“Καρφιά” Σπάχια στους “νατουραλιζέ” μέσω… Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ!


Ο έμπειρος Κροάτης τεχνικός έδωσε τη δική του άποψη για τους “νατουραλιζέ” στις εθνικές ομάδες, δηλώνοντας πως δεν είναι σύμφωνος με αυτό και πως δεν θα ήθελε να δει κάποιον ξένο στην εθνική Σερβίας, ενώ χρησιμοποίησε ως παραδείγματα τους δυο πρώτους σκόρερ της “γαλανόλευκης” στο Ευρωμπάσκετ.

Συνέντευξη στην σερβική ιστοσελίδα “Mozzart Sport” παραχώρησε ο, πλέον, πρώην προπονητής της Μπασκόνια, Νέβεν Σπάχια, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή του στο να συμμετέχουν “νατουραλιζέ” παίκτες στις εθνικές ομάδες. Επίσης, μίλησε για την Ελλάδα, ενώ έκανε ένα… άστοχο σχόλιο για τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για τους “νατουραλιζέ”: “Είμαι ενάντια των ξένων στις εθνικές ομάδες. Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία βάση. Αλλά αν όλοι: το κοινό, τα Μέσα ενημέρωσης και οι παίκτες έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να παίξει κάποιος ξένος, τότε εντάξει“.

Για την Ελλάδα: “Βλέπω ότι η Ελλάδα παίζει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που κερδίζει μόνος του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν αυτός είναι ο στόχος της εθνικής ομάδας, εντάξει, αλλά είμαι εναντίον αυτού“.

Για τη Σερβία: “Η εθνική ομάδα είναι στην πραγματικότητα η ταυτότητα μιας σχολής μπάσκετ, ενός έθνους και ενός πολιτισμού… Αν η Σερβία έφτανε σε αυτό το στάδιο, να πολιτογραφήσει έναν ξένο δηλαδή, τότε εγώ και οι ομοϊδεάτες μου θα συνθηκολογούσαμε. Ελπίζω ειλικρινά να μην συμβεί“.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη