Καταιγισμός για σφαγή στη Ρωσία - Εγκέφαλος Nuland (ΗΠΑ), εκτελεστής Budanov (Ουκρανία) - Είχε σχεδιαστεί για 9/3, κόλαση


Ξετυλίγεται το κουβάρι των γεγονότων που οδήγησαν στη φοβερή τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall της Μόσχας στις 22/3 - Αποκαλύπτεται ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί για 9/3 αλλά άλλαξε μέρα τελευταία στιγμή - Συγκλονιστικά στοιχεία

Η αλήθεια είναι εκρηκτική και οι κρίκοι στην αλυσίδα των γεγονότων αδιάψευστος μάρτυς της εμπλοκής, τόσο του σκοτεινού αρχηγού της GUR, της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού, Kyrylo Budanov, όσο και της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall της Μόσχας την Παρασκευή (22/3/2024).


Αυτό προκύπτει από τις κύριες έρευνες που διεξήγαγαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας FSB, επισημαίνει ο έγκριτος γεωπολιτικός αναλυτής Pepe Escobar ο οποίος παραθέτει τη σειρά των γεγονότων:

4 Δεκεμβρίου 2023: Ο πρώην πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, μόλις 3 μήνες μετά την αποστράτευσή του, λέει στην Washington Post: «Δεν πρέπει να υπάρχει Ρώσος που να πηγαίνει για ύπνο χωρίς να αναρωτιέται αν πρόκειται να τους κόψετε το λαιμό στη μέση της νύχτας. Πρέπει να δημιουργήσουμε μία εκστρατεία πίσω από τις γραμμές».

4 Ιανουαρίου 2024: Σε μια συνέντευξη στο ABC News, ο «αρχηγός των Ουκρανών κατασκόπων» Kyrylo Budanov θέτει τον οδικό χάρτη: Χτυπάμε «ολοένα και βαθύτερα» στη Ρωσία.

31 Ιανουαρίου 2024: Η Victoria Nuland ταξιδεύει στο Κίεβο και συναντά τον Budanov. Έπειτα, σε μια περίεργη συνέντευξη Τύπου το βράδυ στη μέση ενός άδειου δρόμου, υπόσχεται «αποκρουστικές εκπλήξεις» στον Putin: Kωδικός για ασύμμετρο πόλεμο.

22 Φεβρουαρίου 2024: Η Nuland εμφανίζεται σε μια εκδήλωση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) και διπλασιάζει τις «αποκρουστικές εκπλήξεις» και τον ασύμμετρο πόλεμο. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως το οριστικό σήμα για τον Budanov να ξεκινήσει να αναπτύσσει βρώμικες επιχειρήσεις.

25 Φεβρουαρίου: Οι New York Times δημοσιεύουν μια ιστορία για πυρήνες της CIA στην Ουκρανία: Τίποτα που η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών δεν γνωρίζει ήδη.

Η επίθεση είχε σχεδιαστεί για 9 Μαρτίου, γιατί άλλαξε μέρα

Στη συνέχεια παρατηρείται μια σχετική ηρεμία μέχρι τις 5 Μαρτίου – όταν αρχίζει να προετοιμάζεται ο μηχανισμός που θα προκαλέσει την έκρηξη, ταυτόχρονα με την παραίτηση Nuland.
Η Nuland ήταν ένας βασικός κρίκος της συνωμοσίας στις βρώμικες επιχειρήσεις της CIA και της Ουκρανικής GUR του Budanov.
nuland_1.jpg
Τα γεγονότα αρχίζουν πλέον και τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς

5 Μαρτίου 2024: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken ανακοινώνει επίσημα τη «συνταξιοδότηση» της Nuland.

7 Μαρτίου 2024: Τουλάχιστον ένας υπήκοος Τατζικιστάν από την τετραμελή ομάδα των τρομοκρατών - κομάντο επισκέπτεται τον χώρο του Crocus και κάνει αναγνώριση.

7-8 Μαρτίου 2024 το βράδυ: Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας ανακοινώνουν ταυτόχρονα μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, λέγοντας στους υπηκόους τους να αποφύγουν «συναυλίες» και συγκεντρώσεις εντός των επόμενων δύο ημερών.

9 Μαρτίου 2024: Ο δημοφιλής Ρώσος τραγουδιστής Shaman εμφανίζεται στο Crocus.

Εκείνη την ημέρα προβλεπόταν αρχικά να γίνει η τρομοκρατική επίθεση, λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου. Αλλά η ασφάλεια στο Crocus ήταν τεράστια, οπότε η επιχείρηση αναβάλλεται.

22 Μαρτίου 2024: Γίνεται η τρομοκρατική επίθεση στο Crocus.
Emergency services vehicles are seen outside the burning Crocus City Hall concert hall following the shooting incident in Krasnogorsk, outside Moscow, on March 22, 2024. Gunmen opened fire at a concert hall in a Moscow suburb on March 22, 2024 leaving dead and wounded before a major fire spread through the building, Moscow's mayor and Russian news agencies reported. (Photo by STRINGER / AFP)
Η σύνδεση του Τατζικιστάν και το modus operandi του Budanov

Η σύνδεση του Budanov με την τρομοκρατική επίθεση προδίδεται από τον τρόπο επιχείρησης. Είναι παρόμοιος με προηγούμενα χτυπήματα της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπως εκείνα εναντίον της Daria Dugina και του Vladimir Tatarsky: Αναγνώριση για μέρες, ακόμη και για εβδομάδες, το χτύπημα και μετά η διαφυγή στα σύνορα.
Φαίνεται να υπάρχουν άφθονες τρύπες στην αφήγημα των τρομοκρατών.
Τα video δείχνουν ότι χρησιμοποιούσαν τα πολυβόλα σαν επαγγελματίες.
Οι βολές ήταν ακριβείς, σύντομες ριπές ή μεμονωμένα πυρά. Κανένας πανικός. αποτελεσματική χρήση χειροβομβίδων.
Έφυγαν από τον χώρο του εγκλήματος σχεδόν αστραπιαία για να φτάσουν στα σύνορα με την Ουκρανία.
Όλα αυτά χρειάζονται εκπαίδευση. Και αυτό ισχύει επίσης για την αντιμετώπιση δυσάρεστων καταστάσεων κατά την ανάκριση, μετά από σύλληψη.
Ωστόσο, η FSB φαίνεται να τα έχει βρει όλα κυριολεκτικά.

tatzikoi.jpg
Ένας πιθανός χειριστής των τρομοκρατών έχει εμφανιστεί και έχει το όνομα Abdullo Buriyev. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τον είχαν αναγνωρίσει νωρίτερα ως χειριστή του ISIS-K ή του Wilayat Khorasan στο Αφγανιστάν.
Ένα από τα μέλη του κομάντο του Crocus είπε στην FSB ότι ο «γνωστός» τους Abdullo τους βοήθησε να αγοράσουν το αυτοκίνητο για την επίθεση.
Και εδώ ο Escobar καταλήγει σε ένα πολύ δυνατό συμπέρασμα για τον ISIS-K.
Ο φερόμενος εμίρης του ISIS-K, από το 2020, είναι ένας Αφγανός Τατζίκος, ο Sanaullah Ghafari.
budanov.jpeg
Πώς δένει η Ουκρανία

Δεν σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν τον Ιούνιο του 2023, καθώς οι Αμερικάνοι έφευγαν: Μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται κρυμμένος στο Μπαλουχιστάν του Πακιστάν.
Ωστόσο, το πραγματικό πρόσωπο που ενδιαφέρει εδώ δεν είναι ο Ghafari αλλά ο Τσετσένος Abdul Hakim al-Shishani, ο πρώην αρχηγός της τζιχαντιστικής ομάδας Ajnad al-Kavkaz («Στρατιώτες του Καυκάσου»), ο οποίος πολεμούσε εναντίον της συριακής κυβέρνησης στη Δαμασκό, στο Idlib και στη συνέχεια διέφυγε στην Ουκρανία εξαιτίας μιας επίθεσης από τη Hayat Tahrir al-Sham (HTS) - σε μια άλλη από αυτές τις κλασικές διαμάχες μεταξύ των τζιχαντιστών.
Ο Shishani, εντοπίστηκε στα σύνορα κοντά στο Belgorod κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίθεσης που επινοήθηκε από ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες εντός της Ρωσίας.
Ο Shishani βρισκόταν στην Ουκρανία για περισσότερα από δύο χρόνια και απέκτησε την ουκρανική υπηκοότητα.
Στην πραγματικότητα, είναι ο άψογος σύνδεσμος μεταξύ των δυσάρεστων ετερόκλητων συμμοριών του Idlib στη Συρία και της GUR στο Κίεβο – καθώς οι Τσετσένοι συνεργάζονταν στενά με την Jabhat al-Nusra, η οποία ουσιαστικά δεν ξεχώριζε από το ISIS.

isis_3_1.JPG
Ο Shishani σκληρός πολέμιος του Assad, του Putin και του Kadyrov είναι ο κλασικός «μετριοπαθής επαναστάτης» που διαφημίζεται εδώ και χρόνια ως «μαχητής της ελευθερίας» από τη CIA και το Πεντάγωνο.
Μερικοί από τους τέσσερις Τατζίκους φαίνεται ότι ακολούθησαν την ιδεολογική/θρησκευτική κατήχηση στο Διαδίκτυο που διανέμεται από το Wilayat Khorasan, ή ISIS-K, σε ένα chat room που ονομάζεται Rahnamo ba Khuroson.
Το παιχνίδι κατήχησης έτυχε να επιβλέπεται από τον Salmon Khurosoni.
Είναι ο τύπος που έκανε την πρώτη κίνηση για να στρατολογήσει τον καταδρομέα.

Ο ρόλος CIA – MI6

Όλοι στη Ρωσία θυμούνται ότι κατά την πρώτη επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, ο οδηγός του φορτηγού kamikaze αγνοούσε τι μετέφερε.
Όσο για το ISIS, όλοι όσοι παρακολουθούν σοβαρά τη Δυτική Ασία γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια γιγαντιαία απάτη με τους Αμερικανούς να μεταφέρουν στελέχη του ISIS από τη βάση Al-Tanf στον ανατολικό Ευφράτη και στη συνέχεια στο Αφγανιστάν μετά την ταπεινωτική «αποχώρηση» των ΗΠΑ από την περιοχή.
us_army.JPG
Το έργο του ISIS-K ξεκίνησε στην πραγματικότητα το 2021, αφού κατέστη άσκοπη η χρήση μαχητών του ISIS που εισήχθησαν από τη Συρία για να εμποδίσουν την αδυσώπητη πρόοδο των Ταλιμπάν.
Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής του Ace Marat Khairullin πρόσθεσε άλλη μία αποκαλυπτική πινελιά σε αυτή τη φοβερή ιστορία: Αποκαλύπτει πειστικά τη συμμετοχή της βρετανικής MI6 στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus.
Η FSB βρίσκεται ακριβώς στη μέση της επίπονης διαδικασίας διάρρηξης των περισσότερων, αν όχι όλων των συνδέσεων ISIS-K-CIA/MI6.

Έρχεται κόλαση

Μόλις δεθούν όλα θα υπάρξει μία κόλαση για να πληρώσουν οι ένοχοι, τονίζει στην ανάλυσή του ο Escobar.
Αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος της ιστορίας. Αμέτρητα τρομοκρατικά δίκτυα δεν ελέγχονται από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών – αν και συνεργάζονται μαζί τους.
Η περίπτωση της CIA να παίρνει με ελικόπτερα τζιχαντιστές από τη Συρία και να τους μεταφέρει στο Αφγανιστάν μοιάζει περισσότερο με εξαίρεση –από άποψη άμεσης επαφής.
Έτσι, η FSB και το Κρεμλίνο με ιδιαίτερη προσοχή και αφού θα έχουν όλα τα στοιχεία θα κατηγορήσουν ευθέως τη CIA και την MI6 ότι διαχειρίζονται αυτά τα δίκτυα.
isis_1.JPG
Η Δύση σίγουρα θα αρνηθεί την εμπλοκή αλλά η έρευνα του Crocus φαίνεται να οδηγεί ακριβώς εκεί που θέλει η Μόσχα: Να αποκαλύψει τον κρίσιμο μεσάζοντα. Και όλα δείχνουν  προς τον Budanov.
Ο Ramzan Kadyrov της Τσετσενίας έδωσε μια επιπλέον ένδειξη.
Είπε ότι οι «εγκέφαλοι» του Crocus επέλεξαν επίτηδες να εργαλοποιήσουν στοιχεία μιας εθνικής μειονότητας – τους Τατζίκους– που μόλις και μετά βίας μιλούν ρωσικά για να ανοίξουν νέες πληγές σε ένα πολυεθνικό έθνος όπου δεκάδες εθνότητες ζουν δίπλα-δίπλα για αιώνες.
Τελικά, δεν πέτυχε.
Ο ρωσικός πληθυσμός έχει δώσει στο Κρεμλίνο λευκή κάρτα για να ασκήσει βάναυση, μέγιστη τιμωρία – ό,τι και όπου χρειαστεί.
terror_russia.jpg

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη