Ξύλο στη Βουλή... γιατί του έβριζε τη μάνα - Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κ. Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Β. Γραμμένο - Συνελήφθη


Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, και πλέον ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος, γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο

Απίστευτα σκηνικά συμβαίνουν πλέον εντός της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής.
Αυτή τη φορά... έπεσε ξύλο!
Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, και πλέον ανεξάρτητος, Κωνσταντίνος Φλώρος, - στον οποίο τελικά επιβλήθηκε ποινή 15νθημερης αποβολής από τις εργασίες της Βουλής και συνελήφθη- γρονθοκόπησε μέσα στην ολομέλεια της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.
Οι άνδρες της ασφαλείας της Βουλής ακινητοποίησαν τον βουλευτή Φλώρο, πριν λάβει μεγαλύτερη έκταση το επεισόδιο.
Ο κ. Γραμμένος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
«Δεν περίμενα ποτέ από ανθρώπους εντός του κοινοβουλίου να κάνουν πράξεις οι οποίες πηγάζουν από ζωώδη ένστικτα. Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα, να πάνε στην ζούγκλα», ανέφερε σχολιάζοντας το επεισόδιο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να συστήσει στους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόζυγα ζευγάρια να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα.
Απαράδεκτα τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή τα χαρακτήρισε  η κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε και τις αναφορές Βελόπουλου για την παρουσία βουλευτών στις εκκλησίες.
Το περισταστικό που σημειώθηκε στη Βουλή  καταδίκασε και ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ απάντησε και στις αναφορές Βελόπουλου για τις εκκλησίες.
Στο μεταξύ, την άρση ασυλίας του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 258 «ΥΠΕΡ», 8 «ΟΧΙ» και 3 «παρών».

Σύλληψη Φλώρου

Λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό στη Βουλή,  αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή.
Ο Κ. Φλώρος, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνηση, οδηγείται στην γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) για το κακούργημα της βιαιοπραγίας εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Αφού παρατήρησε πως ο δαρείς βουλευτής δεν πρόλαβε να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής, σημείωσε ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα , αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».
«Έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας", εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του "ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλαία, που είναι για πλημμελήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος», ανέφερε ο κ. Τασούλας.
Ακόμη, σημείωσε ότι άκουσε ότι αντηλλάγησαν χυδαίες ύβρεις και εδώ και στο περιστύλιο, θα σταλούν και αυτά τα περιστατικά και η μαρτυρία των αστυνομικών, που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων, στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».
Σημειώνεται οτι νωρίτερα  αποφασίστηκε αποπομπή 15 ημερών για τον Κωνσταντίνο Φλώρο από τις εργασίες της Βουλής, ο οποίος θα παραπεμφθεί επίσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα ζητηθεί και η άρση ασυλίας του.

Το περιστατικό

Tο περιστατικό έγινε την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Η υπόθεση αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια, κάτι που δεν έγινε καθως ο Κανονισμός δεν το επιτρέπει, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.
Ακολούθησε  έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του κ.Φλώρου και του κ. Γραμμένου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», με τον κ. Γραμμένο να του απαντά «βούλωσε το εσύ σκουπίδι», ενώ ακολούθησαν βαρείς χαρακτηρισμοί.
Ο διάλογος μεταξύ των δύο είχε ως εξής:
Φλώρος: Aυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι.
Φλώρος: Άντε.
Γραμμένος: Γ---τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ...., θα σε πάω και με ταβραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιό.....
Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια και τότε ο κ. Φλώρος επιτέθηκε στον κ. Γραμμένο, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κ. Γραμμένος  είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου κα εξύβριση.
Ελληνική Λύση: Ευφάνταστος ο δήθεν διάλογος μεταξύ Β. Γραμμένου και Κ. Φλώρου που διακινείται στο διαδίκτυο

Για διακίνηση ενός ευφάνταστου δήθεν διαλόγου μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου και του βουλευτή των Σπαρτιατών Κ. Φλώρου, κάνει λόγο η Ελληνική Λύση , καλώντας τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, αλλιώς θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, «εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι "καλοθελητές", που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης».
«Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη», καταλήγει η Ελληνική Λύση.

Αποπομπή 15 ημερών για τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της 24ης Απριλίου στην Ολομέλεια της Βουλής πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις στην Βουλή.
Συγκεκριμένα, άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Κ. Τασούλα, καθώς αποφασίστηκε αποπομπή 15 ημερών για τον Κωνσταντίνο Φλώρο από τις εργασίες της.
Με αφορμή την κτηνώδη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Τασούλας, συμπεριφορά του κ. Φλώρου κατά του βουλευτή Β. Γραμμένου της Ελληνικής Λύσης, ανέφερε πως όταν φτιάχναμε τον Κανονισμό της Βουλής «νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» και αυτή τη στιγμή, «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου [...] είναι να τον απομακρύνω, με τη φρουρά, για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος».
Ο Κ. Τασούλας ανέφερε πως αυτή η ποινή είναι «χάδι», αλλά το δικαιολόγησε καθώς σύμφωνα με τον ίδιο αυτό, προβλέπεται από τον κανονισμό.
Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών θα παραπεμφθεί επίσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα ζητηθεί και η άρση ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τις ποινικές συνέπειες της πράξης του.
Όπως είπε ο κ. Τασούλας,  «είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνέχεια, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».
Απευθυνόμενος δε, στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας του είπε:«κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι' αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την Ολομέλεια. Θα φροντίσουμε, ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές»

Βελόπουλος: Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα, να πάνε στην ζούγκλα

«Πίστευα ότι αυτός εδώ ο ναός της δημοκρατίας θα συμπεριλάμβανε σώφρονες ανθρώπους. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, γιατί είμαστε εναντίον της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είναι αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί ο καθένας να λέει όσες θέλει. Εδώ όλοι κρίνονται όχι μόνο για τα έργα τους, αλλά και για τα ψέμματα που λένε. Υπάρχουν γεγονότα που αμαυρώνουν την συμπεριφορά μας και τα έργα μας. Δεν περίμενα ποτέ από ανθρώπους εντός του κοινοβουλίου να κάνουν πράξεις οι οποίες πηγάζουν από ζωώδη ένστικτα. Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα, να πάνε στην ζούγκλα. Οι πράξεις μας κρίνουν το ποιοι είμαστε και το τι είμαστε. Εμείς στην Ελληνική Λύση θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με επιχειρηματολογία, προτάσεις και κόσμια συμπεριφορά», τόνσιε ο κ. Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.
Μάλιστα, ο κ. Βελόπουλος με αφορμή τις επιθέσεις κατά βουλευτών σε εκκλησίες, συνέστησε «οι συνάδελφοι βουλευτές και υπουργοί που υπερψήφισαν τον αντιχριστιανικό νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών, να σεβαστούν τουλάχιστον τις άγιες ημέρες του Πάσχα και να μην διχάζουν το χριστεπώνυμο πλήθος, «πιάνοντας στασίδι» στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους!».
Όπως ανέφερε, «σταματήστε να διχάζετε τον κόσμο. Καλό θα ήταν οι συνάδελφοι βουλευτές και υπουργοί που υπερψήφισαν τον αντιχριστιανικό νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών, να σεβαστούν τουλάχιστον τις άγιες ημέρες του Πάσχα και να μην διχάζουν το χριστεπώνυμο πλήθος, «πιάνοντας στασίδι» στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους! Είναι απορίας άξιον, πώς κάποιος που νομοθετεί εναντίον του δόγματος της εκκλησίας, έχει την απαίτηση να εισέρχεται στον οίκο του κυρίου, στον οποίο δεν πιστεύει, γιατί αν πίστευε δεν θα ψήφιζε! Είναι το λιγότερο οξύμωρο! Καλό θα ήταν λοιπόν να μην διχάσουν περισσότερο. Φτάνει! Μακριά από τις εκκλησίες το Πάσχα, αγαπητοί συνάδελφοι».

Μαρινάκης: Απαράδεκτα και αχαρακτήριστα τα όσα συνέβησαν - Είμαστε απέναντι στη βία,σε τραμπουκισμούς και απειλές

«Τα όσα συνέβησαν στην Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα. Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης «οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού, μας γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει. Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού».
«Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον ξυλοδαρμό στη Βουλή

Καταδίκασε απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένου, από τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών», Κωνσταντίνο Φλώρο, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής».
«Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ξεχωριστή του ανακοίνωση σχολιάσε τις αναφορές του Κ. Βελόπουλου.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο  κ. Βελόπουλος, «προειδοποίησε» βουλευτές και υπουργούς που ψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στον γάμο να μην «διχάσουν το χριστεπώνυμο πλήθος πιάνοντας στασίδι στις εκκλησίες», διότι δεν μπορούν «να έχουν απαίτηση να εισέρχονται στον οίκο του Κυρίου». Χρίζοντας τον εαυτό του «πορτιέρη» στην πίστη, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος επιχειρεί επί της ουσίας να απαγορεύσει την είσοδο στις εκκλησίες σε όσους «τόλμησαν» να πράξουν το αυτονόητο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δικαιολογώντας από τώρα νέα περιστατικά προπηλακισμών και χειροδικίας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη