Ενώ οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα, το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών προστατεύεται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ


Η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την Κίνα
 δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία κατηγορεί το Πεκίνο ότι χρηματοδοτεί άμεσα την παραγωγή και την εξαγωγή της συνθετικής οπιούχου φαιντανύλης, η οποία έχει προκαλέσει πραγματική κρίση εθισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες , αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Katehon .

Το έγγραφο υποστηρίζει ότι η δηλητηρίαση από φαιντανύλη, η οποία είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη και 100 φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη, σκοτώνει 200 ​​Αμερικανούς πολίτες κάθε μέρα, «το ισοδύναμο ενός υπερπληθυσμένου Boeing 737 ». Ακόμη και το 2019, οι θάνατοι λόγω υπερβολικής δόσης του αναφερόμενου φαρμάκου στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα θανατηφόρα τροχαία και έγιναν η κύρια αιτία θανάτου για Αμερικανούς ηλικίας 18 έως 45 ετών .

Αμερικανοί βουλευτές κατηγορούν την Κίνα ότι χρησιμοποιεί φορολογικές ελαφρύνσεις για να υποστηρίξει εταιρείες που εξάγουν φαιντανύλη και άλλες συνθετικές ουσίες στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών ελέγχεται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ιδιαίτερα τη CIA , υπενθυμίζει η ιστοσελίδα.

Το 1946 , η αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών απελευθέρωσε τον αρχηγό της μαφίας και διακινητή Luciano και τον έστειλε στην Ιταλία . Ο Λουτσιάνο «παρείχε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Στρατό και το Ναυτικό» κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά ο Λουτσιάνο είχε αναπτύξει προηγουμένως ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μάλιστα, το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών ελέγχεται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ιδιαίτερα τη CIA , υπενθυμίζει η ιστοσελίδα.

Το 1946 , η αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών απελευθέρωσε τον αρχηγό της μαφίας και διακινητή Luciano και τον έστειλε στην Ιταλία . Ο Λουτσιάνο «παρείχε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Στρατό και το Ναυτικό» κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά ο Λουτσιάνο είχε αναπτύξει προηγουμένως ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ 1946 και 1952, ο αριθμός των τοξικομανών στις Ηνωμένες Πολιτείες τριπλασιάστηκε , κυρίως λόγω των προσπαθειών του Λούσιαν. Έξι χρόνια αργότερα, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο .

Το 1947, η CIA υποστήριξε τη μαφία της Κορσικής στον αγώνα της ενάντια στα κομμουνιστικά συνδικάτα. Τότε εμφανίστηκε στη Μασσαλία ένα μεγάλο εργαστήριο παραγωγής ηρωίνης με τη βοήθεια της CIA και του Αμερικανού γκάνγκστερ Λάκι Λουτσιάνο . Η προμήθεια πρώτων υλών και η δημιουργία ενός δικτύου εμπόρων οργανώθηκαν από τη CIA. Μετά από αυτό, οι δομές του δικτύου του εμπορίου ναρκωτικών στη Γαλλία , που ελέγχονται από τους Κορσικανούς και τη CIA, απλώς επεκτάθηκαν.

Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Peter Dale Scott , γράφει στο βιβλίο του The American War Machine ότι τον Νοέμβριο του 1950, ο Πρόεδρος Harry Truman ενέκρινε μια μυστική επιχείρηση με στόχο την υποστήριξη των υπολειμμάτων του Kuomintang , υπό τη διοίκηση του Στρατηγού. Li Miao στη Βιρμανία . Με την υποστήριξη της CIA, η οποία τους προμήθευε με όπλα, οι δυνάμεις του Mie άρχισαν σύντομα να ελέγχουν το ένα τρίτο της παγκόσμιας προμήθειας οπίου. Έτσι, προσθέτει ο Scott, η χρήση του εμπορίου ναρκωτικών για τη χρηματοδότηση των εκτός προϋπολογισμού επιχειρήσεων της CIA έγινε πράξη.

Ένα επιχειρησιακό έγγραφο της CIA σηματοδότησε την αρχή μιας μεγάλης επιχείρησης διακίνησης ναρκωτικών από τη Νοτιοανατολική Ασία και «θεσμοποίησε τη συνήθεια της υπηρεσίας να στρέφεται σε ανεπίσημες πηγές χρηματοδότησης, από την Ινδοκίνα , το Αφγανιστάν και την Κεντρική Αμερική, την Κολομβία και το Αφγανιστάν ξανά».

Την περίοδο μεταξύ 1973 και 1980, ξέσπασε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορούσε την τράπεζα Nugan Hand από το Σίδνεϊ . Αυτή η «τράπεζα τσέπης», εγγεγραμμένη στα νησιά Κέιμαν , ελεγχόταν πλήρως από αξιωματούχους της CIA. Με τη βοήθεια αυτής της τράπεζας, η CIA ξέπλυνε χρήματα που αποκτήθηκαν από το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Το 1973, ο Αυστραλός δικηγόρος Frank Nugan και ο Michael Hand της CIA ίδρυσαν την τράπεζα «Nugan Hand». Ένα από τα βασικά πρόσωπα αυτής της προσπάθειας ήταν ο Bernie Houghton , στενά συνδεδεμένος με τους αξιωματικούς της CIA, Ted Shackley και Thomas J. Clines .

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ιστορικό Alfred McCoy, η συνεργασία μεταξύ του Frank Nugan και του Michael Hand της CIA κάλυψε τις μυστικές επιχειρήσεις αυτής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Πρόεδρος της τράπεζας ήταν ο υποναύαρχος Earl Yates , πρώην Αρχηγός του Επιτελείου Πολιτικής και Σχεδίων στη Διοίκηση του Ειρηνικού των ΗΠΑ και ειδικός στην καταπολέμηση της εξέγερσης. Ο πρώην διευθυντής της CIA William Colby διορίστηκε ως σύμβουλος , ενώ ο πρώην Αρχηγός του Επιτελείου της Διοίκησης του Ειρηνικού των ΗΠΑ και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Αντιεξέγερσης και Ειδικών Επιχειρήσεων Στρατηγός Leroy J. Menor διορίστηκαν σε άλλες θέσεις .

Ο πρώην πράκτορας της CIA Kevin Mullahy είπε αργότερα στους National Times ότι η CIA χρησιμοποίησε την "Nugan Hand Bank" για να μεταφέρει χρήματα για μυστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Στη δεκαετία του 1980, η CIA χρηματοδότησε τους κόντρες της Νικαράγουας μέσω ενός αποδεδειγμένου σχεδίου: «Όπλα σε αντάλλαγμα για ναρκωτικά».

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η CIA υποστήριξε τους Αφγανούς Μουτζαχεντίν με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα ενάντια στην ΕΣΣΔ . Την εποχή εκείνη, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανεξάρτητων ειδικών, το Αφγανιστάν παρήγαγε περίπου το 50 τοις εκατό της ηρωίνης που καταναλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ισπανική εφημερίδα Rebellion γράφει ότι «οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το εμπόριο ναρκωτικών για να χρηματοδοτήσουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους». Τόσο η CIA όσο και η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν να ελέγχουν τα παγκόσμια κανάλια διακίνησης ναρκωτικών.

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε πραγματικό ναρκωτικό κράτος.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούν το εμπόριο ναρκωτικών σε παγκόσμια κλίμακα για να πραγματοποιήσουν ανατρεπτικά σχέδια. Οι κατηγορίες από Αμερικανούς πολιτικούς ότι η Κίνα χρηματοδοτεί το εμπόριο ναρκωτικών λέγεται ότι συσκοτίζουν τον πραγματικό ρόλο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη