Οργισμένο το Ιράν με την επίθεση Zelensky απειλεί να στείλει την Ουκρανία «πίσω στη προβιομηχανική εποχή»

Ο Ουκρανός πρόεδρος επιτέθηκε στο Ιράν και οι σχέσεις του Κιέβου με την Τεχεράνη επιδεινώνονται διαρκώς

Προκλητικός για μία ακόμη φορά αλλά και απελπισμένος από τις συνεχείς αποτυχίες στο πεδίο των μαχών ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξίσωσε τη Ρωσία με το Ιράν σε μία προσπάθεια να μην αποσπαστεί το ενδιαφέρον της δυτικής κοινής γνώμης από τις εξελίξεις στο Κίεβο.

Έτσι ο Zelensky ζήτησε να δοθεί «αποφασιστική και ενιαία» παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας, καταδικάζοντας την επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ.
«Η Ουκρανία καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και πυραύλους», έγραψε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), καλώντας να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί η «κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή.

Ο Zelensky ζητά ενιαία απάντηση και εκλιπαρεί τις ΗΠΑ για βοήθεια


«Στην Ουκρανία, ξέρουμε πολύ καλά τη φρίκη παρόμοιων επιθέσεων της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και ρωσικούς πυραύλους, τις ίδιες τακτικές μαζικών αεροπορικών επιδρομών», πρόσθεσε αναφερόμενος σε αυτά τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
«Οι ενέργειες του Ιράν απειλούν ολόκληρη την περιοχή και τον κόσμο, όπως ακριβώς οι ενέργειες της Ρωσίας απειλούν με μια μεγαλύτερη σύγκρουση και η προφανής συνεργασία μεταξύ των δύο καθεστώτων για να διασπείρουν την τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστική και ενιαία απάντηση από τον κόσμο», δήλωσε.
«Είναι σημαντικό το αμερικανικό Κογκρέσο να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για την ενίσχυση των συμμάχων της Αμερικής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», τόνισε ο Zelensky.
Η Ουκρανία ζητεί από τους συμμάχους της περισσότερη στρατιωτική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή, η οποία άρχισε πριν από δύο και πλέον χρόνια. Ωστόσο πολιτικές διχόνοιες στην Ουάσινγκτον έχουν σταματήσει αυτή τη διαδικασία και η βοήθεια των 60 δισεκατομμυρίων παραμένει μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο, προς απογοήτευση του Κιέβου.

Ιράν Η Ουκρανία εάν μας απειλήσει, θα επιστρέψει στην προβιομηχανική εποχή

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουκρανός πρόεδρος καταφέρεται κατά του Ιράν και η Τεχεράνη απαντά πάντα σκληρά στις δηλώσεις του Zelensky.
Το Ιράν έχει διαμηνύσει ότι η Ουκρανία …θα επιστρέψει στην προβιομηχανική εποχή ως απάντηση σε οποιεσδήποτε απειλές για την εθνική ασφάλεια της Τεχεράνης.
Ο Mikhail Podolyak , σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, έχει ζητήσει την καταστροφή των εργοστασίων παραγωγής όπλων στην Ισλαμική Δημοκρατία «λόγω της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης».
«Η παραμικρή ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιρανικού λαού θα επιστρέψει το Κίεβο στην προβιομηχανική εποχή.
Αυτό δεν είναι απειλή, είναι προειδοποίηση», έχει διαμηνύσει η Τεχεράνη.
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Nasser Kanaani χαρακτήρισε αβάσιμες τις δηλώσεις των ουκρανικών αρχών για μεταφορά drones στη Ρωσία .
Ο διπλωμάτης επιβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη δεν προμήθευσε drones σε καμία πλευρά των συγκρουόμενων μερών στην Ουκρανική κρίση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη