότια Στοκχόλμη. Οι περαστικοί μπορεί να έχουν την εντύπωση ότι χτίζονται κατοικίες που τόσο χρειάζονται. Στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στη Σκανδιναβία πρόκειται να χτιστεί στην τοποθεσία. Οι φορολογούμενοι παίρνουν μεγάλο μέρος του λογαριασμού και στο βάθος βρίσκονται ριζοσπάστες ισλαμιστές.

Στο Skärholmsvägen, στο προάστιο όπου κυριαρχούν οι μετανάστες, το τεράστιο συγκρότημα τζαμιών των 3.000 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται τώρα στη διαδικασία κατασκευής. Το πράσινο φως για το αναλυτικό σχέδιο είχε ήδη δοθεί το 2014 και τα πρώτα χλοοτάπητα είχαν ληφθεί το περασμένο φθινόπωρο, αλλά μόλις τώρα αρχίζει να φαίνεται σοβαρά ότι κάτι συμβαίνει.

Πάρκο και χώρος αναψυχής εξαφανίζονται

Για να δημιουργηθεί χώρος για το γιγάντιο τζαμί, έπρεπε να απομακρυνθούν μεγάλοι όγκοι βράχων. Το πάρκο με ανοιχτούς χλοοτάπητες, μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας για αναψυχή του κοινού που συμπλήρωναν την πολύτιμη φυσική περιοχή σε ένα κατά τα άλλα γκρίζο τσιμεντένιο προάστιο εξαφανίζεται επίσης όταν τα Μουσουλμανικά ειδικά ενδιαφέροντα έχουν πλέον προτεραιότητα.

Χαρά στην πόλη της Στοκχόλμης και στο πρακτορείο του έργου

Η πόλη της Στοκχόλμης γράφει στον ιστότοπό της ότι έχει εκπληρώσει την απαίτηση ότι η καλυμμένη με τρούλο αίθουσα προσευχής του τζαμιού πρέπει να βλέπει στη Μέκκα. Θα έχει επίσης δίδυμους μιναρέδες από τους οποίους οι μουσουλμανικές κλήσεις για προσευχή στα αραβικά θα πηγάζουν από τα μεγάφωνα και θα ακούγονται παντού.

« Το τζαμί δεν είναι μόνο ένα κτίριο για αφοσίωση και προσευχή. Είναι ένα ζωντανό κέντρο πολλαπλών δραστηριοτήτων για εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση, παιχνίδι, άσκηση και πάρτι», γράφει με εκτίμηση η πόλη της Στοκχόλμης Η ιδέα είναι ότι δεν πρέπει να μετακινηθείτε έξω από τη λεγόμενη μουσουλμανική κοινότητα ανεξάρτητα από το τι πρέπει να κάνετε.

13 εκατομμύρια κορώνες από τους φορολογούμενους στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό

Για να δημιουργηθεί χώρος για ένα συνδεόμενο μεγάλο χώρο στάθμευσης, θα πρέπει να μετακινηθούν επιπλέον διάδρομοι. Δεν είναι σαφές εάν η χρηματοδότηση αυτού μπορεί να πληρωθεί από το ίδρυμα των κατασκευαστών τζαμιών Skärholmen ή αν καταλήγει στους φορολογούμενους.

Είναι σαφές, από την άλλη, ότι οι πολιτικοί στο δημαρχείο έδωσαν 13 εκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων για το κτίριο του τζαμιού χωρίς να τους ζητηθεί. Δέχεται σκληρή κριτική, κυρίως επειδή οι ηθοποιοί πίσω από το τζαμί έχουν  στενούς δεσμούς με το ισλαμιστικό κίνημα Milli Görüs

Οι άνθρωποι της Maree Design & Projektbyrå AB είναι τουλάχιστον τόσο λυρικοί όσο η πόλη της Στοκχόλμης σχετικά με την κατασκευή του νέου γιγαντιαίου τζαμιού. « Χαρούμενα νέα! Μας ανέθεσαν να σχεδιάσουμε το νέο τζαμί του Skärholmen! Το τζαμί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Σκανδιναβίας και έχει έκταση περίπου 3.000 m² », γράφουν σε ανάρτησή τους.

Ξεκίνησε παρά την έλλειψη χρηματοδότησης

Το Stockholm Mevlana Mosque & Education Center, όπως θα ονομάζεται επίσημα το συγκρότημα, σχεδιάζεται να είναι έτοιμο για εγκαίνια το καλοκαίρι του 2025. Ωστόσο, αν και η κατασκευή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δεν έχουν ακόμη πλήρη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του. το ένα τρίτο των χρημάτων που χρειάζονται έχει εξασφαλιστεί. Το πώς κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως από την πόλη της Στοκχόλμης είναι ασαφές.

Τώρα απευθύνουν έκκληση σε όλους τους μουσουλμάνους στη Σουηδία να δωρίσουν χρήματα για να μην χρειαστεί να διακοπεί η κατασκευή και να παραμείνει μισοτελειωμένη. ” Το έργο χρειάζεται την υποστήριξή σας! Μπείτε στη σελίδα δωρεών για να γίνετε μέρος αυτού του μοναδικού και πολύτιμου έργου! ”, γράφουν στην ιστοσελίδα τους .


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη