Να πας στα τσακίδια ΝΔ. «Ακροδεξιοί, αντιεμβολιαστές και γραφικοί, όσοι διαμαρτύρονται για τους παράνομους μετανάστες», λέει κυβερνητικός βουλευτής


Στο ερώτημα των κατοίκων γιατί δεν πήγαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να διαμαρτυρηθούν μαζί τους για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου απάντησε με προκλητικό τρόπο ο Σταύρος Κελέτσης. 

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ υποστήριξε ότι ο λόγος που δεν πήγε κανείς βουλευτής στις διαμαρτυρίες που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες είναι γιατί υπήρχε ένα «συνονθύλευμα δυνάμεων» το οποίο αποτελούταν από «αντιεμβολιαστές και ακροδεξιούς». 

Αρχικά αναφέρθηκε στην παρουσία ενός Μητροπολίτη, τον οποίο αποκάλεσε ως «αντιεμβολιαστή» και στη συνέχεια είπε ότι οι συντονιστές των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων είναι «ακροδεξιοί». 

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας χθες στο «Ράδιο Έβρος» είπε: «Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι οι κινητοποιήσεις αυτές είναι άνευ αντικειμένου. Κακώς υπάρχει αυτός ο φόβος ότι θα γίνει κάτι άλλο, κάτι πολύ μεγάλο ή διαφορετικό». 

Και πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία αυτών που συμμετείχε ήταν «γραφικοί και ακροδεξιοί» και ότι «δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το συνονθύλευμα». 

Ο βουλευτής της ΝΔ παραδέχθηκε ότι οι δυο υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, λένε τα ίδια, απλά με διαφορετικό τρόπο. Ότι δηλαδή θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και συνολικά θα φτάσουμε από τα 700 άτομα που είναι σήμερα και για τις δυο δομές, στα 950 μαζί με το ΚΥΤ Φυλακίου. Διαψεύδει δηλαδή τόσο τον συνάδερφο του Τάσο Δημοσχάκη αλλά και τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που δηλώνουν ότι ο κ.Θεοδωρικάκος δεσμεύεται ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

Ο Σ.Κελέτσης υπερασπίστηκε την θέση της κυβέρνησης, ενώ αναγνώρισε τη σύγχυση που έχουν δημιουργήσει οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη με τις δηλώσεις τους. Είπε ακόμα ότι θα είναι παρόν σε οποιαδήποτε συντεταγμένη και οργανωμένη από τους θεσμικούς φορείς κινητοποίηση, επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ όπως εκφράστηκε ,σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω της κυρίας Τσιριγώτη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη