Ο αμερικανικός στρατός είναι ήδη μικρότερος από τον ρωσικό,οι Αμερικανοί ξεμένουν από στρατιώτες!


Ο στρατός των ΗΠΑ αντιμετωπίζει μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα, προβλήματα στρατολόγησης και πολιτιστικά προβλήματα.

Αλλά ένα από τα πιο επιζήμια είναι τα προβλήματα στρατολόγησης που έχουν όλοι οι κλάδοι του στρατού.

Οι ΗΠΑ έχουν τώρα τον μικρότερο ενεργό στρατό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ashish Vazirani, εν ενεργεία υφυπουργός προσωπικού και ετοιμότητας στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, είπε στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής ότι οι μεμονωμένες υπηρεσίες έχασαν τους στόχους στρατολόγησης τους για το 2023 κατά συνολικά 41.000 στρατιωτικούς.

Ο στρατός των ΗΠΑ είναι ο μικρότερος, αλλά οι απαιτήσεις είναι όλο και μεγαλύτερες...
Ο στρατός των ΗΠΑ είναι ο μικρότερος, αλλά οι απαιτήσεις αυξάνονται πάντα... Πηγή: Screenshot

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία έχει τώρα ελαφρώς περισσότερα συνολικά ενεργά στρατεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες , μετά από μια πρόσφατη συσσώρευση που ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν .

Αυτό είναι συγκλονιστικό γιατί μέχρι πρόσφατα ο ενεργός στρατός στις ΗΠΑ ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από τη Ρωσία με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια ενεργούς σε σύγκριση με τους περίπου 800.000 της Ρωσίας .

Τώρα ο αριθμός των στρατιωτών στις ΗΠΑ είναι 1,2 εκατομμύρια και στη Ρωσία πάνω από 1,3 εκατομμύρια και σύντομα ο στόχος του 1,5 εκατομμυρίου στρατιωτών θα επιτευχθεί.

Πηγή: Screenshot

Ο σχολιαστής παραπάνω επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά έναν μεγαλύτερο στρατό, αλλά δεν θα μπορούσαν πλέον να δημιουργήσουν έναν .

Επειδή τους τελείωσε η βιομηχανική βάση για κάτι τέτοιο...

Η Κίνα και η Ρωσία δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό.

Τι συγκλονιστική εξέλιξη των γεγονότων .

Και αυτό συμβαίνει παντού στη Δύση . έχουν παρόμοια προβλήματα στις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου .

Οι στρατολόγοι λένε ότι η Generation Z -- όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012 -- έχουν γενικά "χαμηλή εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ακολουθούν ολοένα και περισσότερο την παραδοσιακή ζωή και τα μονοπάτια σταδιοδρομίας".

Πηγή: Screenshot, X

Ο αμερικανικός στρατός έχει χάσει σχεδόν το 10 τοις εκατό των δυνάμεών του μόνο τα τελευταία τρία χρόνια .

Το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο στρατός θα έχει 445.000 ενεργούς στρατιώτες , δηλαδή περισσότερο από 40.000 λιγότερους ( 8,4 τοις εκατό) τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι πεζοναύτες συρρικνώθηκαν κατά 5 τοις εκατό.

Με μια τέτοια δομή, οι ΗΠΑ έχουν φυσικά προβλήματα εάν ξεκινήσουν κρίσεις και πόλεμοι σε πολλά μέρη του κόσμου, στα οποία οι ΗΠΑ αρέσκονται να παρεμβαίνουν ως «παγκόσμιος αστυνομικός» και συχνά τα ξεκινούν - αλλά το Πεντάγωνο απλά θα ξεμείνει από στρατιώτες για νέους πολέμους.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Douglas Macgregor επισημαίνει ότι στις ΗΠΑ ήταν πάντα πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία λύνει όλα τα προβλήματα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια και ο πόλεμος στην Ουκρανία το αποδεικνύει, επισημαίνει ο στρατιωτικός ειδικός.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη