Ανεύρυσμα στον εγκέφαλο 14χρονου – Το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες σε παιδιά… Ποια θα μπορούσε να είναι η αιτία;


Ώρες αγωνίας ζουν τα μέλη της οικογένειας και οι οικείοι του 14χρονου μαθητή από την περιοχή της Άρτας, ο οποίος την παραμονή των Χριστουγέννων, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε να δίνει μάχη για την ζωή του.

Ο μικρός μαθητής από την Άρτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με αεροσκάφος. Το παιδί είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του για να πει τα κάλαντα, όπως κάνουν τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του. Λίγη ώρα αργότερα όμως έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για την οικογένειά του.

Ο 14χρονος υπέστη ρήξη ανευρύσματος την ώρα που έλεγε τα κάλαντα, ενώ στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, προτού φύγει αεροπορικώς για την πρωτεύουσα, του τοποθετήθηκε βαλβίδα στον εγκέφαλο.

Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο εφημέρευε και αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς. Στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς καθώς είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Το μεσημέρι και με την συνδρομή του ΕΚΑΒ στήθηκε αερογέφυρα ζωής και με αεροπλάνο που έφτασε στα Ιωάννινα το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Ποια είναι η αιτία;

Πουθενά δεν θα ακούσεται πως το ανεύρισμα εγκεφάλου έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και μάλιστα σε νέους ανθρώπους, κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Κανείς δεν θα σας πει πως οι εγκεφαλικές νόσοι είναι μία απο τις κλασικές πλέον παρενέργειες του εμβολίου Covid.

Το CDC ξεκίνησε έρευνα για τη «μυστηριώδη» αύξηση της εγκεφαλικής νόσου παιδιών στην Αμερική. Οι γιατροί παρατήρησαν ότι περισσότερο από το 75 τοις εκατό των περιπτώσεων εντοπίστηκαν σε αγόρια ηλικίας περίπου 12 ετών — και τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται σημαντικά την άνοιξη του 2022, αλλά ο λόγος είναι ένα «μυστήριο» για τους γιατρούς, σύμφωνα με το  CNN.

Τα εγκεφαλικά αποστήματα μπορεί να προκαλέσουν άλλες σοβαρές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων επιληπτικών κρίσεων και διαταραχής της ισορροπίας, της όρασης και της ομιλίας, αλλά δεν είναι μια κατάσταση που οι γιατροί υποχρεούνται να αναφέρουν και η συμμετοχή από φορείς όπως το CDC έρχεται μόνο αφού ζητηθεί πρόσθετη βοήθεια.

Τα prion (πρωτεΐνες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλοπάθειες), βρίσκονται στον εγκέφαλο και είναι συνήθως αβλαβή. Ωστόσο, όταν αρρωσταίνουν ή αναδιπλώνονται με λάθος τρόπο, προκαλούν δυσμορφία στα γύρω prion, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του εγκεφαλικού ιστού και τον θάνατο. Δεν υπάρχει διαθέσιμο φάρμακο για να το σταματήσει.

Όταν το εμβόλιο mRNA ενσωματωθεί στα κύτταρα, τα κύτταρα θα μετατρέψουν τις οδηγίες του mRNA σε μια πρωτείνη ακίδας COVID-19, ξεγελώντας τα κύτταρα νομίζοντας ότι έχουν μολυνθεί και δημιουργώντας μια ανοσολογική μνήμη έναντι ενός συστατικού ιού.

Σύμφωνα με μελέτη που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, μια λανθασμένη διπλή πρωτεΐνη ακίδας μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη διπλωμένη περιοχή prion, η οποία μπορεί να αλληλεπιδράσει με υγιή prion και να προκαλέσει βλάβη, με αποτέλεσμα τη νόσο CJD.

Μια άλλη μελέτη που αξιολογήθηκε από ομοτίμους στην Τουρκία ( pdf ) και μια γαλλική προτύπωση διαπίστωσαν ότι τα κρούσματα CJD εμφανίστηκαν ξαφνικά μετά από εμβολιασμούς με Pfizer, με Moderna και με AstraZeneca, υπονοώντας μια σχέση μεταξύ εμβολιασμού και μόλυνσης.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη