«Επιδημία» καρκίνου σε ηλικίες κάτω των 45 ετών


Έχουν εκτοξευτεί τα περιστατικά από την περίοδο των υποχρεωτικών εμβολιασμών κατά του Covid

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί που διαγιγνώσκονται με καρκίνο είναι γυμνασμένοι και εξωτερικά υγιείς, με τους επιστήμονες να ερευνούν τι προκαλεί την τάση αυτή.

Για μυστηριώδη επιδημία περιπτώσεων καρκίνου σε ηλικίες κάτω των 45 ετών, κάνουν λόγο κορυφαίοι γιατροί «δείχνοντας» τον καρκίνο στην κοιλιακή χώρανα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις ως αποτέλεσμα διατροφικών η περιβαλλοντικών παραγόντων.

Τα μοντέλα που βασίζονται σε παγκόσμια δεδομένα προβλέπουν ότι ο αριθμός των περιπτώσεων πρώιμης έναρξης καρκίνου θα αυξηθεί κατά περίπου 30% μεταξύ 2019 και 2030, μια σημαντικά ταχύτερη αύξηση από τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί που διαγιγνώσκονται με καρκίνο είναι γυμνασμένοι και εξωτερικά υγιείς, με τους επιστήμονες να ερευνούν τι προκαλεί την τάση αυτή. Περίπου ένας στους εκατό ανθρώπους φέρει το γονίδιο BRCA – που έγινε διάσημο από την Angelina Jolie – το οποίο προκαλεί καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, ενώ περίπου ένας στους 350 πάσχει από το σύνδρομο Lynch, μια κληρονομική αιτία καρκίνου του εντέρου, της μήτρας, των ωοθηκών και του παγκρέατος.

Ο Δρ Shivan Sivakumar, αναπληρωτής καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, ανεφερε στην εφημερίδα Telegraph: “Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επιδημία νέων.

“Είναι άγνωστη η αιτία, αλλά βλέπουμε περισσότερους ασθενείς να παθαίνουν καρκίνο της κοιλιάς”.

Μια μελέτη που εξέτασε στοιχεία από τη Βόρεια Ιρλανδία μεταξύ 1993 και 2019 διαπίστωσε ότι το ποσοστό των καρκίνων που εκδηλώνονται νωρίς αυξήθηκε κατά 20,5%, ποσοστό που ισοδυναμεί με περίπου 7.000 επιπλέον περιπτώσεις ετησίως σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πριγκίπισσα δεν αποκάλυψε για ποιο είδος καρκίνου λαμβάνει θεραπεία. Ωστόσο, η δήλωσή της την Παρασκευή ανέφερε ότι ανακαλύφθηκε μετά από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο.

Ο καθηγητής Andrew Beggs, σύμβουλος χειρουργός παχέος εντέρου και ανώτερος κλινικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, διευθύνει μια κλινική για ασθενείς με καρκίνο κάτω των 45 ετών.
Το Cancer Research UK συγκαταλέγεται μεταξύ των εξεχόντων ερευνητικών φορέων χρηματοδότησης σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν προγράμματα για την καλύτερη κατανόηση του καρκίνου πρώιμης έναρξης.

Η Michelle Mitchell, διευθύνων σύμβουλός της, δήλωσε: «Οι περιπτώσεις καρκίνου υψηλού προφίλ λειτουργούν συχνά ως προτροπή για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα ή να σκεφτούν τη δική τους υγεία.
«Αν οι άνθρωποι εντοπίσουν κάτι που δεν είναι φυσιολογικό για αυτούς ή δεν φεύγει, θα πρέπει να το ελέγξουν με τον γιατρό τους.

«Μάλλον δεν θα είναι καρκίνος. Αλλά αν είναι, η εντόπισή του σε πρώιμο στάδιο σημαίνει ότι η θεραπεία είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη