Ισπανία: Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με επιθέσεις στα προημιτελικά του Champions League


Τις τελευταίες ώρες το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του ιδρύματός του Al Azaim, δημοσίευσε στα social media μια εικόνα με μια πινακίδα που απειλεί να επιτεθεί στα γήπεδα της Μαδρίτης, του Λονδίνου και του Παρισιού, που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Champions League.

Την απειλή κατήγγειλε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σήμερα το απόγευμα θα παίξει τον πρώτο αγώνα του προημιτελικού αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι στο στάδιο Μπερναμπέου, για τον οποίο είχαν ήδη ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας.

Η νομαρχία της Μαδρίτης είχε ήδη ειδοποιηθεί χθες, αλλά θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί με τις δυνάμεις ασφαλείας, που θα αφορούν και τον αυριανό αγώνα του Champions League μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο γήπεδο Metropolitano, ξανά στο την πρωτεύουσα της Ιβηρικής, αναφέρουν πηγές από την κυβερνητική αντιπροσωπεία που επικαλείται η Marca.

Για λόγους ασφαλείας, ο τελικός στο Κάρντιφ που έπαιξε η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γιουβέντους έγινε στο Millennium Stadium με κλειστή την οροφή, με απόφαση της UEFA, λόγω της απειλής πιθανών ενεργειών από τα drone από ψηλά. Αστυνομικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι η απειλή δεν αποτελεί αιτία συναγερμού, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει επανειλημμένα διεκδικήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα ως έναν από τους στόχους του. Όμως θα είναι η επιτροπή αγώνων με τις αρχές δημόσιας ασφάλειας που θα αποφασίσουν εάν και πώς θα ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης στα δύο γήπεδα της Μαδρίτης τις επόμενες ώρες. 

Η απειλή επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος στους αγώνες των προημιτελικών του Champions League «διερευνάται» και τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν περαιτέρω: πηγές της εθνικής αστυνομίας το επιβεβαίωσαν στην ANSA. Αναμένεται η κινητοποίηση άνω των 2.000 στελεχών δημόσιας ασφάλειας και Πολιτικής Φρουράς, σύμφωνα με την τρέχουσα αντιτρομοκρατική συναγερμό στο επίπεδο 4 - από το πολύ 5 - ενισχυμένη, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών. Από τα τέσσερα γήπεδα που απειλούνται στην πινακίδα που δημοσίευσε η Al Azaim του Ισλαμικού Κράτους, δύο είναι το Santiago Bernabeu και το Metropolitano Arena στη Μαδρίτη, που θα φιλοξενήσουν αντίστοιχα τους αγώνες Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι σήμερα το βράδυ και Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπορούσια Ντόρτμουντ αύριο. . Η πρωτεύουσα έχει ήδη εισβάλει από χιλιάδες Άγγλους και Γερμανούς οπαδούς. Σύμφωνα με πηγές του νομού, 4.000 Βρετανοί οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να βρεθούν σήμερα το βράδυ στο Μπερναμπέου και 5.000 Γερμανοί οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ θα βρεθούν αύριο στο Metropolitano για τους δύο αγώνες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου από άποψη ασφαλείας.

ΟΥΕΦΑ, «Έχοντας επίγνωση των απειλών, συνεργαζόμαστε με τις αρχές»

 «Η UEFA γνωρίζει τις υποτιθέμενες τρομοκρατικές απειλές για τους αγώνες του Champions League αυτής της εβδομάδας και συνεργάζεται στενά με τις αρχές στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις: όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν όπως έχει προγραμματιστεί με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας». Αυτό υπογραμμίστηκε σε σημείωμα της UEFA όπως αναφέρει το Sky News. 

Μαδρίτη: «Είμαστε ήρεμοι»

«Ο Υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση θέλουν να μεταφέρουν ένα μήνυμα ηρεμίας» σε σχέση με την τρομοκρατική απειλή του ISIS στους προημιτελικούς αγώνες του Champions League, αφού «μια έκτακτη ανάπτυξη περισσότερων από 2000 αστυνομικών και της Πολιτικής Φρουράς τακτοποιημένα στα οποία προστίθενται αυτά της αστικής αστυνομίας και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης». Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης, Πιλάρ Αλέγρια, στη συνέντευξη Τύπου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο. Η Μαδρίτη δεν υποτιμά την απειλή λόγω της οποίας «η ασφάλεια έχει ενισχυθεί στα γήπεδα όπου σήμερα και αύριο θα παίξουμε στη Μαδρίτη και την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη», διαβεβαίωσε η Alegria αναφερόμενη στον επαναληπτικό αγώνα των προημιτελικών του Champions League Μπαρτσελόνα-PSG.

Ενισχύθηκε η ασφάλεια στο Παρίσι

Η ασφάλεια ενόψει των προημιτελικών του Champion's League μεταξύ Παρί-Σαν Ζερμέν (PSG) και Μπαρτσελόνα που είναι προγραμματισμένος για αύριο το απόγευμα στο στάδιο Parc des Princes στο Παρίσι έχει "ενισχυθεί σημαντικά" μετά από "απειλή" του ISIS: αυτό αυτό λέει ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη