Δημοσιεύσε γεγονότα σχετικά με στατιστικές βιασμού στο Αφγανιστάν και καταδικάστηκε για υποκίνηση μίσους


Το περιφερειακό δικαστήριο στο Γερμανικό ομοσπονδιακό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας επικύρωσε την καταδίκη της Marie-Thérèse Kaiser, ηγέτη του εθνικού συντηρητικού Alternative für Deutschland στο Rotenburg, για υποκίνηση μίσους. Στην έφεση της Δευτέρας, η 27χρονη κρίθηκε ένοχη και για υποκίνηση μίσους κατά Αφγανών.

Το κατηγορητήριο βασίστηκε σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε η Κάιζερ στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο του 2021. Σε αυτό, έγραψε για Αφγανούς αιτούντες άσυλο που υποδέχθηκαν με μια «μη γραφειοκρατική» αποδοχή από τον σοσιαλδημοκρατικό δήμαρχο του Αμβούργου και ρώτησε αν αυτό σημαίνει επίσης μια φιλόξενη κουλτούρα για ομαδικό βιασμό.

Η ανάρτηση συνοδευόταν από έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο που αναφέρει ότι οι Αφγανοί υπερεκπροσωπούνται σε ομαδικούς βιασμούς στη Γερμανία.

Αφορμή για την ανάρτηση της Κάιζερ ήταν οι δηλώσεις του δημάρχου του Αμβούργου Peter Tschentscher που ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί 200 Αφγανούς εργάτες στο Αμβούργο. Η πολιτικός του AfD δικαιολόγησε την ανησυχία του για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση με στατιστικά στοιχεία και προειδοποίησε για βιασμούς από «πολιτισμικά αλλοδαπές μάζες».

- Μόνο η αναφορά αριθμών, δεδομένων και γεγονότων θα πρέπει να χαρακτηριστεί έγκλημα μόνο και μόνο επειδή το κατεστημένο αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα. Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να σιωπήσω, σχολίασε η Κάιζερ πριν από τη διαδικασία του περιφερειακού δικαστηρίου .

Θα ασκήσει έφεση

Ο δικαστής Heiko Halbfas είδε το θέμα διαφορετικά, υποστηρίζοντας ότι «αυτοί που επιτίθενται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» δεν μπορούν να επικαλούνται την ελευθερία της έκφρασης. Εικάζεται επίσης ότι με την ανάρτησή του η Κάιζερ σκόπιμα δημιούργησε μια εικόνα στο μυαλό άλλων που οδήγησε σε μίσος για μια συγκεκριμένη ομάδα.

Η ποινή περιλαμβάνει πρόστιμο συνολικού ύψους 6.000 ευρώ.

Μετά την ετυμηγορία, η Κάιζερ εξέφρασε την απογοήτευσή της για την ποινή και ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση. Η Κάιζερ πρόσθεσε ότι η εμπιστοσύνη της στο γερμανικό κράτος δικαίου κλονίστηκε σοβαρά αλλά ότι όλα τα ενθαρρυντικά μηνύματα της δίνουν θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Ο Έλον Μασκ αντιδρά

Δεν είναι μόνο το κοινό και οι ομοϊδεάτες πολιτικοί που αντέδρασαν - ακόμη και ο δισεκατομμυριούχος της Tesla, Έλον Μασκ, φαίνεται να αμφισβητεί την ετυμηγορία όταν σχολίασε την υπόθεση στο X, πρώην Twitter:

Λέτε ότι το πρόστιμο ήταν για την επανάληψη ακριβών κυβερνητικών στατιστικών; Υπήρχε κάτι ανακριβές σε αυτό που είπε;

Τέλος εγρήγορσης
Τέλος εγρήγορσης
@EndWokeness

Η Γερμανίδα πολιτικός του κόμματος AFD, Marie-Thérèse Kaiser μόλις καταδικάστηκε και επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 $+ το έγκλημά της; Δημοσίευση στατιστικών που δείχνουν ότι οι Αφγανοί μετανάστες διαπράττουν δυσανάλογα σεξουαλικές επιθέσεις στη Γερμανία.

Εικόνα
221,8 Χιλ
Απάντηση

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη