Μεγάλες Iρλανδικές διαδηλώσεις κατά της μετανάστευσης


Χώρα μετά χώρα στην Ευρώπη λέει όχι στην αναγκαστική πολυπολιτισμικότητα και στις πολλές μοιραίες συνέπειες που την συνοδεύουν. Τώρα η Ιρλανδία έχει επίσης προσχωρήσει σε αυτό το πλήθος. Στις αρχές της εβδομάδας, μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της μετανάστευσης μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο.

Μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους διακρίνονταν πλακάτ με κείμενα όπως "Η Ιρλανδία ανήκει στους Ιρλανδούς", "Ιρλανδικά πολιτικά δικαιώματα", "Μαζικές απελάσεις", "Οι οικονομικοί μετανάστες δεν είναι πρόσφυγες" και "Ιρλανδικές ζωές έχουν σημασία". του Δουβλίνου τη Δευτέρα για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολυπολιτισμική ατζέντα της κυβέρνησης.

Η κλίμακα των αιτούντων άσυλο που εισρέουν στη χώρα ανάγκασε την κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι δεν έχει πλέον χώρο για να στεγάσει μετανάστες ενώ υποβάλλουν αίτηση για καθεστώς πρόσφυγα, αναγκάζοντας εκατοντάδες να κοιμηθούν στους δρόμους του Δουβλίνου.

Πολλοί από τους διαδηλωτές επέκριναν επίσης το κόμμα Σιν Φέιν που συνδέεται με τον IRA, το οποίο κατηγορείται όλο και περισσότερο ότι ακολουθεί τη γραμμή της κυβέρνησης για τη μετανάστευση αντί να υποστηρίζει αυστηρότερους ελέγχους.

- Νομίζω ότι το Σιν Φέιν έχει εκτεθεί ως κόμμα μαζικής μετανάστευσης με ανοιχτά σύνορα. Και τώρα αφήνει χώρο για ένα εθνικιστικό κόμμα όπως το Ιρλανδικό Κόμμα Ελευθερίας, το οποίο πιστεύει στη δημοκρατική αυτοδιάθεση για τον ιρλανδικό λαό, λέει  ο αρχηγός του κόμματος Χέρμαν Κέλι.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο από την Amárach Research έδειξε ότι οκτώ στους δέκα Ιρλανδούς πιστεύουν ότι η μετανάστευση είναι πολύ υψηλή. Το 20 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας, ή πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, γεννιούνται σήμερα στο εξωτερικό - υπερδιπλασιασμένο από 420.000 το 2006.

Δουβλίνο, Ιρλανδία — Ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώνεται στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο κύμα παράνομων μεταναστών που ξεχύνονται στη χώρα. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι άνδρες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που περνούν λαθραία μέσω της Δυτικής Ευρώπης για να φτάσουν στην Ιρλανδία.

3,0K
Απάντηση

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη