Κρεμλίνο «Αν η Ουκρανία επιτεθεί στα νέα ρωσικά εδάφη επιτίθεται στην Ρωσία και η απάντηση προβλέπει χρήση πυρηνικών»!


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε με δήλωσή του πως «Αν η Ουκρανία επιτεθεί σε εδάφη του δημοψηφίσματος (Ντονέτσκ. Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια), θα ισχύσει το ρωσικό Σύνταγμα».

Που σημαίνει ότι θα θεωρηθεί «επίθεση κατά του ρωσικού εδάφους», και θα απαντηθεί ανάλογα. Ακόμα και με χρήση πυρηνικών όπλων όπως προβλέπει το ρωσικό ΣύνταγμαΟ Ν.Πεσκόφ τόνισε, ωστόσο, ότι η Μόσχα θέλει η διαδικασία διαπραγμάτευσης να πετύχει τους στόχους της, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει τις προϋποθέσεις για την επανέναρξή της.

«Με μια θετική απόφαση στα δημοψηφίσματα, θα ακολουθήσουν οι ενέργειες του κοινοβουλίου και του προέδρου της Ρωσίας, θα υπογραφούν έγγραφα, όλα θα είναι άμεσα», είπε.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι «Το θέμα μιας πιθανής σεισάχθειας με σβήσιμο των χρεών όσων κλήθηκαν στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης επεξεργάζεται η κυβέρνηση, αν και δεν υπάρχει ακόμη σαφής θέση».

Τα δημοψηφίσματα στις ρωσόφωνες περιχές

Σήμερα (23/9) σε πέντε ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας – Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα και εν μέρει στο Νικολάεφ– μπαίνουν στη «μάχη» των δημοψηφισμάτων, με τους πολίτες να καλούνται να ψηφίσουν για την ένταξή τους στη Ρωσία.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και συνεχίζεται το μεσημέρι της Παρασκευής, πόρτα σε πόρτα για… λόγους ασφαλείας, όπως αποφάσισε η εκλογική επιτροπή των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Μόνο την τελευταία ημέρα θα μπορούν οι κάτοικοι να σπεύσουν στα εκλογικά κέντρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ξεκαθάρισε και πάλι ότι «Η Ρωσία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση που απειληθούν τα νέα ρωσικά εδάφη, αν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αποφασίσουν μετά τα δημοψηφίσματα να ενωθούν με την Ρωσία:

«Η Ρωσία όχι μόνο έχει δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του Ντονμπάς και άλλων εδαφών μετά τα δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Και συνέχισε: «Το δυτικό κατεστημένο και όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει το δικό της δρόμο και δεν υπάρχει επιστροφή. Το δυτικό κατεστημένο, γενικά όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ, πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει το δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει επιστροφή».

Και κατέληξε: «Διάφοροι ηλίθιοι συνταξιούχοι στρατηγοί δεν μας τρομάζουν με συζητήσεις για ένα χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία. Τα υπερηχητικά (όπλα) είναι εγγυημένο ότι μπορούν να φτάσουν σε στόχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ πολύ πιο γρήγορα».

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη