Ηχηρό μήνυμα Putin προς το ΝΑΤΟ στα ελληνικά: Όσοι σχεδιάζουν να επιτεθούν στη Ρωσία θα υποστούν τραγικές συνέπειες


Αυστηρή προειδοποίηση από τον Vladimir Putin...

Αυστηρή προειδοποίηση με πολλαπλούς αποδέκτες και σε άπταιστα ελληνικά απηύθυνε «διά στόματος» Vladimir Putin η εν Ελλάδι ρωσική πρεσβεία.
«Η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη.
Ταυτόχρονα οι ίδιοι οι δυτικοί επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας.
Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία» γράφει και στη συνέχεια παραθέτει αποστροφή λόγου του Ρώσου προέδρου…
«Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στη χώρα μας.
Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».

Υπενθυμίζεται πως μόλις σήμερα (9/4) ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, υποστήριξε πως η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο, καθώς η ομπρέλα ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι για πάντα ανοιχτή.
«Η ομπρέλα των ΗΠΑ που μας προστάτευσε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλά και μετά, μπορεί να μην είναι συνεχώς ανοιχτή, ανάλογα με το ποιος κυβερνά την Ουάσιγκτον.
Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην αμερικανική υποστήριξη και στην αμερικανική ικανότητα να μας προστατεύουν.
Πρέπει να κτίσουμε τη δική μας ικανότητα, πρέπει να οικοδομήσουμε τη δική μας ευθύνη.
Σίγουρα, το ΝΑΤΟ θα είναι απολύτως αναντικατάστατο, αλλά μέσα στο ΝΑΤΟ, πρέπει να οικοδομήσουμε έναν ευρωπαϊκό πυλώνα» τόνισε ο Borrell.
Επομένως, το tweet της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα εν προκειμένω μόνο τυχαίο δεν ήταν, δεδομένων των καταστροφικών αποφάσεων της εγχώριας πολιτικής ηγεσίας αλλά και των φιλορωσικών αισθημάτων που διακατέχει την πλειονότητα του ελληνικού λαού, που βλέπει να το σέρνουν σε έναν πόλεμο τον οποίο δεν θέλει...
Τη στιγμή που περίπου 6 στους 10 Έλληνες έχουν αρνητική γνώμη για τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky και τους χειρισμούς του, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται πως είναι έτοιμη να κάνει ένα… τραγικό λάθος και να τοποθετηθεί ξανά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας.
Δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti αναφέρει πως η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει 108 παλιά μαχητικά της αεροσκάφη, ανάμεσα στα οποία και 32 F-16C/-D Block 30, τα οποία είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν στην Ουκρανία.
Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μεταφορά στην Ουκρανία των 32 αυτών μαχητικών, τα οποία φέρονται, αν και έχουν αναβαθμιστεί δύο φορές, να έχουν ήδη δαπανήσει το 60% της «ζωής» τους.
Εφόσον, η Ελλάδα πράγματι αποφασίσει να μεταφέρει τα μαχητικά αυτά στην Ουκρανία, θα πρόκειται πέρα από μια παντελώς λανθασμένη κίνηση, και για μια εξολοκλήρου επικίνδυνη απόφαση τόσο για τα εθνικά τη συμφέροντα σε γεωπολιτικούς όρους όσο και σε όρους άμυνας.

Το σχέδιο Δένδια

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταρρύθμισης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πώληση μαχητικών F-16 Block 30 και Mirage 2000, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα διαθέτει πάρα πολλούς τύπους μαχητικών αεροσκαφών, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, μια και αυτό συνιστά μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
«Καταρχάς πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των αεροσκαφών μας, έχουμε «ένα κάρο» τύπους αεροπλάνων, έχουμε F-4, έχουμε Mirage 2000-5, έχουμε F-16 Block 30, έχουμε F-16 Block 50, έχουμε F16 Block 52, έχουμε F- 16 Viper, έχουμε Rafale.
Δε γίνεται έτσι.
Τα F-4 πρέπει να αποσυρθούν, και αν μπορέσουν να πωληθούν.
Τα Mirage 2000-5 είναι ένα εξαιρετικά ικανό αεροπλάνο, πρέπει να πωληθεί.
Τα F-16 Block 30 πρέπει να πωληθούν.
Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες να τα πουλήσουμε (σ.σ.τα Mirage 2000-5 και τα F-16 Block 30).
Για όλα τα υπόλοιπα αεροπλάνα, πρέπει να τα φτάσουμε τα F-16 σε επίπεδο Viper, πρέπει να ενισχύσουμε τον στόλο των Rafale, έχουμε 24, θα ήταν καλό να τα φτάσουμε σε 30 και βεβαίως να πάρουμε τα F-35, την εκδοχή «4», δηλαδή αυτήν που δεν έχει πετάξει ακόμη και που θα έχει θεραπεύσει όλες τις παιδικές ασθένειες τέταρτης γενιάς» υποστήριξε ο κ.Δένδιας.

Ο στόχος

Όπως είπε ο κ.Δένδιας, ο εκσυγχρονισμός και η απόκτηση νέου εξοπλισμού θα αυξήσει την ομοιομορφία και τη διαλειτουργικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενώ παράλληλα τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση αυτών των λιγότερο ικανών μαχητικών, θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση νέων αεροσκαφών ή για την αναβάθμιση άλλων στον υπάρχοντα στόλο.
Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναγνώρισε πως έχει καθυστερήσει η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 σε επίπεδο Viper, αλλά επέμεινε ότι η Ελλάδα θα έχει επαρκή στόλο αεροσκαφών το αργότερο μέχρι το 2027.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει έως και 40 F-35, με τα πρώτα να αναμένονται από το 2027 -2028 ενώ προσβλέπει στην απόκτηση ακόμα 6 επιπλέον Rafale, έτσι ώστε να φτάσει συνολικά στα 30.

Ανατροπή

Εφόσον η Ελλάδα προχωρήσει στη μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία, θα πρόκειται για μια σημαντική ανατροπή της έως σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής, δεδομένου ότι μέχρι πρόσφατα, δεν γινόταν καν λόγος για πώληση ή μεταφορά ελληνικών F-16 στην Ουκρανία.
Είναι επίσης γνωστό ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διοίκηση του Κιέβου παρακαλούσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να το οπλίσουν με μαχητικά αεροσκάφη όπως τα F-16 και τα Mirage-2000, τα οποία η Ελλάδα θέλει να πουλήσει.
Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι πέρυσι η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών για να πετάξουν τα F-16, ήταν κλειστή ως προς τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο, σε αντίθεση με άλλους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, όπως η Δανία και η Ολλανδία, που είναι έτοιμες. για να παραδώσουν τα αντίστοιχα F-16 στην Ουκρανία αργότερα φέτος.
Σημειώνεται πως ενώ η μεταφορά των Mirage-2000 μπορεί να χρειάζεται ακόμα την έγκριση της Γαλλίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιτρέψει τη μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία.

Σε θανάσιμη παγίδα η Ελλάδα

Yπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε ανακοινώσει με μήνυμά του στο X, ότι το Κίεβο επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή διμερούς Συμφωνίας Ασφαλείας με την Ελλάδα, επί τη βάσει της Διακήρυξης των G7, όπως αυτή σχηματοποιήθηκε στο Vilnius προ μηνών.
Επρόκειτο για μια ακόμη κομβική, διπλωματική επιλογή της χώρας που μεθοδεύεται εν κρυπτώ και παραβύστω, με αποτέλεσμα να γίνεται γνωστή από το ... Twitter του Ουκρανού προέδρου.

Στο σχετικό του μήνυμα στο Twitter, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αναφέρθηκε στην εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».
«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας» τόνισε σχετικά ο Volodymyr Zelensky.
Ωστόσο, η πλέον βαρύνουσα ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου αφορά στην υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, στο πλευρό της Δύσης και απέναντι στη διαχρονική σύμμαχο Ρωσία.
«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Vlinius της G7» επιβεβαίωσε ο Zelensky, φέρνοντας στο προσκήνιο διπλωματικές διεργασίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκρύψει πλήρως από την ελληνική κοινή γνώμη, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση της αποστολής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πανικός στο Μαξίμου για τη μυστική διπλωματία με Ουκρανία - «O Zelensky εννοούσε τη συμφωνία ένταξης στην ΕΕ»

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν μάλιστα ότι «η συμφωνία, για την οποία μιλά ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του, είναι η στρατηγική συμφωνία που καλούνται να συνομολογήσουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας» η οποία όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «δεν είναι καν έτοιμη».
Φυσικά η ... δημιουργική ερμηνευτική στα λόγια του Zelensky εκ μέρους της κυβέρνησης δεν καταμαρτυρά τίποτε λιγότερο από τον πανικό του Μαξίμου το οποίο πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, ή αλλιώς πιάστηκε να πραγματοποιεί μυστική διπλωματία, που θεώρησε ατυχώς πως θα παρέμενε τέτοια.
Για του λόγου το αληθές, παρατίθεται ατόφια η σαφέστατη φράση του Zelensky από την ανάρτησή του στο Twitter.
«Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Vilnius της G7» έγραψε σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος προφανώς στις διμερείς συμφωνίες ασφαλείες με τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που δρομολόγησε η Σύνοδος της G7 του Vilnius και στην επικείμενη υπογραφή μιας αντίστοιχης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σιωπή Μητσοτάκη για το Σύμφωνο Ασφαλείας και νέες διαβεβαίωσεις για στήριξη στο Κίεβο

Με δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει ευθέως την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας μεταξύ της χώρας μας και της Ουκρανίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα του Zelenksy.
Αντ' αυτού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία».
Πρόσθεσε πως η επίσκεψή του στην Οδησσό τόνισε ακόμα περισσότερο την «επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας» στο καθεστώς του Κίεβου.
«Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ», κατέληξε με δική του ανάρτηση στο Twitter o κ. Μητσοτάκης.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη