Αποκάλυψη ιερωμένου: «Ένα εκατομμύριο ευρώ πήρε κάθε Μητρόπολη στην πρώτη καραντίνα»

Μια τρομερή καταγγελία για τα όσα γίνονται στους κόλπους της εκκλησίας ακούστηκε στον ραδιοσταθμό Focus FΜ 103,6 και στην εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη, από τον πατέρα Εμμανουήλ, έναν Κρητικό ιερωμένο.

Όπως είπε:

«Στην πρώτη καραντίνα, έκλεισαν τις εκκλησίες γιατί υπήρχε αντίτιμο. Από ό,τι γνωρίζω, κάθε Μητρόπολη πήρε γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ για να κλείσει τις εκκλησίες. Πληρώθηκαν και ο κόσμος δεν έκανε Πάσχα. Πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένα αντίτιμο στην προδοσία. Επίσης μετέφεραν στις εκκλησίες τα έσοδα από τα κοιμητηριακά τέλη. ‘Εχουν χρηματιστεί, έχει επικρατήσει η κερδοσκοπία.

Έπρεπε η εκκλησία αν είχε τα κότσια, να πάρει αποφάσεις. Να μην επιτρέψει να παρθεί κανένα μέτρο μέσα στους ναούς. Και όχι να συμφωνήσει, να έχει δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να κάνει το οτιδήποτε, αυτό δείχνει υποταγή».

Και συνέχισε απαντώντας σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων λέγοντας: «Δεν εκπλήσσομαι καθόλου για όλα αυτά, διότι αν εσείς γνωρίζετε 100 πράγματα που γίνονται στην εκκλησία, εμείς που είμαστε μέσα στα σπλάχνα της εκκλησίας γνωρίζουμε χίλια πράγματα αρνητικά” ανέφερε για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στα Θεοφάνεια».

Στην συνέχεια ο π. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στην διαφθορά της εκκλησίας λέγοντας τα εξής: «Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μιλούσε περί διαφθοράς της ιεροσύνης πριν από 1.600 χρόνια και τώρα συζητάμε για το σήμερα. Το μόνο που περιμένουμε αυτή τη στιγμή των εσχάτων χρόνων, είναι ο Αντίχριστος. Δεν μου κάνει εντύπωση. Έχει χαθεί η ευσέβεια, ο διάβολος έχει κάνει πολλά κακά μέσα στην εκκλησία, δεν έχει πειράξει τα δόγματα, έχει πειράξει το φρόνημα των Ορθοδόξων Χριστιανών και έτσι βλέπουμε τώρα τις συμπροσευχές και τα συλλείτουργα με τους αιρετικούς, με τους παπικούς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτόν τον γεράκο τον παππούλη, που πήγε στην Ιερά Σύνοδο και με θάρρος ρώτησε τον Πάπα εάν είναι αιρετικός. Έτσι έπρεπε να κάνει όλος ο κόσμος, αλλά δυστυχώς μένει ακατήχητος από τους ιερείς οι οποίοι φοβούνται να μιλήσουν, να πουν την αλήθεια. Δυστυχώς ο κόσμος κοιμάται σε μία αιρετίζουσα εκκλησία. Έχει γίνει μεγάλο κακό. Έχει τόσο πολύ κλονιστεί η πίστη των ανθρώπων.

Και όλα αυτά είναι τα κατάλοιπα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Βγάλαμε την πίστη και βάλαμε στη θέση του Θεού την επιστήμη. Από κει ξεκινάει όλο το μεγάλο κακό από κει και πέρα οι άνθρωποι έγιναν πιο άθεοι και νομίζουν ότι με την επιστήμη θα λύσουν όλα τα προβλήματα. Ο Πλάτωνας έλεγε κάθε επιστήμη που γίνεται χωρίς αρετή, όχι για το καλό της ανθρωπότητας, είναι πανουργία, είναι που διαβόλου. Που έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα, αυτός ο αυταρχισμός; Αυτό συμβαίνει μόνο στον παπισμό. Η εκκλησία δεν εξαναγκάζει κανέναν, δεν έχει δεσποτισμό, απλά διδάσκει και αφήνει τον καθένα να ακούσει μόνος του και να πιστέψει. Αυτά δεν είναι της εκκλησίας είναι από την αίρεση του παπισμού επηρεασμένη. Αρχίζουμε και γινόμαστε δυτικόφρονες. Για ποια πίστη μιλάμε; Αφού όλοι ακολουθούν αυτά που λένε οι επιστήμονες, οι ειδικοί. Ας γίνει ένας έλεγχος στους λογαριασμούς όλων αυτών, να δούμε αν τα ποσά δικαιολογούνται από το μισθό τους. Και στους πολιτικούς και στους δικαστές και στους δημοσιογράφους».

Στην ερώτηση για το πως κρίνει τη στάση του Αρχιεπισκόπου και για το πως βλέπει το επόμενο βήμα στην ηγεσία απάντησε ότι «δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να υπάρξει κάτι καλύτερο και ότι όποιος ακολουθήσει, θα είναι σίγουρα χειρότερος. Το μόνο που έχει μείνει να πει πια η εκκλησία στον κόσμο, είναι “πάρτε το τσιπάκι” και προσκυνήστε τον Αντίχριστο».


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη