Η ΕΕ σχεδιάζει πώς να αναγκάσει Ουκρανούς άνδρες να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να πεθάνουν για τον Ζελένσκι


Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ingrida Simonyte πιστεύει ότι οι Ουκρανοί άνδρες σε ηλικία μάχης που εγκατέλειψαν τη χώρα τους κατά την έναρξη του πολέμου του Κιέβου με τη Μόσχα θα πρέπει να αναγκαστούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν για τον Volodymyr Zelensky.

Σε μια συζήτηση που μεταδόθηκε στο ραδιόφωνο LRT , ο Simonyte υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία να βρει όλους αυτούς τους άνδρες και να τους στείλει με τη βία πίσω στην πατρίδα τους, ώστε το καθεστώς Ζελένσκι να τους ταΐσει στο μύλο του πολέμου κατά της Ρωσίας. .

Καθώς το Κίεβο εξαντλείται από στρατιώτες, το καθεστώς Ζελένσκι προσπαθεί να συντάξει περισσότερα πτώματα μειώνοντας την ηλικία στρατολόγησης στα 25, αυστηροποιώντας τις εξαιρέσεις και δημιουργώντας αυστηρότερες ποινές για όσους αποφεύγουν το στρατό.

Οι ουκρανικές αρχές ανέστειλαν επίσης την έκδοση όλων των διαβατηρίων για άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών που ζουν σήμερα εκτός της χώρας, με στόχο να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους το συντομότερο δυνατό για στρατιωτική θητεία.

Η Simonyte θέλει να ταυτοποιηθούν και να απελαθούν Ουκρανοί άνδρες σε ηλικία μάχης που ζουν στη Λιθουανία. Λέει ότι υπάρχουν «τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι ένα άτομο έχει εκπληρώσει το καθήκον επιστράτευσης ή ότι έχει απαλλαγεί από αυτό» όταν υποβάλλει αίτηση για παράταση αδειών διαμονής.

«Πρέπει να συνεργαστούμε όχι μόνο με τις ουκρανικές αρχές αλλά και ευρύτερα, διότι αυτή τη στιγμή η ΕΕ διαθέτει τη λεγόμενη προσωρινή προστασία για τον ουκρανικό λαό», είπε ο Σιμόνιτε, προτρέποντας την ΕΕ να εμπλακεί περισσότερο.

Επί του παρόντος, οι Ουκρανοί άνδρες που ζουν στο εξωτερικό σε όλη την Ευρώπη έχουν καθεστώς προσωρινής προστασίας που τους επιτρέπει το δικαίωμα παρατεταμένης παραμονής χωρίς βίζα σε ολόκληρο το μπλοκ. Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα στη στέγαση, την ιατρική περίθαλψη, την απασχόληση και την εκπαίδευση.

Η ανθρώπινη γνώση δέχεται επίθεση! Οι κυβερνήσεις και οι ισχυρές εταιρείες χρησιμοποιούν τη λογοκρισία για να εξαλείψουν τη βάση γνώσεων της ανθρωπότητας σχετικά με τη διατροφή, τα βότανα, την αυτοδυναμία, τη φυσική ανοσία, την παραγωγή τροφίμων, την ετοιμότητα και πολλά άλλα. Διατηρούμε την ανθρώπινη γνώση χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI, ενώ χτίζουμε την υποδομή της ανθρώπινης ελευθερίας. Μιλήστε ελεύθερα χωρίς λογοκρισία στο νέο αποκεντρωμένο Brighteon.io με δύναμη blockchain . Εξερευνήστε τα δωρεάν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητα λήψης στο Brighteon.AI . Υποστηρίξτε τις προσπάθειές μας για την οικοδόμηση της υποδομής της ανθρώπινης ελευθερίας, πραγματοποιώντας αγορές στο HealthRangerStore.com , με ελεγμένα στο εργαστήριο, πιστοποιημένα βιολογικά, μη ΓΤΟ τρόφιμα και διατροφικές λύσεις.

Αυτό το πλαίσιο καθεστώτος προσωρινής προστασίας θεσπίστηκε λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022 και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον Μάρτιο του 2025 – εκτός εάν η Simonyte και άλλοι σαν αυτήν το αφαιρέσουν με επιτυχία για να βοηθήσουν τον Zelensky.

«Στο πλαίσιο αυτής της προστασίας, οι εγγυήσεις που δίνονται στους Ουκρανούς πολίτες στην ΕΕ είναι πολύ ευρείες, επομένως είναι σαφές ότι αυτό το ζήτημα δεν εναπόκειται σε ένα ή δύο κράτη να αποφασίσουν μόνα τους», είπε.

Ο Πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συζήτηση, δεσμεύτηκε επίσης να συνεργαστεί με το Κίεβο "με κάθε έννοια" για να βοηθήσει να φέρει πίσω όσο το δυνατόν περισσότερους άνδρες στρατιωτικής ηλικίας για τον πόλεμο.

«Η Ουκρανία πρέπει να έχει τα μέσα και τα μέσα για να καλέσει τους νέους της να υπηρετήσουν την πατρίδα τους», είπε ο Ναουσέντα.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Eurostat, περίπου 4,3 εκατομμύρια Ουκρανοί ζουν επί του παρόντος στην ΕΕ. Από αυτούς, 860.000 είναι σε ηλικία στράτευσης, με περισσότερους από 29.000 εντός αυτής της κατηγορίας να διαμένουν επί του παρόντος στη Λιθουανία.

Το Τμήμα Μετανάστευσης της Λιθουανίας δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το σχέδιο, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει νομική βάση για να αναγκαστούν αυτοί οι νεαροί άνδρες να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν για τον Ζελένσκι.

«Το γεγονός ότι η Ουκρανία ή άλλη χώρα κήρυξε κινητοποίηση δεν μας επηρεάζει, σύμφωνα με τη νομοθεσία μας», δήλωσε η Εβελίνα Γκουντζινσκάιτε στο νέο πρακτορείο Elta .

"Μια αντίδραση, αν υπάρξει, θα ήταν μια πολιτική απόφαση από τη Λιθουανία", πρόσθεσε ο Gudzinskaite, σημειώνοντας ότι ενώ ορισμένες εθνικές νομοθετικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αναληφθούν νομίμως, "θα υπήρχε τεράστιο ερώτημα για το πώς αυτό θα ήταν συμβατό με το δίκαιο της ΕΕ".

Στα σχόλια στο RT , κάποιος σημείωσε ότι οι λιθουανικές αρχές αγνοούν τους νόμους της ΕΕ που απαγορεύουν ρητά τον επαναπατρισμό σε περιοχές που έχουν υποστεί πόλεμο, όπου η ζωή ενός ατόμου θα απειληθεί σοβαρά.

«Έτσι, η Δύση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι νόμοι της είναι μόνο για επίδειξη και ευκολία», πρόσθεσε αυτό το πρόσωπο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη