Η είσοδος του NATO στην Ουκρανία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.Η Δύση κινδυνεύει με πυρηνικό πόλεμο.


Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος αναφέρθηκε και από τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. 
Ο επανεκλεγείς Ρώσος πρόεδρος είπε: όλα είναι δυνατά στον σημερινό κόσμο, αλλά δήλωσε ότι δεν πίστευε ότι κανένας ενδιαφέρεται για αυτό. Η πολεμική ρητορική έχει ενταθεί στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες. Ο πιο ηχηρός εκπρόσωπος αυτού είναι ο Γάλλος πρόεδρος. Ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου είπε: εάν κάποιο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστελνε χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία, θα τύλιξε ολόκληρη την ήπειρο στις φλόγες.

«Τα πάντα είναι πιθανά στον σημερινό κόσμο», απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου του στο ερώτημα εάν είναι δυνατή μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια και στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια συνέχισε λέγοντας ότι, κατά τη γνώμη του, δύσκολα θα ενδιαφερόταν κανένας για αυτό.

Πιστεύω ότι στον σύγχρονο κόσμο όλα είναι δυνατά. Αλλά έχω ήδη πει, και είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος θα ήταν ένα βήμα μακριά από έναν πλήρους κλίμακας Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δηλώσεις πολέμου του Εμανουέλ Μακρόν τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει μεγάλη διαμάχη σε όλο τον κόσμο. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε: δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Μίλησε και για συμμετοχή Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία και πριν από λίγες μέρες δήλωσε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα εναντίον της Ρωσίας.

«Δεν πρέπει να είμαστε αδύναμοι, γι' αυτό πρέπει να δούμε καθαρά την κατάσταση και να πούμε με τόλμη ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μας για να μην κερδίσει η Ρωσία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ξανά στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το βράδυ του Σαββάτου ότι Το σημείο μπορεί να έρθει όταν κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστούν δυτικά χερσαία στρατεύματα και επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι αρκετοί στάθηκαν υπέρ της δήλωσης του Γάλλου προέδρου.


Ωστόσο, θα μπορούσαν επίσης να τους υποστηρίξουν με στρατιωτικό προσωπικό - στην προστασία των συνόρων, στην εκπαίδευση στρατιωτών εντός της χώρας, στην αποναρκοθέτηση, στην αεράμυνα και στην επιμελητεία, είπε ο Λιθουανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με ειδικούς που μιλούν στην M1, εάν η Δύση έστελνε στρατεύματα στην Ουκρανία, θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

«Θα είχε σαφές αποτέλεσμα κλιμάκωσης εάν η Γαλλία ή το ΝΑΤΟ έστελναν ανοιχτά στρατεύματα στην Ουκρανία», δήλωσε ο László Dornfeld, ανώτερος αναλυτής του Κέντρου για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, στην M1. Τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη δεν είναι οικονομικά σε θέση να πολεμήσει αυτόν τον πόλεμο.

«Εάν κάποιο από τα κράτη μέλη της ΕΕ έστελνε χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία, θα έβαζε φωτιά σε ολόκληρη την ήπειρο»,  δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο Péter Szijjártó πρόσθεσε: αυτό θα ήταν επίσης σοβαρή κατάχρηση του πέμπτου άρθρου του ΝΑΤΟ, καθώς το ΝΑΤΟ δεν είναι μια επιθετική, αλλά μια αμυντική συμμαχία.

Ο Péter Szijjártó κάλεσε τους ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης να μην κάνουν πιο επικίνδυνες και ανησυχητικές δηλώσεις από ό,τι είπε: στην τρέχουσα εξαιρετικά τεταμένη πολεμική κατάσταση, όχι μόνο οι πράξεις, αλλά και τα λόγια έχουν μεγάλη σημασία.

Όλοι γνωρίζουν το μεγάλο μυστικό: Δυτικοί στρατιώτες είναι ήδη παρόντες στην Ουκρανία. Αυτό γράφει η Washington Post. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες εθελοντές εξακολουθούν να πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας. Αλλά μπορεί να υπάρχουν Ευρωπαίοι αξιωματικοί εκπαίδευσης, σύμβουλοι και αξιωματικοί πληροφοριών που ήδη στην Ουκρανία εργάζονται για το Κίεβο. Ωστόσο, αυτό δεν υπολογίζεται ως ευρωπαϊκή στρατιωτική αποστολή. Εάν, από την άλλη, το σχέδιο του Γάλλου προέδρου επρόκειτο να εφαρμοστεί, οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν επίσης να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό αποτελεί τεράστιο κίνδυνο και απειλεί να επεκτείνει περαιτέρω τον πόλεμο.

Είναι ανοιχτό μυστικό ότι περίπου είκοσι χιλιάδες ξένοι στρατιώτες και εθελοντές πολεμούν στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων πολλών Βρετανών, Λετονών, Γάλλων και Αμερικανών βετεράνων - η Washington Post σήκωσε πρόσφατα το πέπλο.

Στην Ουκρανία υπάρχουν και πράκτορες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που βοηθούν τους Ουκρανούς, ανέφερε η γαλλική Le Monde. Η εφημερίδα τόνισε:

Δυτικοί ειδικοί βρίσκονται επίσης στην Ουκρανία που εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες να χρησιμοποιούν δυτικά όπλα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες: Η Μόσχα γνωρίζει ότι υπάρχουν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία και αυτό θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες.

«Στην πραγματικότητα, το στρατιωτικό προσωπικό των δυτικών χωρών είναι παρόν στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό. Μέχρι τώρα, ο αριθμός τους έχει πολλαπλασιαστεί. Τώρα είναι άμεσα παρόντες. Είναι παρόντες ως ξένοι μισθοφόροι. Και υφίστανται απώλειες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Δύση προμηθεύει επίσης την Ουκρανία με πολλά όπλα. Ο πιο σύγχρονος αμερικανικός, αγγλικός, γαλλικός και γερμανικός στρατιωτικός εξοπλισμός βρίσκεται επίσης στο μέτωπο. Για παράδειγμα, το Βερολίνο μετατράπηκε από κράνη και υπνόσακους στα τανκς Leopard και τώρα συζητά αν θα δώσει και πυραύλους Taurus.

Οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες εργάζονται επίσης για να σύρουν την Ευρώπη στον πόλεμο, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατιωτική βιομηχανία και δημιουργώντας μια πολεμική ατμόσφαιρα. Ο Φρανς Τίμερμανς είπε νωρίτερα: χρειαζόμαστε αποφάσεις που προκαλούν πόνο στη Ρωσία. Η Ursula von der Leyen μίλησε για στρατιωτική υποστήριξη και ο Josep Borrell αναφέρθηκε στις αποστολές στρατιωτικής εκπαίδευσης. Και ο Guy Verhofstat είπε: πρέπει να πολεμήσουμε τον αγώνα μας.

Σύμφωνα με αναλυτές, είναι επικίνδυνο να πολεμούν στρατιώτες δυτικής καταγωγής στην Ουκρανία.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί παίζουν με τη φωτιά όταν κάνουν δηλώσεις υπέρ του πολέμου ή στέλνουν όπλα.

Η Μόσχα μπορεί ακόμη και να θεωρήσει αυτά τα κράτη ως εμπόλεμες. Παρόλα αυτά, ο Εμανουέλ Μακρόν και οι σύμμαχοί του αυξάνουν την ένταση και μιλούν για αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Θα έχει καταστροφικές συνέπειες αν εμφανιστούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό μέτωπο - αυτό είπε στον Hírado ο αναλυτής του Κέντρου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

«Υπήρξαν πολλές αναφορές ότι πυροβολήθηκαν κέντρα εκπαίδευσης, πυροβολήθηκαν αποθήκες όπλων. Εάν οι δυτικοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ κάθονται τώρα σε αυτά και δεκάδες από αυτούς πεθαίνουν, τότε το ΝΑΤΟ χρειάζεται σαφώς κάποιου είδους απάντηση. Και από εδώ υπάρχει ουσιαστικά ένας ευθύς δρόμος για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε ο László Dornfeld.

Οι Ρώσοι προετοιμάζονται για τον επόμενο πόλεμο και αναπτύσσουν τον στρατό τους εν αναμονή μιας σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ. Αυτό έγραψε το Foreign Policy με βάση πηγές πληροφοριών. Λένε: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, η Μόσχα έχει στραφεί σε στρατιωτική οικονομία, αύξησε την παραγωγή πυρομαχικών της, ακόμη και εισάγει πυρομαχικά από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Η Γαλλία είναι έτοιμη να επιτεθεί στη Ρωσία - μίλησε σχετικά ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα Le Parisien. Ο Εμανουέλ Μακρόν το είπε ωμά: Οι δυτικές χερσαίες επιχειρήσεις μπορεί να χρειαστούν κάποια στιγμή στην Ουκρανία. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα πυρηνικά όπλα στη συνέντευξη. Σύμφωνα με τον ειδικό μιλώντας στην M1, το πραγματικό πολεμικό χάος θα εξαπολυθεί όταν οι Δυτικοευρωπαίοι γίνουν θύματα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

«Μπορεί να έρθει ένα σημείο όπου τα δυτικά χερσαία στρατεύματα και οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μπορεί να χρειαστούν κάποια στιγμή». Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για αυτό στην Le Parisien την Κυριακή. Με άλλα λόγια, ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε:

αρνείται να εγκαταλείψει την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Στη συνέντευξη, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε και στα πυρηνικά όπλα και είπε ότι η Γαλλία προετοιμάζεται για οποιοδήποτε σενάριο.

Ο Γάλλος πρόεδρος απειλεί εδώ και εβδομάδες ότι θα στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Μίλησε επίσης για τη συμμετοχή Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία, την κατάργηση των κόκκινων γραμμών και δεν απέφυγε να κατηγορήσει όσους διαφωνούσαν μαζί του για δειλία.

Και πριν από λίγες μέρες, δήλωσε: δεν πρέπει να αποφεύγουμε κανένα μέσο εναντίον της Ρωσίας.

«Δεν πρέπει να είμαστε αδύναμοι, επομένως πρέπει να δούμε καθαρά την κατάσταση και να πούμε με τόλμη: είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μας για να μην κερδίσει η Ρωσία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πιο πρόσφατα, είπε στον Βλαντιμίρ Πούτιν: θα υπάρχουν γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία, γιατί είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας και αυτός αποφασίζει για αυτό.

« Το γεγονός ότι η Γαλλία βλέπει τη Ρωσία ως εχθρό είναι ξεκάθαρο. Άλλωστε, η Γαλλία έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία. Και θεωρούμε ότι ο Μακρόν δεν είναι αντίθετος στην αύξηση της γαλλικής συμμετοχής », δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσονται στην απειλή πολέμου του Εμανουέλ Μακρόν, συμπεριλαμβανομένων Πολωνών και Τσέχων πολιτικών. Αλλά ακόμη και ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ο Λετονός πρόεδρος μιλά ανοιχτά για την καταστροφή της Ρωσίας και ο Εσθονός πρωθυπουργός λέει ότι ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εξαντληθεί η Μόσχα.

Εν τω μεταξύ, σχηματίζεται ένας πολεμικός συνασπισμός: ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησε με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον Πολωνό πρωθυπουργό να αυξήσουν τις παραδόσεις όπλων.

«Αποφασίσαμε ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ τη Ρωσία να κερδίσει και θα στηρίξουμε τον ουκρανικό λαό μέχρι τέλους», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο Βερολίνο.

Η Γαλλία θέλει να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και τα πιο αδύναμα κράτη του ΝΑΤΟ είναι τα πιο πρόθυμα να τον υποστηρίξουν, έγραψε ο Αμερικανός Συντηρητικός. Η πύλη τονίζει: ο Γάλλος πρόεδρος φαντάζεται τον εαυτό του Ναπολέοντα και σχηματίζεται ένας πολεμικός συνασπισμός που θέλει να φέρει την Ευρώπη στη σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον ειδικό μιλώντας στο M1, ο Εμμανουέλ Μακρόν και οι φιλοπολεμικοί πολιτικοί που τον υποστηρίζουν συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν ιδέα πώς είναι ένας πόλεμος στην πραγματικότητα.

«Οι Γάλλοι θα έχουν επίσης μια-δυο λόγια για αυτό. Έτσι, όταν οι σακούλες των πτωμάτων αρχίζουν να φτάνουν στο σπίτι από την Ουκρανία... Σημειώνω σε παρένθεση ότι υπήρχε ήδη μια καταστροφή όπου τα γαλλικά στρατεύματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες. Όταν όμως αυτό θα γίνει δημόσια, ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου που πρόσφατα διαδήλωσε στους δρόμους με την εικόνα των αγροτών;». - είπε ο Bálint Somkuti, ερευνητής στο MCC Geopolitics Workshop.

Η Μόσχα προειδοποιεί από την αρχή: εάν απειληθεί, δεν θα αποφύγει τη χρήση πυρηνικών όπλων. Το Κρεμλίνο έχει επίσης δηλώσει ότι θα θεωρήσει εμπόλεμες χώρες που στέλνουν στρατιώτες στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναλυτές, η είσοδος του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία θα οδηγούσε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος πιθανότατα θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη