Η Pfizer επενδύει δισεκατομμύρια σε θεραπείες για την επερχόμενη «πανδημία καρδιακής ανεπάρκειας»


Η Pfizer επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε θεραπείες για να προετοιμαστεί για μια διαφαινόμενη «πανδημία καρδιακής ανεπάρκειας».

Η κατασκευάστρια εταιρεία εμβολίων mRNA για τον Covid κάνει μια μεγάλη επένδυση στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς οι περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και αιφνίδιοι καρδιακοί θάνατοι εκτοξεύονται.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός απέκτησε πρόσφατα αρκετές εταιρείες.

Αυτό περιλαμβάνει μια σημαντική εξαγορά 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά της Arena Pharmaceuticals.

Η Arena Pharmaceuticals είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη θεραπειών, ιδιαίτερα για παθήσεις καρδιακής φλεγμονής όπως η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα.

Η Pfizer προβλέπεται τώρα ότι θα αποκομίσει κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από την άνοδο της καρδιακής ανεπάρκειας.

Η εταιρεία αναμένει να επωφεληθεί από την τεράστια αύξηση της καρδιακής ανεπάρκειας καθώς οι πωλήσεις της των εμβολίων  για τον Covid έχουν πλέον πατώσει.

Τα νέα έρχονται καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν τώρα ότι η τελευταία παραλλαγή του Covid θα μπορούσε να προκαλέσει μια « πανδημία καρδιακής ανεπάρκειας  ».

Η έρευνα για το νέο στέλεχος που είναι γνωστό ως JN.1, θα μπορούσε να προκαλέσει «παγκόσμιο κίνδυνο υγειονομικής περίθαλψης» που σχετίζεται με τον COVID-19.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό το στέλεχος του ιού θα μπορούσε να προκαλέσει μια «πανδημία καρδιακής ανεπάρκειας».

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι υπάρχει αύξηση στις πιθανότητες πιθανών καρδιακών προβλημάτων για όσους κολλήσουν την ασθένεια.

Λόγω της εισροής ενός νέου στελέχους JN.1, έχει σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων Covid σε αρκετές χώρες.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι νέα στελέχη ευθύνονται για την αύξηση της θανατηφόρας καρδιακής ανεπάρκειας που ξεκίνησε το 2021.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη